Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Να αποδώσουμε στη Φλώρινα αυτά που πραγματικά της αξίζουν!


Η Φλώρινα είναι πανέμορφη πόλη από μόνη της, φανταστείτε να ήταν και αξιοποιημένη! Μας υποβαθμίζουν συνεχώς και σε όλους τους τομείς. Παρ' όλες τις μαζικές διαμαρτυρίες μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε ως Ακριτικός Νομός και ως Άγονη Γραμμή, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και ακλόνητα στη θέση τους.. Τί να πρωτοαριθμήσουμε την 

αθλιότητα - κατάργηση των ΤΕΙ που αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, την "αρπαγή του Τρένου μας" και την απομόνωσή μας από την υπόλοιπη Ελλάδα, τις πρωτιές στις χαμηλές θερμοκρασίες (έως και -30 πολλές φορές), την μη ειδική πρόνοια για φθηνότερα καύσιμα μιας και δεν μας φτάνει ο μισθός πλέον μόνον για πετρέλαιο... κι αλήθεια η περιβόητη Τηλεθέρμανση που θα μας έσωζε στην κυριολεξία εδώ και χρόνια.. που βρίσκεται...? απ΄ ότι γνωρίζουμε τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δοθεί κι απ΄ ότι είχα πληροφορηθεί ο φάκελος με όλη την μελέτη βρισκόταν στις Βρυξέλλες.. πότε θα υλοποιηθεί επιτέλους το σωτήριο αυτό έργο για την πόλη μας, που θα την λύτρωνε από τα χρόνια δεινά του ιδιότυπου χειμώνα της;
Σαν εργαζόμενη στη ΔΕΗ και με πολύχρονη συνδικαλιστική δράση, γνωρίζω ότι η εύρυθμη λειτουργία του ΑΗΣ-Μελίτης που αποτελεί οικονομική πηγή ανάπτυξης για την περιοχή, απειλείται με τον κίνδυνο να κλείσει, εφ΄ όσον δεν θα μπορεί πλέον να τροφοδοτηθεί. Αυτή τη στιγμή εισάγουμε λιγνίτη από Βουλγαρία, Τουρκία, ΜΕΤΕ, ΛΑΡΚΟ, εκτός από τον λιγνίτη που τον έχουμε δίπλα μας ακριβώς (Αχλάδας), με πιστοποιημένα κοιτάσματα λιγνίτη 250.000.000. τόνους, που επαρκεί για την τροφοδοσία 2 Μονάδων, για 50 χρόνια... Την παρούσα στιγμή, μεταφέρεται ο εν λόγω εισαγόμενος λιγνίτης (που μας στοιχίζει και ακριβότερα..) με φορτηγά που αποτελούν Κίνδυνο-Θάνατο για τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνται στο ίδιο οδικό δίκτυο με αυτούς.. (Τις προάλλες είχαμε και ανάλογο τραγικό συμβάν).. 
Οι μέχρι τώρα Κυβερνήσεις δεν μας έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον τους, δεν έδωσαν Άμεσες λύσεις στα καίρια προβλήματά μας. 
Με γνώμονα, λοιπόν το κοινό μας συμφέρον, ας στηρίξουμε αυτή τη φορά τη νέα, ελπιδοφόρα πολιτική, που μας εγγυάται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για να αποδώσουμε στην όμορφη και μοναχική Φλώρινα αυτά που πραγματικά της αξίζουν!
Κατερίνα Ιωαννίδου

15 σχόλια:

  1. Αγαπητή Κατερίνα.. άσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε την ουσία. Δυστυχώς για την Φλώρινα, τα τελευταία χρόνια κι άλλες πόλεις αντιμετωπίζουν αν όχι ακριβώς ίδια, τουλάχιστον σοβαρότατα προβλήματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Φλώρινα θα παραμείνει ως έχει με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Τα προβλήματα της Φλώρινας έπρεπε να λυθούν πριν από χρόνια και όχι τώρα που δεν θα την προσέξει κανείς. Τα δυο μεγαλύτερα και άλυτα προβλήματα της Φλώρινας είναι ο μικρός πληθυσμός της και η απομονωμένη γεωγραφική θέση της. Αυτά τα δυο και μόνο βασικά μειονεκτήματα, θα πρέπει να βάλουν σε σκέψη τους φλωρινιώτες, εάν πρέπει να είναι ενωμένοι και μονιασμένοι.. buy..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη κα Ιωαννιδου αν ψηφισουμε ΣΥΡΙΖΑ θ'ανοιξουν ξαφνικα νεα ορυχεια για ναχουμε λιγνιτες, αφου γινει μεταγατασταση της Αχλαδας,απαλλοτριωσεις στο κλειδι,κ.λ.π.
    Θα βρεθουν τα χρηματα για του δρομους!Θα πεισουμε τους τοπικους μας αρχοντες να μην σπαταλουν το δημοσιο χρημα;και ναχουν μελετες για τα εργα που χρειαζεται ο τοπος μας!Την επομενη μερα δεν θα αρκει ενα "ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ¨" γιατι δεν υπαρχουν απλα αλλα περιθωρια
    παχειλων και ανεφικτων υποσχεσεων!!!Ας Ειμαστε τουλαχιστον προσγειωμενοι!Δυστυχως οι ευσεβεις ποθοι ολων μας(σας διαβεβαιω και εμου συμπεριλαμβανομενου) δεν συμβαδιζουν με την πραγματικη κατασταση που βρισκομαστε σημερα ως Χωρα και ως Εθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο μεγαλύτερο πληθυσμό έχει μια πόλη.. τόσο μεγαλύτερο είναι και το κατά κεφαλήν εισόδειμα της περιοχής. Αυτό φαίνεται και από τα ετήσια στοιχεία των ΔΟΥ όλης της Ελλάδας. Θα μου πείτε.. ότι μια μικρή πόλη θα μπορούσε να έχει μια πολύ καλή οικονομική ανάπτυξη.. Βεβαίως και θα μπορούσε.. όμως εδώ είναι που εμφανίζεται το άλλο πρόβλημα της Φλώρινας, που δεν την αφήνει να ανασάνει.. η γεωγραφική της απομόνωση.. Και αυτά βέβαια.. είναι προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει καμία κυβέρνηση.. Γι΄αυτό οι φλωρινιώτες θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές αντιπαραθέσεις.. που μόνο κακό κάνουν στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφει, ο δεύτερος σχολιαστής, ο 15 Ιουνίου 2012 11:11 π. μ. για τους ευσεβείς μας πόθους και, των δικών του συμπεριλαμβανομένων. Γιατί εγώ, εκτιμώ ότι οι πόθοι της κυρίας Ιωαννίδου, έτσι όπως διατυπώνονται στον επίλογο του σχολίου της, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ευσεβείς, αλλά επενδεδυμένοι με κομματικό μανδύα και με υποκριτικά απλουστευμένο τρόπο, ώστε να συγκινήσουν αθώες ψυχούλες; Τί συμβαίνει με εμένα; Είμαι τόσο πονηρός και καχύποπτος; Ή μήπως ο σχολιαστής, στον οποίο αναφέρομαι παραείναι κύριος ή κυρία. Πάντως ο ευγενής αυτός άνθρωπος, αγαθός δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εσυ δεν εισαι πονηρος αλλα κουτοπονυρος!!!

      Διαγραφή
  5. Αντε βρε κοπέλα μου που πειστηκες κιόλας οτι με το παρεάκι που μαζεύτηκε γύρω από τον κατά τ΄ άλλα αξιαγάπητο Γερμανίδη (ο οποίος φέρεται με δόσεις αφέλειας), θα κάνετε χωριό. Θα σας παρομοίαζε κανείς σαν αρπακτικά όρνεα πάνω από μισοψόφια κουφάρια (δύο πρωην μεγάλα κόμματα), που περιμένουν να κατασπαράξουν ότι έχει απομείνει. Κορώνες, πρώιμους πανηγυρισμούς και προσφωνήσεις πριν ανοίξει η κάλπη, δεν δικαιολογούνται από την μέχρι σήμερα πορεία του συνονθυλεύματος σας, ούτε θα υπήρχε περίπτωση να σκεφτείτε κατι τέτοιο εάν δεν ειχε αυτο το μέγεθος η βλακεία των στελεχων των δύο πρωην μεγάλων κομμάτων. Ακόμη και υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες δεν μπορείτε παρά να ειστε δεύτεροι. Δεύτεροι παρ΄ολο το σπρώξιμο που απλόχερα σας διαθέτουν διάφοροι κύκλοι.
    Ομως το τέλος σας θα το αποδώσει καλύτερα απ΄ολους μία συντροφός σας. και ξέρετε γιατί?
    Γιατί θα είστε ένα ακόμη 'εικονικό παρεστιγμένο'.
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα που διάβασα το σχόλιο της κυρίας Ιωαννίδου και ειδικά την επαγγελματική της ιδιότηττα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η,είμαι απόλυτα σίγουρος πως μπήκε στη Δ.Ε.Η Μέσω αξιοκρατικών διαδικασιών να μην πω μέσω Α.Σ.Ε.Π.Σαν συνδικαλίστρια δε σίγουρα έχει ματώσει στη δουλειά!!!Άρα έχει κάθε δικαίωμα να σώσει τη Φλώρινα!!!! Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και τώρα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ!ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΣΥΜΠΑΤΡΙΏΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαθοί η μη αγαθοί, όλοι οι σχολιαζοντες. Μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαμε κάποιον, που για να κάνει την Φλώρινα μας αγνώριστη προς το καλύτερο φυσικά, ζητούσε την ψήφο μας. Πολλοί απο εσάς τρεχάτε πίσω του,τον φωνάζατε Αρχηγό, κάποιοι πιστεύοντας οτι θα κάνει κάτι καλό,για την δύστυχη πόλη μας. Κάποιοι άλλοι, πιστεύοντας πως θα βολευτούν, ίσως να βολεύτηκαν. Σωστά τα σχόλια σας για τα προβλήματα της πανέμορφης γεννετηρας μας πόλης. Προκύπτουν όμως ερωτήματα.Τι έκανε αυτός που για 30 χρόνια ήταν ο εκπρόσωπος της πολιτείας για την πόλη μας,τον νομό μας, πρώτον, και δεύτερο μήπως είναι αναληθή τα όσα η κυρια Ιωαννιδου, ο κυριος Γερμανιδης η κυρια Σπυρτου και όλοι του ΣΥΡΙΖΑ για την πολη μας,τον νομο μας,την χωρα μας λενε?. Αυτες οι γελοίες κομματικές, πολιτικές, προσωπικές αντιπαραθέσεις μας έφεραν σε αυτό το χάλι, πατριώτες. Σκεφθείτε με σύνεση. Κάποιος, κάποιοι καινούργιοι, νέοι μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάσουμε λίγο. Οι παλαιοί,οι μέχρι τώρα, μόνο πίκρα και φαρμάκι. Τα γραφει ο παππους 85 χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. [....που μας εγγυάται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α...]!!!!
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α??????
    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ? ή Ο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ" ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ 5ΧΡΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣ?
    ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ"!
    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ "ΜΟΔΟΣ" ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ!

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΦΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΓΩΝΙΑΤΕ ΠΟΛΥ ΒΛΕΠΩ!
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ: ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ή ΕΙNΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΛΙΚΑΤΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΩΝ ΑΣΤΟΥΛΙΔΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΣ?????!
    ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ!!
    ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑΙ ή ΟΧΙ!
    π.χ ΤΟ ΚΡΑΤΕΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ?...Η ΙΤΙΑ?...ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ?..κλπ..
    ΑΝ ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ! ΕΑΝ ΟΧΙ…. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΩΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ??????!
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΛΗΒΕΙΟΙ??? ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ!!
    ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΤΕ ΩΣ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΛΛΩΝ!
    ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΗΜΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
    ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

    ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΟ ΖΗΤΑΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ή ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ!
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ!
    ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ "ΕΞΟΥΣΙΕΣ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΑΠΙΚΕΣ ΑΛΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ!
    ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!
    ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΠΡΟΟΔΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ για τα δυο μεγάλα προβλήματα της Φλώρινας με τον πρώτο σχολιαστή προσθέτοντας ένα ακόμη την αγορά των Βιτολίων όπου εκατοντάδες χιλιάδες e ξοδεύονται κάθε βδομάδα από συντοπίτες μας.Αν αυτά τα χρήματα έπεφταν στην τοπική αγορά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.Όμως δυστυχώς λείπει η τοπική αγοραστική συνείδηση από όλους μας.Δεν κάνω πολιτική αντιπράθεση με τη συντάκτρια διότι δεν μας λέει σε πια ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ανήκει άρα δεν αξίζει τον κόπο ή μήπως πριν κάποιες εκλογές ψήφιζε τον κύριο ΓΙΏΡΓΟ τον ΛΙΑΝΗ ντε..και δε γνωρίζει από συνιστώσες ως νεόκοπη ΣΥΡΙΖΑΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο με κεφαλαία γράμματα, 11:41, σπαραχτικά περιγράφει την αγωνία του (μας) και φαίνεται από τον επίλογο, πως δεν βλέπει λύση στην πορεία μας, ως Νομού και χώρας. Έχω κι' εγώ τον ίδιο προβληματισμό, την ίδια δυσπιστία και αγωνιώ. Το κείμενο του 85χρονου παππού ξεκινάει από μια λανθασμένη βάση. Ότι, οι παλιοί μας πρόδωσαν και οι νέοι θα μας σώσουν. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί εγγύηση. Και οι παλιοί ξεκίνησαν, κάποτε ως νέοι και φαίνεται πως δεν τους ελέγξαμε, όπως τώρα μας συστήνει ο παππούς να αφεθούμε, άκριτα, στις υποσχέσεις των νέων. Χωρίς να εξετάζει άν πραγματικά είναι νέοι ή συνονθύλευμα "σωτήρων" από κάθε χώρο, όπου αφού έφεραν από εκείνο το μετερίζι την καταστροφή, κατέληξαν σε καινούρια στέγη. Στην οποία βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι σωστοί και ανιδιοτελείς, όπως σε κάθε πολιτικό χώρο.Άλλωστε όλους εμείς τους ψηφίζουμε και, ενώ ξεκινάμε αγνά,τις περισσότερες φορές απογοητευόμαστε. Τέλος πάντων, επειδή κι' εγώ είμαι ένας παππούς, κατά δέκα χρόνια νεότερός σου, άρα έχουνε φάει και οι δύο τη ζωή με το κουτάλι, ομολογώ, πως βρίσκομαι σε βαθύ προβληματισμό, όμως δεν μπορώ, δεν το δικαιούμαι, να δώσω ρητή κατεύθυνση. Γι' αυτό, καλοπροαίρετα, σχολιάζουμε το κείμενο της κ. Ιωαννίδου, το οποίο έχει γραφτεί με συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Καταχρηστικά, έστω και καθ'υπερβολήν,επειδή παρακολουθώ τη Florine@ από αρκετά μακριά, αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω ότι είναι μια εξαιρετική ιστοσελίδα και πρέπει εμείς, οι αναγνώστες και σχολιαστές, να της προσδίδουμε ακόμη περισσότερο κύρος με τα σχόλια που κάνουμε. Αυτό επιτυγχάνεται με το ανάλογο ύφος και ήθος και είναι ανεξάρτητο από τις υποκειμενικές μας δυνατότητες. Είναι παρήγορο να διαβάζεις, άμεσα και από το σπίτι σου, ενδιαφέροντα θέματα και απόψεις που σε προβληματίζουν. Ένα τέτοιο κείμενο είναι και το σημερινό (όπως και όλα του τα προηγούμενα) του συναδέλφου μου Δημήτρη Μεκάση, τον οποίο γνώρισα από τα γραπτά του και όχι από κοντά. Θα το επιδιώξω στην αρχή του Φθινοπώρου, όταν βρεθώ -όπως υποθέτω - στη Φλώρινα. Σπύρος Παπουτσής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ASE MAS RE KOPELA POU HRTHES NA SOSEIS TH FLORINA. OTI NA NAI EISASTE. O ENAS ETSI O ALLOS ALLIOS. PROHN PASOKOI KOLISSATE SAN TA TSIMPOURIA STO SYRIZA GIA NA KRATISETE TIS THESEIS SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανικός στο ΠΑΣΟΚ
    Να καθαρίσουμε από το νέο σκηνικό τους Πασόκους που σαν χαμολέοντας θα θελήσουν να πάρουν μερίδιο εξουσίας στην επόμενη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα μικρό σχόλιο : Κατανοητή η καχυποψία, και η απαξίωση όλων των πολιτικών που κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι σήμερα. Και η δική μου αγωνία για το αν θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που έχει εξαγγείλει, είναι μεγάλη. Όμως το να περνάει κάποιος στο άλλο άκρο και να ισοπεδώνει όλους τους υποψήφιους, δεν το βρίσκω καθόλου σωστό (να μην πω ότι με κάνει και καχύποπτο όταν αυτό γίνεται κάτω από την ομπρέλα της ανωνυμίας). πχ Θεωρώ άπρεπο να εκτοξεύονται κατηγορίες με ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ για κάποιον που δεν γνωρίζεις καθόλου.
    Εγώ θέλω να επισημάνω μία λεπτομέρεια που ίσως έχει διαφύγει της προσοχής αρκετών. Η πλειοψηφία των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στον πολιτικό στίβο, όταν δεν είχε κανείς προβλέψει τη δυναμική, που για πρώτη φορά διαπίστωσαν όλοι στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαίου. Οπότε θεωρώ άδικο να τους προσάπτουμε ανύπαρκτες φιλοδοξίες όταν ούτε οι ίδιοι δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα γινόταν ένα τέτοιο θαύμα - γιατί εγώ ως θαύμα το θεωρώ, αφού για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα με τίποτε μία τέτοιου μέγεθος αφύπνιση του ελληνικού λαού.
    Και στο κάτω κάτω μπορούμε να δοκιμάσουμε και κάτι νέο, που έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια μία αξιοπρεπή πορεία. Το σημαντικότερο για μένα είναι να αφήσουμε τα κενά λόγια και τη γκρίνια, να συνεχίσουμε να είμαστε στην εγρήγορση που δείξαμε με την επιβολή των απαράδεκτων μέτρων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να ασκούμε εποικοδομητική κριτική και να στείλουμε το μήνυμα ότι από δω και μπρος, όποιος μας κοροϊδεύει θα πηγαίνει σπίτι του.


    Χωρίς καμία εμπάθεια,

    Κυριακού Γεώργιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοητά ολα αυτά.
      Θα τα δεχόταν ο καθένας μας, ως προ το νέο και ως προς την αξιοπρεπη πορεία.
      Το γεγονός όμως (και αυτο είναι περισσότερο αρκετό από μόνο του χωρίς να το δείξουμε ως ύποπτο) οτι δεν γίνεται κουβέντα και τηρειται επτασφραγιστο μυστικό, ο ρόλος των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα της κάθε μιας ξεχωριστά, ειναι ο μόνος λόγος να μείνει ο κόσμος μακριά από αυτή την παράταξη.
      Τι θα γινει αμέσως μετά και ποια σταση θα κρατησουν?
      Πόσο λυμένα θα εχει τα χέρια ο Αλέξης?
      Μπορεί να τους ελέγξει και πώς μπορεί να μας πεισει γι΄αυτό?
      Και τέλος μπορεί να μας πεισει οτι δεν ηταν αυτος ο δουρειος ιππος που θα μετέφερε ασφαλώς ανθελληνικές (με ολες τις έννοιες)πολιτικές και πολιτικούς στο προσκήνιο? πολλά ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων αποφευχθησαν επιμελώς και κρατούν το συριζα, ακόμη, στην σκοτεινλη πλευρά της σελήνης......
      ΔΙΟΝΥΣΟΣ

      Διαγραφή