Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξαναρωτάμε: Είναι αλήθεια Δήμαρχε?


Σοκ αποτελεί για την κοινή γνώμη της Φλώρινας
η αναγγελία της είδησης (από την κρουά-κρουά) για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Ι.Βοσκόπουλου και της Ζέτας Ρίζου για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ'εξακολούθηση. Για αυτό το τεράστιο από κάθε άποψη ζήτημα ξαναρωτάμε:
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ??

9 σχόλια:

  1. .. Κυρίως για τα άλλα που έρχονται....

    Ν 3852/2010 (Καλλικράτης)

    Αρθρο : 236

    Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης

    1. Οι περιφερειάρχες, οι ανππεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα τους:
    ………
    2. α. Οταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και
    θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα.
    β.α. Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν.

    β.β. Για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ως καταδικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό θεωρείται αυτή που εκδίδεται από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο, σύμφωνα με το άρθρο 111 παράγραφος 7 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..

    Πάντως είναι λίγο αστείο. Η αναγγελία ποινικής δίωξης δεν ειναι κατι που μένει κρυφό, ποσο μάλλον οταν πρόκειται για αιρετούς.

    Μηπως μια δημοσιογραφική έρευνα στα δικαστήρια να έλυνε την απορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στου κουφού την πόρτα πάρτη και φύγε,
      ναι αλλά έχει και μάτια

      Διαγραφή
  3. ΑΠΛΌ είναι αν εισαστε καθαροί , υπάρχει και η δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θυμαστε προ μηνων μια δικαστικη διαμαχη μεταξυ Δημαρχου και ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ.Τυχεροι αυτοι που την παρακολουθησαμε.Δημαρχε ο Λαος μας λεει"λαγος την φτερη κουναγε,κακο της κεφαλης του".Τωρα τρεχατε ποδαρακια μου,να μη σας χ@σει ο κωλος.Μαθαινω ομως απο πηγες οτι ερχονται και αλλα χειροτερα και για αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, όχι και σοκ. Ο κόσμος ξέρει πολλά πράγματα αλλά δεν μιλάει (ξέρετε... ε, να, τον ψήφισα, ε...είναι του κουμπάρου μου γνωστός ή άσε ... πού θα πάει θα τον πιάσουν κάποτε στα πράσα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κόσμος θέλει να μαθαίνει πολλά. Δεν ξέρει πολλά. Για να κοτσομπολεύει και να του περνάει η ώρα. Ο υποψιασμένος κόσμος ξέρει λίγα και αντιλαμβάνεται πολλά. Οι δικαιολογίες του τύπου (έ..ξέρω, αλλά) είναι για τους τριτοκοσμικούς.

      Διαγραφή
    2. αυτή την αντίφαση σασ δεν μπορώ να την καταλάβω. Αναφέρεστε σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας με την εισαγωγή "σοκ αποτελεί για την κοινή γνώμη ..κλπ και στη συνέχεια ρωτάτε τον δημάρχο αν αληθεύει. Ποιός διαψεύδεται για να τον επιβεβαιώσει ο δήμαρχος; Η κοινή γνώμη, η εφημερίδα που δημοσιεύει την είδηση ή εσείς με τον τρόπο που δημοσιεύετε;

      Διαγραφή
  6. Μήν μπλέκετε τα φύλλα με τα δένδρα. Το ζήτημα δεν είναι αν είναι αλήθεια το δημοσίευμα της Κρουά.

    Θα άφηνε ο Αλτίνης την Κρουά (σαν δικηγόρος της) να την πατήσει δημοσιεύοντας ψέμματα για κάτι τέτοιο;

    Πολύ καλά κάνει η φλωρινέα καισυνεχίζει να ρωτάει. Η είδηση που βγάζει η φλωρινέα δεν είναι αν το δημοσίευμα της Κρουά λέει αλήθεια, αλλά ότι ο Βοσκόπουλος δεν τομάει να πάρει θέση!

    Παρτε το χαμπάρι: Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή