Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας καταδικάζει τη στάση του ΠΑΜΕ


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας καταδικάζει την απαράδεκτη και τραμπουκική στάση του ΠΑΜΕ στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί από τη ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, με θέμα τη διαπραγμάτευση του κόστους ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Γνωρίζουμε όλοι η στάση στο συγκεκριμένο θέμα, ως αναφορά τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού καθώς και τη μείωση του κόστους εργασίας της ΓΣΕΕ είναι κάθετη και σε καμία 

περίπτωση δεν υιοθετείτε η πρόταση αυτή από την συνομοσπονδία. Η όποια συζήτηση επί των ΜΗ μισθολογικών θα αναζητούσε λύσεις εφόσον ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάζοντα για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Εξάλλου ούτε την Εθνική Σύμβαση (όπως και καμία άλλη) ουδέποτε συμφώνησε και υπέγραψε το ΠΑΜΕ. Υποτίθεται ότι έκανε την κατάληψη για να μην «αλλάξει η Σύμβαση», όταν οι αποφάσεις της ΓΣΕΕ ήταν γνωστές. 
Τέτοιου είδους πρακτικές όπως οι σημερινές του ΠΑΜΕ δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να δίνουν άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν παρεμβάσεις στην Εθνική Σύμβαση, οι οποίες θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους εργαζόμενους. Στο όνομα και στις πλάτες των εργαζομένων κάποιοι παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, εφαρμόζοντας σκληρές κομματικές γραμμές.
Ας απαντήσουν στους εργαζόμενους αυτές οι πρακτικές ποιους εξυπηρετούν;
Παρά αυτές τις προσπάθειες όμως, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, να διεκδικεί και να προασπίζεται τα αυθεντικά συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια σε κάθε μορφής αυταρχισμούς, κυβερνητικούς, εργοδοτικούς και κομματικούς.        
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

2 σχόλια:

  1. E όχι και να παριστάνει το ΕΚ Φλώρινας τους υπερασπιστές των εργαζομένων. Ανέκδοτο!! Πάνε οι εποχές της ευγένειας

    αγανακτισμένος Φλωρινιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εργατοπατέρες καρεκλοκένταυροι του ΕΚΦ κοματόσκυλα, μας κάνετε πλάκα που σας έπιασε κοιλόπονος για τα δικαιώματα των εργατών. Μια ζωή ακλόνητοι όπως και οι προκάτοχοι σας που δεν κάνετε ούτε οι ίδιοι απεργία νομίζετε ότι μας εκπροσωπείτε? ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΟΥΣ μαζί με τ'αφεντικά τους τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή