Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΚΠΕ Μελίτης


Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Εκτροφή σαλιγκαριών: μια οικογενειακή επιχείρηση» στο Εμπορικό 

Επιμελητήριο Φλώρινας.
Ο κ. Νίκος Νάνης, Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Μελίτης, προλογίζοντας την εκδήλωση την ενέταξε στη σειρά ημερίδων που διοργανώνει το Κ.Π.Ε. Μελίτης αποσκοπώντας στην ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα που αφορούν στο νομό μας, αλλά και στη διατύπωση στοχευμένων επιχειρηματικών προτάσεων, ειδικά μέσα στο πλαίσιο της παρούσας οικονομικής συγκυρίας. Στη συνέχεια ο κ. Σάββας Σαπαλίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, χαιρέτισε την εκδήλωση και υποσχέθηκε την αρωγή του Επιμελητηρίου και σε μελλοντικές δράσεις του Κ.Π.Ε. Μελίτης.
Εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο κ. Κώστας Βασιλείου, εκτροφέας σαλιγκαριών που δραστηριοποιείται στο νομό Φλώρινας. Μέσα από την εισήγησή του ο κ. Βασιλείου έδωσε αναλυτικά και συγκεκριμένα στοιχεία γύρω από όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εκτροφή σαλιγκαριών σε ανοιχτό χώρο, όπως: κριτήρια επιλογής χώρου, είδος σαλιγκαριού, οι εχθροί του και αντιμετώπισή τους, κόστος του εκτροφείου, αναμενόμενα έσοδα ανά στρέμμα, υπέρ και κατά της εκτροφής σαλιγκαριών σε ανοιχτό χώρο. Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.
Για μια ακόμη φορά και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η ανταπόκριση του κοινού της Φλώρινας ήταν μεγάλη. Για όσους δεν κατάφεραν να παρεβρεθούν στην ημερίδα, επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο της εισήγησης θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Μελίτης (www.kpemelitis.gr). Στην ίδια ιστοσελίδα ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει το περιεχόμενο εισηγήσεων των ημερίδων που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Τέλος, υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη προγραμματισμένη ημερίδα του Κ.Π.Ε. Μελίτης, με θέμα: «Αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου