Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Υπογραφή σύμβασης για το οδικό τμήμα Φλώρινας-Νίκης


Καλύτερη οδική σύνδεση θα αποκτήσει μέσα στους επόμενους 30 μήνες ο νομός Φλώρινας, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Φλώρινας-Νίκης, μήκους 14,5 χιλιομέτρων, που αποτελεί τμήμα του κάθετου άξονα 50 

της Εγνατίας Οδού («Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη»).
Η σύμβαση, συνολικής δαπάνης 66,98 εκατ. ευρώ, υπεγράφη χθες, όπως ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός ΑΕ, υπενθυμίζοντας ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013» (ΕΠ-ΕΠ).
Το έργο «Φλώρινα-Νίκη» κατασκευάζεται με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου (τυπική διατομή τετράιχνης οδού, πλάτους 17 μέτρων, διαχωρισμένοι κλάδοι κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση). Θα έχει δύο ανισόπεδους και έναν ισόπεδο κόμβο και θα περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων και μικρότερων τεχνικών έργων, όπως κάτω και άνω διαβάσεις, γέφυρες και σωληνωτούς οχετούς.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας θα κατασκευαστεί παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο και θα γίνει βελτίωση- αποκατάσταση του τοπικού δικτύου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου -το οποίο, σημειωτέον, είχε δημοπρατηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, με προοπτική να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2012- είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κάθετος άξονας 50 αποτελεί τμήμα του περίφημου Πανευρωπαϊκού Άξονα 10. Έχει μήκος περίπου 78,5 χιλιομέτρων και προβλέπεται να συνδέσει την Εγνατία Οδό (από τη θέση του ανισόπεδου κόμβου Κοζάνης), με τον συνοριακό σταθμό της Νίκης, στα σύνορα με την πΓΔΜ. Επιμέρους τμήματα του άξονα 50 έχουν ήδη κατασκευαστεί, στο πλαίσιο παλαιότερων εργολαβιών.
Πηγή: Καθημερινή

9 σχόλια:

  1. αντε ,και καλα διοδια!Ετσι θα μπορει η Δ.Μακεδονια να πηγαινει πιο ανετα για ψωνια στο Μοναστηρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. san katikos tou xoriou ano kallinikis pou eimai tha miliso,epitelous na gini o dromos lidl-niki giati to xorio mou exei para poli kinisi.olos o nomos pernaei apo tin kalliniki kai den paei allo apo toso kinisi!mas exoun zalisi me ta amaxia tous pou pane sta ditola kathe mera.epitelous na gini!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκείνο που έχω σαν σχόλιο είναι η επιστολή που ακολουθεί και έχω στείλει [ επώνυμα όπως υπογράφεται ]στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ δυό φορές ως τώρα 14.10.1o kai 4.1.11
    Aυτονόητο ότι δεν έτυχα καμιάς απαντήσεως ....
    Κύριοι
    Ξεκινώ με την παράκληση.
    Ανεξάρτητα από ότι θα αποφασίσετε ή μπορείτε να κάνετε ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Ευχαριστώ

    Το θέμα με το οποίο σας απασχολώ έχει σχέση με τον Κάθετο Άξονα Φλωρίνης- Νίκης .
    Ο κάθετος αυτός άξονας [ που δεν είναι καθόλου κάθετος ] ακολουθεί - περίπου – τα όρια του αγροκτήματος του Τοπικού Διαμερίσματος Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλωρίνης και του αγροκτήματος του Δήμου Φλωρίνης.
    Η επικοινωνία του τοπικού διαμερίσματος Αρμενοχωρίου με την πόλη της Φλώρινας γίνεται μέχρι σήμερα :
    α .- ] από την εθνική οδό Φλωρίνης-Θεσσαλονίκης και
    β .-] από τον Κοινοτικό- ήδη Δημοτικό - δρόμο που ξεκινά από το Αρμενοχώρι και τερματίζεται στην Β/Δυτική πλευρά της πόλης της Φλώρινας, στο σημείο όπου τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
    Το πέρασμα του παραπάνω άξονα δ ι α κ ό π τ ε ι την επικοινωνία του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρμενοχωρίου με :
    α.- την πόλη της Φλώρινας στο σημείο που αναφέρθηκε πιο πάνω
    β.- τα χωριά στην βόρεια πλευρά του Αρμενοχωρίου και μέχρι τα όρια της ΠΓΔΜ και
    γ.- την λοιπή κτηματική περιοχή όπου οι κάτοικοι του Αρμενοχωρίου καλλιεργούν κτήματα.
    Η διαδρομή του Κάθετου Άξονα ουσιαστικά καταργεί τον δημοτικό δρόμο επειδή δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή αναγκαίας γέφυρας ή, υπόγειας διάβασης στο σημείο όπου ο άξονας τέμνει τον υπάρχοντα Δημοτικό δρόμο.
    Από όσα γνωρίζω δρόμοι δημιουργούνται νέοι και σε καμιά περίπτωση δεν αχρηστεύονται αυτοί που υπάρχουν.
    Απευθυνόμενος σε ειδικούς, θεωρώ άτοπο να εξηγήσω την σημασία που έχει για τους κατοίκους του Αρμενοχωρίου, αλλά και αυτών της ευρύτερης περιοχής και την ανάγκη της συνέχιση της λειτουργίας του δρόμου αυτού.
    Για τον ίδιο λόγο δεν θα παραθέσω χάρτη της περιοχής με τον δρόμο που με τον κάθετο άξονα καταργείται.
    Θεωρώ ανάξιο συζητήσεως το λεγόμενο ότι η τυχόν κατασκευή διάβασης θα καθυστερήσει το έργο… όταν η κατασκευή του ξεκίνησε την άνοιξη του 2007 και σταμάτησε το Φθινόπωρο του ίδιου χρόνου.. !!! και χωρίς να είμαι ειδικός δεν βλέπω σε τι θα εμπόδιζε μια γέφυρα την καθημερινή προσγείωση και απογείωση δεκάδων concord και boing….στο παρακείμενο αεροδρόμιο…..
    Πριν λίγους μήνες ο αρμόδιος Υφυπουργός σε επίσκεψή του στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είπε ότι έργο θα γίνει και, αν είναι σωστή η πληροφόρηση, η κατασκευή του έχει ανατεθεί στην δική σας εταιρεία.
    Η ανάθεση της επιμέλειας κατασκευής του άξονα στην εταιρεία σας θεωρώ ότι είναι ευτύχημα καθώς η εταιρεία σας με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, πόσο είναι χρήσιμο να μην αχρηστευθεί ο δρόμος και δεν χρειάζεται να παραθέσει κανείς επιχειρήματα για την αναγκαιότητα κατασκευής διάβασης .
    Δεν γνωρίζω τις ενέργειες των τοπικών αρχών σχετικές με την κατασκευή διάβασης, Εκείνο που είναι γνωστό – και αν είναι σωστή η πληροφόρηση που έχω - , μέχρι στιγμής ούτε σκέψη για δημιουργία διάβασης υπάρχει.
    Ως κάτοικος του Κοινοτικού Διαμερίσματος Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας και άμεσα θιγόμενος από την ουσιαστική κατάργηση του δρόμου προσφεύγω σε σας και παρακαλώ για τις αναγκαίες νόμιμες ενέργειές σας για την κατασκευή διάβασης στο σημείο όπου ο κάθετος άξονας τέμνει τον υπάρχοντα δρόμο επικοινωνίας Αρμενοχωρίου με την πόλη της Φλώρινας ,την κτηματική περιοχή και τα βόρεια του Αρμενοχωρίου Δημοτικά διαμερίσματα [ χωριά ]
    Με τιμή
    Αναστάσιος Γ. Θωίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8:54 μ.μ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει . Να μπούν και τσουχτερά διόδια στον νέο κόμβο άνω καλλινίκης ώστε να πληρώνουν διόδια εισόδου και εξόδου απ την χώρα όσοι πάνε για...ΠΙΠΕριές στα σκόπια.ναι να γίνει και να πληρώνουν όλοι όσοι πηγαίνουν στα σκόπια 50 ευρώ για το πήγαινελα . Να "ησυχάσουμε" όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ανθρωπάκια" την Φλώρινας! Τι πρωτότυπο!! Γίνεται ένα έργο στην Φλώρινα και όλο μας το ζόρι είναι να μην λιγοστέψει η κίνηση στα μαγαζιά μας! Αν, αντίστοιχος άξονας ΔΕΝ περνούσε από τον νομό, θα ωρυόμασταν ότι όλα τα μεγάλα έργα τα παίρνει η Κοζάνη. (Μόνιμοι κλάψες είμαστε).
    Δε βαριέσαι, φαίνεται ότι λίγοι στην σημερινή εποχή, γνωρίζουν ότι οι δρόμοι μας βγάζουν από την απομόνωση.
    Εγώ θα αναγκαστώ να συμφωνήσω (δυστυχώς) με τον τρισάθλιο Χίτλερ, που είπε ότι "Το εμπόριο είναι οι δρόμοι". Οι Φλωρινιώτες όμως τι ξέρουν από εμπόριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλή ιδέα τα τσουχτερά διόδια απο και προς τα σκόπια έτσι θα σταματήσει ο μπατηροτουρισμός γενικώς και ειδικώς με τα σκόπια . ¨ωπα τώρα τοον είδα το φασιστάκο ανθρωπάκο.Ρε σείς έχουμε και σχολιαστές νοσταλγούς τους Χίτλερ στο Φλώρινεα? Ανεπίτρεπτο! ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.έτσι δέν είναι 10.34 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ 11.Ο5!!...Και διάβαζε προσεκτικά πριν μας πεις τις ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή