Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Αλεξάνδρα Λιώτση για τον "Αριστοτέλη"


Όπως θα γνωρίζετε δεν μένουμε πια, τα τελευταία χρόνια στη Φλώρινα λόγω του προβλήματος υγείας του άνδρα μου. 
Αλλά εγώ δεν έπαψα βεβαίως να παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την θαυμαστή εξέλιξη της παιδικής χορωδίας που είναι μεν δημιούργημα του άνδρα μου που την λειτούργησε 

για είκοσι περίπου χρόνια, αλλά είχε την τύχη να την συνεχίσουν επάξια οι τρεις ικανότατες κοπέλες που έχουν κάνει ανώτερες μουσικές σπουδές και που ήταν παιδιά της παιδικής χορωδίας.
Πέραν όμως από την παιδική χορωδία που έχει μια πολύ θετική επίδραση στη διαμόρφωση των παιδιών, είναι φανερό ότι γενικά στη Φλώρινα υπάρχει μια έντονη πολιτιστική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς και αυτό είναι πολύ σπουδαίο και παρήγορο.
Πρωτ΄ από όλα λειτουργεί ένα δραστήριο ωδείο που παράγει αξιόλογος μουσικούς.
Υπάρχουν (επίσης) ακόμα επιτυχημένες σχολές ζωγραφικής και προπάντων συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους οι παλαιότεροι καταξιωμένοι Φλωρινιώτες ζωγράφοι.
Λειτουργούν επίσης οι διάφορες σχολές χορού, παραδοσιακές, μοντέρνες και το ξεχωριστό χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού στο οποίο η κ. Βιβή Κοσκοσά κάνει θαυμάσια δουλειά.
Και κυρίως η ίδια η Λέσχη Πολιτισμού με τις ποικίλες δραστηριότητές της.
Υπάρχουν και πολλές άλλες καλλιτεχνικές (δραστηριότητες) κινήσεις που όμως δεν μπορώ εδώ να τις απαριθμήσω.
Το πολύ σημαντικό, ευχάριστο γεγονός όμως είναι, αυτό που διάβασα σε τοπική εφημερίδα και δείχνει ακριβώς ότι το επίπεδο πολιτισμού στη Φλώρινα ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ.
Πρόκειται για την προσεχή συνεργασία της Λέσχης Πολιτισμού με το Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Αυτό λέει πολλά.
Κι έρχομαι τώρα στο καινούργιο πρόσωπο του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Είναι αλήθεια ότι ο τωρινός ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ δεν είναι αυτός που ξέραμε. Ένας ανανεωτικός άνεμος πνέει τώρα εδώ. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν την σημερινή διοίκηση, με επικεφαλής τον κ. Ραπτόπουλο είναι νέοι, δραστήριοι με φρέσκιες ιδέες και πολλή όρεξη για δουλειά.
Αυτό το διαπιστώνει κανείς αν δει από κοντά πόση προσωπική εργασία προσφέρουν όλοι για να φέρουν σε λογαριασμό το πολύ ταλαιπωρημένο κτίριο του Συλλόγου.
Εύχομαι να συνεχίσουν να προσφέρουν με την ίδια διάθεση για το καλό όχι μόνο του Συλλόγου αλλά και της Φλώρινας.
Θέλω να πιστεύω σε μια σύσφιξη σχέσεων με όλους τους πολίτες. Άλλωστε η αρχή έγινε ήδη με τη Λέσχη Πολιτισμού.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου