Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δήμος Αμυνταίου: Μετά το Πάσχα η επαναφορά των δρομολογίων των επιβατικών αμαξοστοιχιών του τραίνου


Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα για υποτιθέμενη επαναφορά των δρομολογίων του τραίνου τη Μεγάλη Εβδομάδα, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το τραίνο δεν θα επανέλθει πριν το 

Πάσχα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες, προς αποφυγή ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, αλλά και μάταιης προσμονής της τοπικής κοινωνίας που έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από την κατάργηση των δρομολογίων.
Αυτό που έχει σχεδιαστεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η πραγματοποίηση δοκιμαστικών δρομολογίων, στα οποία θα επιβαίνουν μόνο ο μηχανοδηγός και τεχνικοί της εταιρίας, για να εξετάσουν την ανταπόκριση της γραμμής, μετά από έναν και πλέον χρόνο απραξίας για επιβατικές αμαξοστοιχίες.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης σε συνεργασία που είχε με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, έχει δεσμευτεί για την πραγματοποίηση παρεμβάσεων στο σιδηροδρομικό σταθμό Αμυνταίου, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικός και να υποδεχτεί ξανά το επιβατικό κοινό του τραίνου.
Η τελική ημερομηνία επαναφοράς των δρομολογίων του τραίνου θα ανακοινωθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά το Πάσχα.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

9 σχόλια:

  1. αρε Μακη δήμαρχε άλλος αγωνιζεται(και εννοω τους φιλους του Τρενου)και εσυ πας να παρεις τη δοξα Η λ....... στο μεγαλειο της! Οσα δελτια τυπου και αν βγαλεις ο κοσμος ξερει την αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει. Ο Ιωσηφίδης συνεργάστηκε με τους φίλους του τρένου. Μην αδικούμε.
    Φίλη του τρένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας χαλάει αν έρθει την Μεγ.Τετάρτη ή μετά το Πάσχα. 14 μήνες περιμέναμε, η ουρά μας έμεινε.

    Να έρθει και να μείνει, αυτό είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Iωσηφίδης τουλάχιστον είχε τα κότσια να αποκλείσει συμβολικά την εμπορική αμαξοστοιχία πέρσι τον Μάιο, συμμετέχοντας και οργανώνοντας σαν Δήμος Αμυνταίου ακτιβιστικές ενέργειες.
    Για τον δικό μας εδω που κρύβεται πίσω απο "φουστάνια" νομικών συμβούλων και τέτοια τι να πείς.. Εκτός μονάχα απο την αυτονόητη εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βορίδης έχει την ευαισθησία και θα είναι ο υπουργός που θα φέρει το τρένο, γιατί η Φλώρινα βαστάει τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία και δεν πρέπει να είναι αποκλεισμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο τόπος μας έχει πολλά προβλήματα, το τρένο είναι ένα από αυτά, οι τοπικοί φίλοι τρένου δεν παραιτήθηκαν, ο Ιωσηφίδης έτρεξε και ο Βορίδης είναι αυτός που έδωσε εντολή στον ΟΣΕ να φέρει το τρένο. Μην αρχίζουμε πάλι την γκρίνια και να είμαστε ενωμένοι.

      Παύλος

      Διαγραφή
  5. ένας φίλος του τρένου7 Απριλίου 2012 στις 9:44 μ.μ.

    παραπέμπω ώς μορφή σχολίου στο πολύ καλό άρθρο του κ.Μεκάση. "τα γαιδουράκια με ΣΑΜΑΡιΑ" γιατί έλειξε πλέον η γαιδουρινή μου υπομονή σχ με το παραμύθι περι τρένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακη δημαρχε ολα τα ειπες, εκτος απο το τι κανονισες με τον Ζηλιασκοπουλο,σχετικα με τα δρομολογια,και τις τιμες των εισητηρειων.Ποσα τελικως δρομολογια θα υπαρχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή