Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Φλώρινας ενάντια στην άδικη λογική των χαρατσιών


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας  εκφράζει την αντίθεση του σε κάθε είδους εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα (χαράτσι στην ΔΕΗ ως τέλος ακινήτων, οριζόντιες έκτακτες εισφορές, αύξηση αντικειμενικών κριτηρίων κτλ) τα οποία παίρνονται με μία εντελώς άδικη και παράλογη 

συλλογιστική και έχουν μόνο ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Ειδικά το εκβιαστικό μέτρο της σύνδεσης του έκτακτου τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής του - ακόμα και από άνεργους ή αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας – θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό και είναι εντελώς ανήθικο να το διαπραγματεύεται ο οποιοσδήποτε για να πετύχει τους δικούς του στόχους.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει την αγανάκτηση του στα άδικα εισπρακτικά μέτρα, δηλώνει την συμπαράσταση του σε κάθε πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στην πληρωμή των παράλογων χαρατσιών και καταδικάζει την τακτική της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για μη πληρωμή του απαράδεκτου χαρατσιού.
Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Γιατί κύριοι της ΕΛΜΕ δεν λέτε λέξη για τα άλλα που εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ, δηλ ΕΡΤ, νερό χρόνια τώρα!
    Αυτή τη χώρα δεν τη ρήμαξαν μονοι τους οι "άλλοι" αλλά και εσείς και μεις δηλ όλοι μαζί. όλοι έχουμε τις ευθύνες μας, εσείς για το χάλι των σχολείων, εμείς για το χάλι της δημ. Διοίκηση κτλ, κτλ. κάποιοι άλλοι σε άλλους τομείς.
    Αυτή είναι η μοιρα μας! Κάποτε φάγαμε τον Καραμανλή, σήμερα το Παπανδρέου αύριο τον εαυτό μας, για να επαληθευτεί το του Μακρυγιάννη: Πάντα μένει μαγιά και ξαναζωντανεύει η χώρα....κτλ, κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή