Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στο Σ.τ.Ε. για το Τέλος Ακινήτων


Η ολομέτωπη επίθεση στα εισοδήματα των μικρών και μεσαίων στρωμάτων και ειδικά στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους συνεχίζεται με την επιβολή του “Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών”. Πρόκειται περί ενός ακόμα παράνομου και 

αντισυνταγματικού φόρου (και μόνο κατ' όνομα “τέλους”), που επιβάλλεται συλλήβδην επί δικαίων και αδίκων και ανεξάρτητα από την φοροδοτική τους ικανότητα. Η επιβολή και η είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. αποτελεί νομικό ακροβατισμό και βασίζεται στη συνήθη πλέον πρακτική των εκβιαστικών πρακτικών και διλημμάτων. Το διακύβευμα αυτή τη φορά είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, ένα στοιχειώδες και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, θεωρεί χρέος του, επιβεβλημένο εκ του θεσμικού του ρόλου, να προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης περί του  “τέλους ακινήτων”. Ταυτόχρονα, συμπαρίσταται σε όσους αρνηθούν την καταβολή του λόγω αδυναμίας ή λόγω άποψης και θέσης και ζητά να μην υπάρξει καμία κύρωση και ιδίως η διακοπή της ηλεκτροδότησης. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν μπορεί να τελεί υπό οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση πλην της καταβολής ενός αντίτιμου εύλογου, δίκαιου και ανάλογου με την κατανάλωση και τη φύση του ως βασικού αγαθού και υπηρεσίας, ζωτικής σημασίας για κάθε πολίτη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ                    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΙΑΜΚΟΥΡΗΣ

3 σχόλια:

  1. Να κάνετε το ίδιο και για τη ΔΕΥΑΦ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνον εύγε και ευχαριστίες μπορεί κανείς να εκφράσει προς το Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας για το πνεύμα συλλογικής αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας που εμπράκτως επιδεικνύει με αυτή του την κίνηση. Οι Δικηγόροι της Φλώρινας αναδεικνύονται οδηγοί του λαού της Φλώρινας εν αντιθέσει με τους πολιτικούς και θρησκευτικούς άνδρες που ως συνήθως παραμένουν ουραγοί στα ζητήματα πολιτικής και κοινωνικής ευαισθησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιούργια ... ωρέ παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή