Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Επαναδημοπρατείται τον Απρίλιο το φράγμα Τριανταφυλλιάς


Επαναδημοπρατείται το έργο της αποπεράτωσης του Φράγματος Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα, ένα έργο σημαντικό τόσο για την πόλη όσο και για τις αγροτικές καλλιέργειες όλης της περιοχής. Πρόκειται για τη σημαντικότερη δημοπράτηση έργου ύδρευσης για το 2012. Ο αρχικός διαγωνισμός ήταν τον Νοέμβριο όμως 

δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η νέα ημερομηνία δημοπράτησης είναι στις 3 Απριλίου 2012.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 29.000.000 ευρώ και η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο είχε ωριμάσει μελετητικά και από τον προηγούμενο μήνα είχε υπογραφεί αποπεράτωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς καθώς υπεγράφη από τον Υπουργό κ. Ραγκούση η έγκριση της πίστωσης των 29 εκατ ευρώ.
Αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι που έρχεται θα υπογραφεί η νέα σύμβαση για την ολοκλήρωση του φράγματος. Να θυμίσουμε ότι η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από προηγούμενη εργολαβία (από την εταιρεία Κ.ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ) η οποία λόγω προβλημάτων διαλύθηκε έχοντας ολοκληρωθεί το 60% των εργασιών.
Το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη την παραμονή της ημιτελούς κατάστασης του έργου και η επαναδημοπράτηση του ήταν αναγκαία. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί. Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι μελέτες για τα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα έτσι ώστε να είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση του φράγματος.
Πηγή:ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου