Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΠΕΛΕΤ εναντίον επιδότησης πετρελαίου Θέρμανσης - Τέρμα στην ξύλινη γλώσσα


Παρα τα όσα αγανακτισμένα διατυπώνονται καθημερινά στις ειδήσεις, στις πολιτικές ημερίδες και στα blogs ο απλός Ελληνας πολίτης και οι ταγοί του συνεχίζουν την γνωστή ξύλινη πολιτική γλώσσα. Πρόσφατα με έκπληξη άκουσα πρόταση κάποιου Πλακεντά (κάτι είναι στην Περιφέρεια, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αφού τον ψήφισαν χιλιάδες πολίτες, καλλίτερος εμού θα είναι) να επιθυμεί την αύξηση των κερδών του καρτέλ του ναυτιλιακού πετρελαίου.
Ο παλαιοκομματικός ξύλινος λόγος στην ουσία περιλαμβάνει: 

• τιμή πετρελαίου θέρμανσης χωρίς φόρους σε Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη
• Κίνηση παρανομα εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων με αυτο το πετρέλαιο
• Εξαγωγή σε Θεσσαλία, Στερεά –Ελλάδα
• Μια ακόμη τρύπα 1 Δις Ευρώ.
Ομως Υπάρχουν και άλλες λύσεις
Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Γιάννης Κάρμαλης-Βασίλης Κικής) εχει προτείνει κατ επανάληψη και το στιβαρό κράτος έχει χρηματοδοτήσει τις πρώτες φάσεις της δημιουργίας μιας ειδικής κατηγορίας pellet, πατενταρισμένη υπο το όνομα Heat Value Label. Σε αυτό το πελέτ η τιμή πώλησης είναι ανάλογη της θερμαντικής αξίας και φυσικά δεν έχει προσμίξεις απο λάστιχα, σκουπίδια κλπ που άλλοι ερευνητικοί και παραγωγικοί φορείς διοχετευουν στην αγορά.
Επίσης η μοναδική εταιρεία ή φορέας του Δημοσίου στην Δυτική μακεδονία που έχει δυνατότητα σοβαρής τραπεζικής χρημαδότησης, η ΔΕΥΑΚ (Μανώλης Παφίλης) εξετάζει την δυνατότητα χρήσης πελετ αντι για πετρελαίο.
Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει ότι το πέλετ θα είναι το θερμαντικό μας καύσιμο. 
Αντι λοιπόν το κράτος να δώσει δεκάδες εκατομμύρια στους πετρελαιοΑραβες και στα τοπικά κερδοσκοπικά λαθρεμπορικά μορφώματα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ 1000 νέους για να ξεκινήσουν επιχείρηση παραγωγής και μεταφοράς πρώτης ύλης για πέλετ, παραγωγής σε σοβαρά εργοστάσια, διανομής στον καταναλωτη, επιδότηση Δήμων για διάθεση εκτάσεων, επιστημονική στηριξη κλπ.
Προφανώς η πρόταση είναι αποκύημα της γενικότερης φιλοσοφίας του Ανδρέα Ανδριανόπουλου περι market deregulation. Δεν μπορώ να ενστερνιστώ προτάσεις τύπου Καμμένου που χθές ξεθαψε το τσεκούρι του πολέμου στο Δίστομο. Ούτε Τσίπρα για μια Ελλάδα τύπου σοβιετικού κολχόζ όπου κάποιος άνεργος, αγράμματος και κυρίως άθεος θα οδηγεί τον ελληνικό λαό.
Άς είναι όμως, τα σημεία των καιρών θα παρέλθουν και ελπιζοντας στην βοήθεια του Θεού θα τελειώσω όπως τελειώνει το Ευαγγέλιο του ο Ματθαίος. «καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ’ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος.»
Καλή Μεγάλη Σαρακοστή
Καθ Ζησόπουλος Δημήτριος
Πηγή: kozan.gr

1 σχόλιο:

  1. Κάτι που λέγεται τηλεθέρμανση το θυμάται κανείς;
    Πάγωσε το κοκαλάκι μας σε αυτό το βρωμότοπο. Μόνο τον καρκίνο εκ των ρύπων της ΔΕΗ θα εισπράτουμε; Εξάλλου, αφού θα πωληθούν οι Α.Η.Σ. της περιοχής μας, ας διεκδικήσουμε τη σύνδεση της πώλησης, με παράλληλη ανάληψη κατασκευής του δικτύου τηλεθέρμανσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή