Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Εδώ ο κόσμος καίγεται...


Τα παρακάτω ίσως έχουν "κίτρινο" ύφος αλλά είναι άξια προσοχής.
Βρισκόμενος, σήμερα (χθες) το απόγευμα, για καφέ στον πεζόδρομο της πόλης μας, υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι πραγματικά λυπηρό, αν και εφόσον είναι πραγματικότητα.

Στο παραδίπλα τραπέζι βρισκότανε μια παρέα αστυνομικών της πόλης μας και σχολιάζανε, μεταξύ άλλων, δύο γεγονότα. Την αδυναμία της τοπικής αστυνομίας να διαθέσει άντρες για την αντιμετώπιση των παράνομων Βούλγαρων στη λαϊκή αγορά μας και την τιμωρία ενός συναδέλφου τους. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήτανε το δεύτερο. Το αιτιολογικό; 
Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω όταν το άκουσα. Επειδή ανέβηκε στο περιπολικό χωρίς να υπάρχει λόγος και χωρίς να ζητήσει την άδεια του ανωτέρου του...
Εν μέσω κρίσης, μείωσης μισθών, χαρατσιών και συνεχόμενης ψυχοσωματικής εξαθλίωσης όλων μας, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που κατέχουν "ισχυρές" θέσεις και είναι εραστές και θιασώτες της χούντας. Και πιστεύω πως όταν κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη αυτο-αποκαλούνται "άνθρωποι".
Δεν ξέρω κατά πόσο έχουνε βάση ή αξία δημοψηφίσματα και ειδήσεις για λαϊκή κατανάλωση. Για αυτό που είμαι βέβαιος όμως είναι πως οι σύγχρονοι δυνάστες αλλά και οι προδότες των συνειδήσεων και των εθνικών μας συμφερόντων, αυτά τα ομοιώματα ανθρώπων, πρέπει να παραδοθούν στο λαό για να τους κρίνει.
Ελεύθερος Παρατηρητής

17 σχόλια:

  1. Επειδή φίλε μου από τις λεπτομέρειες βγαίνουν τα μεγάλα συμπεράσματα σε παροτρύνω να συνεχίσεις ως ελεύθερος παρατηρητής και να συνεχίσεις να δημοσιοποιείς ότι στραβό και άξιο παρατήρησης βλέπεις σ΄αυτήν την όμορφη πόλη, που κατοικείται όμως από ιδιόρρυθμους ανθρώπους. Δεν μιλάω για όλους τους κατοίκους, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό το οποίο μη έχοντας αυτογνωσία συνείδηση και γνώση, συμπεριφέρεται αλαζονικά, πιστεύοντας ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο και τα ξέρουν όλα, χωρίς να ξέρουν τίποτα. Ένα άλλο κακό χαρακτηριστικό τους είναι να δημιουργούν φανταστικές ιστορίες και σενάρια για τους υπόλοιπους φλωρινιώτες, από το μηδέν και από το πουθενά. Αυτό το τελευταίο ειδικά είναι απίστευτο.. Στα καλά καθούμενα και χωρίς να υπάρχει λόγος, μπορούν να σου πλάσουν μια ιστορία την οποία θα ζήλευε και ο Στήβεν Κινγκ.. Σε παροτρύνω να συνεχίσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει χειρότερο είδος ανθρώπου από τον προϊστάμενο φλωρινιώτη, που προϊσταται συντοπίτη του. Ειδικά αν ήρθε από το χωριό του, χωρίς να εξαιρούνται κι οι αστοί.
    Ο κάθε μικρός, γραφικός, κομπλεξικός και γελοίος,που του δώσαν εξουσία, θέλει να το παίζει κεχαγιάς και εισαγγελέας στους υφιστάμενους συμπολίτες του, ενώ γλύφει και βαράει 50 προσοχές στους προϊσταμένους του.
    Τέλος το παίζει εξουσία και με τους πολίτες, εκτός συγγενών της εξουσίας.
    Οχι αυτό δε λέγεται πειθαρχία, λέγεται ενστερνισμός αυταρχικών προτύπων...
    Οταν συνταξιοδοτείται ξαναγίνεται το μικρό υποτακτικό ανθραπάκι που ήταν, τώρα πια όμως χωρίς εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σαχλαμάρες είναι αυτές;;;
    Άσε μας ρε big brother της δεκάρας!
    Εδώ ο κόσμος καίγεται και το αυγό κουρεύεται!!

    Α ρε Αινστάιν.... Πόσο δίκιο είχες για εκείνο που είπες περί απεραντοσύνης της βλακείας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητέ ελέυθερε παρατηρητή. Είσαι βέβαιος πως άκουσες αστυνομικούς της πόλης να συζητάνε πως δεν είχαν ανθρώπους στο τμήμα για τους παράνομους Βούλγαρους στη λαική; Επειδή είμαι βέβαιος πως αυτό δεν είναι δουλειά της αστυνομίας αλλά δουλειά της δημοτικής αστυνομίας, μήπως παραγνώρισες ή ως παρατηρητής δεν παρατήρησες σωστά; Πάντως προχθές στη λαική οι Βούλγαροι έφυγαν, αφού κινητοποιήθηκε καθ υπέρβασην η αστυνομία επειδή η δημοτική αστυνομία ήταν απησχολημένη πάνω σε μία τρύπα του δρόμου που γίνονταν τεχνικά έργα. Επειδή η αλήθεια προκύπτει μέσα από μικρές λεπτομέρειες μάθετε και αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ίδια παρατηρητικότητα είχαν και άλλοι (βλέπε εκδότες εφημερίδας) και κατάντησαν να εκδίδουν την εφημερίδα απο το "καβούκι" τους (σαν τα σαλιγκάρια). Τρέχει και ένα έντομο πάντα στην δούλεψη τους και νομίζουν πως γνωρίζουν την Αρχή των Πάντων.

    Ο καθένας με τον πόνο του σε αυτή την πόλη.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ελεύθερε παρατηρητή.. ένα κλασσικότατο παράδειγμα Φλωρινιώτη που αναφέρει ο 11:53.. είναι ο 5:01 που σε λέει και big brother της δεκάρας.. Θαύμασε αντίδραση και βγάλε συμπέρασμα.. Ο άνθρωπος όπως βλέπεις.. διαβάζει και Αϊνστάϊν.. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι γνωρίζει περί απεραντοσύνης της βλακείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελεύθερος Παρατηρητής6 Νοεμβρίου 2011 στις 12:10 π.μ.

    Αγαπητοί συμπολίτες, ποτέ δε μου άρεσε η στείρα και άνευ επιχειρηματολογίας αντιπαράθεση. Κατά την άποψή μου όλα τα προβλήματα λύνονται κατόπιν ωρίμου σκέψεως και γόνιμου διαλόγου. Πιστεύω, λοιπόν, πως ενεργός πολίτης δε σημαίνει απλά "ψηφίζω" ή "είμαι δημοτικός σύμβουλος" αλλά συμμετέχω στην βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μου. Μέσα από αυτό βελτιώνεται και η δική μου ποιότητα ζωής. Έστω και με τη μορφή στηλίτευσης κάποιων, κατ' εμέ, απαράδεκτων συμπεριφορών.
    Αγαπητέ φίλε του 6.01μμ., στο κείμενό μου δεν κατηγόρησα την αστυνομία, τη μια ή την άλλη, για κάτι. Στάθηκα στην αναχρονιστική συμπεριφορά κάποιων οργάνων της. Αλλά η απάντησή σου με κατευθύνει σε άλλες, σχετικές, σκέψεις. Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και ευθυνών την ώρα που ένας πολίτης ψάχνει να βρεί το δίκιο του είναι, δυστυχώς, καθημερινό φαινόμενο ακόμα και στη μικρή μας πόλη. Καλώς ή κακώς από μικρά παιδιά μας μάθανε να παίρνουμε το "100" όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα. Εννοείται πως δεν περιμένω από σένα να αναλάβεις "καθ' υπέρβαση" αρμοδιότητα άλλου φορέα ή οργανισμού. Αλλά ίσως να σταθείς δίπλα μου ως άνθρωπος σε αυτό που αντιμετωπίζω και να μου πεις "Μην ανησυχείς, θα λυθεί το πρόβλημά σου". Βάσει λοιπόν των παραπάνω συλλογισμών μου, θα περίμενα το σχόλιό σου κάπως έτσι: "Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία συντονίστηκαν ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα των παράνομων αλλοδαπών που στερούσαν το εισόδημα των νόμιμων μικροπωλητών" και όχι "δεν έπρεπε να πάω αλλά πήγα". Τα παραπάνω τα αναφέρω χωρίς διάθεση κακοπροαίρετης κριτικής. Έχω υπάρξει υπάλληλος του δημοσίου κατά το παρελθόν. Και όταν ανέφερα στο χώρο εργασίας μου πως η λέξη "υπάλληλος" σημαίνει "υπό των αλλήλων", στην ουσία δηλαδή εξυπηρέτηση των πολιτών, μου απαντούσαν με την εξής ατάκα: "Μας χαλάς την πιάτσα". Για το λόγο αυτό και παραιτήθηκα.
    Πάντα ανθρώπινα και φιλικά και με διάθεση για κάθε μορφής γόνιμου διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΤΕ. ΣΑΜΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ (ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ) ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΪ;
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ... ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΕΞΩΣΤΗ ΤΟΥ ΄ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΟΙ΄: ΚΟΥΡΟΪ. Ο ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΛΟΥΣΤΑΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "...υπάρχουν ακόμα κάποιοι που κατέχουν "ισχυρές" θέσεις και είναι εραστές και θιασώτες της χούντας. Και πιστεύω πως όταν κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη αυτο-αποκαλούνται "άνθρωποι"...
    Ελεύθερος Παρατηρητής...
    Δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή φίλε μου γι αυτούς τους "ανθρώπους"... Κι όμως βλέπεις τις αντιδράσεις τους... Απλά συνέχισε να "μιλάς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια και ειμαι γνωστης του γεγονοτος της αδικης και χουντικης τιμωριας και επιβεβαιωνω πως ειναι περα για περα αληθες, θελω να κανω μια ερωτηση στο συγχρονο δυναστη...(ευστοχοτατο)
    Στη σκυταλοδρομια του στιβου, οταν δεν παραδιδεται η σκυταλη και πεφτει κατω, φταιει και αυτος που την ειχε αλλα δεν την εδωσε κανονικα αλλα και αυτος που επρεπε να την παραλαβει αλλα δεν την παρελαβε σωστα.
    Ερώτηση:
    Για ποιο λογο φιλε μου τιμωρεις μονο τον "σκυταλοδρομο" που δεν παρελαβε σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε ανώνυμε 6.21,ορθό το ερωτημά σου,επετρεψέ μου όμως να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου ώς προς το γεγονός οτι έχουμε μπερδέψει την ουσία του όλου θέματος.Το ζητούμενο της σωστής λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών είναι το ΠΟΣΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι θα τιμωρηθούν απο τους εκάστοτε προισταμένους τους Ή το οτι στα πλαίσια της όλης αυτής κοινωνικής αναταραχής η ομαλή συνεργασία όλων των ''υπο των αλλήλων'' είναι απαραίτητη για την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αυτής της πόλης?
    Είναι γεγονός πως όλοι μας καθημερινά ζούμε και αγωνιζόμαστε μέσα σε ένα στίβο,με πρωταθλητικές απαιτήσεις( ζώντας καθημερινές στερήσεις-έχοντας εξαντλητικές οικογενειακές υποχρεώσεις)δίχως να υπάρχει ΕΠΑΘΛΟ ....οπότε το τελευταίο που μας απασχολεί είναι απο ποιόν ή σε ποιόν έπεσε η σκυτάλη...
    Αυτό που έχει σημασία είναι να μην υφίσταται ΑΔΙΚΗ τιμωρία στο πρόσωπο ενός ή πολλών και η καθημερινή προσπάθεια όλων,να ανταπεξέλουν στα προβλήματα των πολιτών.Ας πάψουν λοιπόν ΚΑΠΟΙΟΙ να ασχολόυνται με μικρότητες και προσωπικές αντιπαραθέσεις και ας ασχοληθούν με τη βελτίωση της ζωής των πολίτων αυτής της πόλης....διότι για τούτο το λόγο πληρώνονται απο όλους εμάς.
    Όσο για εσένα φίλε ελέυθερε παρατηρητή αν και με εκλήσσει το γεγονός πως διαθέτεις ΑΚΟΜΗ χρήματα για καφέδες,σε συγχαίρω για την αυξημένη αίσθηση ακοής σου και ευελπιστώ να κάθεσαι πάντα δίπλα σε κάποιους..που έχουν κάτι χρήσιμο να πούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ελευθερε παρατηρητή θα σου κάνω μία ερώτηση...μήπως έχεις καμιά σχέση με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" ΤΟΥΣ. ΟΠΟΥ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ: ΘΡΑΣΟΣ, ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ, ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου ρε αστε πολιτη της πολης μας!!! Ο ελευερος παρατηρητης αυτο που εκανε σε ελευθερη μεταφραση το λενε κουτσομπολιο και δεν ειναι και πολυ καλο... Επισης για ποιον λογο ανεβηκε ο αστυνομικος στο οχημα;;;;;;;; Μηπως για να παει να αγορασει τπτ απο το σουπερ μαρκετ;;;; Γιατι ειναι γνωστο οτι πολλοι του δημοσιου χρησιμοποιουν τα υπρεσιακα αμαξια για δουλειες του σπιτιου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελεύθερε "παρατηρητή", αν διαβάσεις τους κανονισμούς της αστυνομίας θα βρεις κάπου όλα τα σχετικά με το θέμα που αναφέρεις και σχολιάζεις , ξεχειλώνοντάς το σαν να ήταν συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας. Μπορεί να συμβεί αυτό που αναφέρεις και δεν χρειάζεται να είναι χουντικός ή ταγματασφαλίτης ή αστροναύτης με βίλα στο Χόλυγουντ ο εκάστοτε (ή ο συγκεκριμένος) αξιωματικός. Ο τρόπος φυσικά που το γράφεις είναι πονηρός και σκοπό έχει μάλλον (κατα τη δική μου κρίση εννοείται) να ανάψει φωτιές ή να ξεσκεπάσει κάποιο, μη σκεπασμένο, θέμα που προφανώς σε πονάει και το παρουσιάζεις ως θέμα X-Files που πρέπει να κάνει πάταγο και να ξεσηκώσει θύελα αντιδράσεων. Παράξενο σε αυτή την πόλη βρε παιδί μου.... απο τη μια ουρλιάζετε που ένα περιπολικό πάρκαρε σε πεζοδρόμιο ή άναψε το φάρο εκεί που δεν έπρεπε και απο την άλλη συμπονάτε τον κακομοίρη αστυνομικό που ο διοικητής δεν τον άφησε να ανέβει στο περιπολικό. Στην Ελλάδα είμαστε μάγκες. Αν μου βρείτε αστυνομικό που ΚΑΙΓΕΤΑΙ να ανέβει σε περιπολικό και δεν τον αφήνει ο διοικητής.... θα κάνω έγγραφο - πρόταση για νόμπελ. Αν έδινες στον Έλληνα αστυνομικό την δυνατότητα της επιλογής σε πληροφορώ θα είχες 60.000 αστυνομικούς σε γραφεία. Οπότε ή κάτι δεν άκουσες καλά ή κάτι μας κρύβεις. Ατιμούτσικο. Απ'ότι βλέπεις το μόνο που κατάφερες ήταν να πυροδοτήσεις μια συζήτηση για κουτσομπολιά, για χωριάτες, για αστούς,για μεσοαστούς, για "κουλτούρα...", για ψευτοτσαμπουκά και πολλά άλλα ΑΣΧΕΤΑ με αυτό στο οποίο ήθελες να εστιάσεις. Για την ιστορία λοιπόν, στο περιπολικό "ανεβαίνουν" αυτοί που έχουν διαταχθεί να ανέβουν με βάση την υπηρεσία της ημέρας (όχι όποιος κ@υλώσει). Πέρα απο αυτό υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί. Αλλά ας μη σ'τα λέω εγώ. Όπως εγώ , θα έχεις κι εσύ κάποιον φίλο... αστυνομικό. Γιατί δεν το ρωτάς βρε αφελή? Αλλα τι να ρωτάς τώρα..... θα σε πιάσει γέλιο... ή κλάμα. Ευαισθητούλη.
    Ανώνυμος μέχρι κλαυσίγελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι φασιζουσα και αντιδημοκρατικη συμπεριφορα των κυριων της αστεροκρατιας ειπωθηκε δημοσια απο τον νυν Υπουργό. Οσο για την πολη μας περαν των δυο η τριων αξιοπρεπεστατων αξιωματικων ολοι οι άλλοι ειναι απο συμπλεγματικοι εως σπιθαμαίοι και ασπονδυλοι. Σε περιπτωσεις δε αξιοθρήνητοι ειναι διχασμενες προσωπικοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε των 10.13 της 9/11/11 ,για την ιστορία επίσης επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω...πως το περιπολικό ειναι όχημα δημόσιας υπηρεσίας και όχι άλογο απο το τσιφλίκι του εκάστοτε αξιωματικού...η διαταχθείσα υπηρεσία πρέπει να είναι δίκαιη απέναντι σε όλο το προσωπικό και όχι τρόπος ''επιβράβευσης υπαλλήλου'' διότι δεν απασχολούνται οι αστυνομικοί στο προαναφερόμενο χωράφι(βλέπε..τσιφλίκι)..και τέλος,αν βρείς χρόνο και διαβάσεις τα προαναφερόμενα...κατάλαβε πως οι περιορισμοί που αναφέρεις οφείλουν να ισχύουν μέσα στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και όχι σύμφωνα με το ΄΄ανεκδοτο του μήνα΄΄.Αυτά τα λίγα απο κάποιον επίσης αφελή..που κάποτε είχε ..έναν φίλο αστυνομικό.
    Ανώνυμε των 05.48 της 9/11/11,έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!!!!!
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ...με αξιοπρεπεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή