Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Νικηφόρο ξεκίνημα για το Φιλυριακό


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Γυναικείας ομάδας του Φιλυριακού Φλώρινας στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα πολύπαθο που ξεκίνησε από τους ιθύνοντες του Γυναικείου ποδοσφαίρου παρά τα μύρια όσα προβλήματα. Προβλήματα που δεν έχουν λυθεί ούτε το τελευταίο διάστημα ούτε φυσικά τα τελευταία χρόνια. Ομάδες ιστορικές αποχωρούν γιατί δεν αντέχουν την οικονομική επιβάρυνση. Νοιάζεται άραγε κανείς; Ή μήπως η ευαισθησία αρχίζει και τελειώνει στα νούμερα που πρέπει να έχουν οι στολές των ομάδων, όπως επέβαλλε η τελευταία ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής προς τις ομάδες; Και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα.

Κόντρα και σ`αυτά τα προβλήματα ο Φιλυριακός δίνει και φέτος το παρόν στο πρωτάθλημα,δυνατός και αξιόμαχος.Έτσι παρουσιάστηκε την Κυριακη απένατι στην Πανσερραϊκή επικρατώντας με 4-1 τέρματα..
Από την αρχή του αγώνα ο Φιλυριακός πίεσε και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Η ομάδα των Σερρών παρουσιάστηκε αξιόμαχη ,αλλά απέναντί της βρήκε ένα δυνατό Φιλυριακό που μέσα σε 2 λεπτά πέτυχε 2 ωραία τέρματα και πήρε ένα δυνατό προβάδισμα.
Στο 20`λεπτό Μάϊνου και Κάτη συνεργάστηκαν στο ύψος της μεγάλης περιοχής και η δεύτερη με έξυπνο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 22`λεπτό Κάτη και Λυπίτκα συνεργάστηκαν με τη δεύτερη να χρίζεται σκόρερ μα πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να κάνει το 2-0. Νωρίτερα, στο 15` σε φάση διαρκείας οι παίχτριες ζήτησαν έντονα, σε 2 περιπτώσεις πέναλτι για χέρι από παίχτριες των Σερρών στη μεγάλη περιοχή. Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες από τη Μάινου σε τετατέτ αλλά τα σουτ πέρασαν άουτ.
Ο Φιλυριακός πίεζε έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Πανσερραϊκή προσπάθησε να απαντήσει με ένα καλό φάουλ προς το τέλος του ημιχρόνου με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι ύστερα και από απόκρουση της Σιώμου.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε και ήρθε το τρίτο γκολ από το Φιλυριακό στο 57΄. Σε σέντρα από τα δεξιά οι αμυντικές των φιλοξενουμένων απέκρουσαν άσχημα, η μπάλα στρώθηκε στην Κάτη η οποία με ένα κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Ήταν το γκολ-επισφράγιση της ανωτερότητας του Φιλυριακού. Λίγα λεπτά αργότερα είχαμε δύο απανωτές ευκαιρίες του Φιλυριακού με τη Μάινου και την Μπασούρη. Στο 79` όμως έγινε το 4-0 ύστερα από σέντρα-σουτ της Μάινου με την αμυντικό των Σερρών να μην προλαβαίνει να σώσει την ομάδα της πάνω στη γραμμή. Το 4-0 ήταν γεγονός.
Στο 84` ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι που όμως δεν υπήρχε σε καθαρή προβολή της Βασιλείου σε επιθετικό της Πανσερραϊκής. Το πέναλτι εκτέλεσε η Μπιζεργιαννίδου κάνοντας το 4-1. Ο αγώνας έκλεισε με ευκαιρία της Μήσιου την οποία πρόλαβε τελευταία στιγμή η γκολκίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας.
Ο Φιλυριακός έκανε μια πολύ θετική εμφάνιση και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστούμε πως ήταν πρεμιέρα (παντα κρύβουν εκπλήξεις οι πρεμιέρες) και πως είχε μια δυνατή ομάδα απέναντι του. Επόμενη αναμέτρηση εκτός έδρας για το Φιλυριακό με τα Μετέωρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Α΄ ομίλου:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ: 4-1
ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ-ΜΕΤΕΩΡΑ: 4-2 
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΔΡΑΜΑ: 0-5    
ΡΕΠΟ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΔΡΑΜΑ 5-0  3β.     
-    ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 4-1  3β.        
3.  ΠΙΕΡΙΔΕΣ 4-2  3β.        
4. ΜΕΤΕΩΡΑ 2-4  0β.        
5. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ 1-4  0β.        
6. ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 0-5  0β.        
7. ΑΜ.ΚΑΛΥΒΙΩΝ   --  -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου