Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κυπελλούχος ΕΠΣ Φλώρινας ο "Μελιτέας" Μελίτης


Όλα ήταν ιδανικά ανήμερα της Εθνικής Επετείου, πολύ καλές καιρικές συνθήκες για ποδοσφαιρική αναμέτρηση και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Φλώρινας. Αντίπαλοι, η "Ελλάς "Άνω Καλλινίκης, η κάτοχος του περσινού κυπέλλου και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και 

ο "Μελιτέας" Μελίτης που είχε να δει… τίτλο από το 2004! Αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο ΔΑΚ Φλώρινας να παρακολουθήσουν τη λεγόμενη «γιορτή του ποδοσφαίρου», οι οποίοι μάλιστα έδιναν ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τα τύμπανα.
Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη των νώτων τους, παρά επιθετικές πρωτοβουλίες. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έγινε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με εμφανές το άγχος των 22 ποδοσφαιριστών λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού, οι οποίοι δυσκολεύονταν να πραγματοποιήσουν ολοκληρωμένες προσπάθειες, υποκύπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο δεκάλεπτο, όταν ο Π.Ιωαννίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λαζαρίδη. Ο Μελιτέας απάντησε στο 18’ όταν ο Θ.Λυκούδης έπιασε ένα σουτ από πλάγια δεξιά με τον Ναλπαντίδη να διώχνει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έγινε ένα παιχνίδι κέντρου. Η ομάδα της Καλλινίκης έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο μισό, προσπαθώντας να ξεκινήσει επιθέσεις περισσότερες φορές από τον Μελιτέα, αλλά σχεδόν όλες οι προσπάθειες σταματούσαν στην σκληροτράχηλη αμυντική γραμμή των Μελιτιωτών, οι οποίοι όμως έμοιαζαν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, χωρίς παρόλα αυτά να καταφέρουν να ολοκληρώσουν κάποια από αυτές επιτυχώς.
Στην επανάληψη, με την είσοδο στον αγώνα των Ρωμαίου και Γυφτόπουλου, οι ομάδες έγιναν πιο επιθετικές και το παιχνίδι άρχισε να «ανοίγει». Ο Μελιτέας θα λέγαμε πως μπήκε πιο «ορεξάτος» στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποιώντας αρκετές επιθετικές προσπάθειες με αποδέκτες τους Ρωμαίο και Ντώνο, χωρίς όμως να απειλήσουν άμεσα. Η ομάδα της Καλλινίκης ήταν αυτή που έχασε και πάλι την πρώτη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φ.Μπάγα στο 60’, ο Π.Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά με τον νεαρό Λαζαρίδη να πέφτει και να μπλοκάρει εντυπωσιακά. Από εκεί και πέρα ισορρόπησε το παιχνίδι, με ένα σουτ του Ρωμαίου από πλάγια θέση να μην βρίσκει στόχο, όπως επίσης και κεφαλιές των Μητρεβόλη και Ντώνου. Στο 72’ ο Γυφτόπουλος έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 75’ πέρασε στον αγώνα ο «πολύπειρος» Χρήστος Σοβισλής, ο οποίος έδειξε από την αρχή τις «διαθέσεις» του, καθώς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έπιασε ένα μονοκόμαμτο σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάποια σημαντική φάση, ώσπου φτάσαμε στο 88’ εκεί όπου σε μια φάση διαρκείας μπήκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βέρτκα, ο Ντώνος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με ανάποδο ψαλίδι, οι αμυντικοί της Καλλινίκης έδιωξαν πάνω στον Χ.Λυκούδη (υπήρξαν διαμαρτυρίες για χέρι), αυτός «γέμισε» στην καρδιά της περιοχής όπου ο Χ.Σοβισλής με δεξί μονοκόμματο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας έξαλλα, δύο λεπτά πριν τη λήξη του τελικού. Η Ελλάδα όμως έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει τον αγώνα στην παράταση, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σε άλλη μία φάση διαρκείας. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Μητρεβόλης μπήκε στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Φ.Μπάγα, αυτός έβγαλε την «γλυκιά» σέντρα, ο Π.Ιωαννίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει και να επιστρέφει σε αυτόν, πιάνει νέα καρφωτή κεφαλιά με τον Ν.Μπάγα να παρεμβάλετε σχεδόν πάνω στην γραμμή και τον τερματοφύλακα Λαζαρίδη να αποκρούει ενστικτωδώς εξ’ επαφής, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Κάπως έτσι κράτησε το 1-0, με το διαιτητή αμέσως μετά να σφυρίζει τη λήξη του τελικού και τους παίχτες του Μελιτέα να γίνονται ένα «κουβάρι» και να ξεσπάνε σε έξαλλα πανηγύρια. Ο αρχηγός Χ.Λυκούδης, μαζί με τις «παλιοσειρές» Χ.Κουτσιπέτρο και τον χρυσό σκόρερ Χ.Σοβισλή, σήκωσαν το κύπελλο στον ουρανό του ΔΑΚ Φλώρινας, με τον ιστορικό Μελιτέα να επιστρέφει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου μετά από 8 ολόκληρα χρόνια…

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ: Λ.Λαζαρίδης, Θ.Λυκούδης. Αγγέλου, Θ.Σοβισλής, Κουτσιπέτρος, Χ.Λυκούδης, Τ.Μαυροματίδης (75’ Χ.Σοβισλής), Ντώνος (83’ Α.Λαζαρίδης), Βέρτκας, Κ.Μαυροματίδης (46’ Ρωμαίος), Γλούφτσης.
ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ: Ναλπαντίδης, Βέρος (75’ Τσομπανόπουλος), Τσικοτάνης, Κλάψης, Ν.Μπάγας, Γκατζόπουλος, Φ.Μπάγας, Ταρσής (76’ Σ.Ιωαννίδης), Μητρεβόλης, Π.Ιωαννίδης, Δήμτσης (46’ Γυφτόπουλος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριακόπουλος
ΒΟΗΘΟΙ: Κάτης – Ναούμ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιωτίδης







Συντάκτης: Ηλίας Ιωαννίδης   
Πηγή: florinasport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου