Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Στο δρόμο της "υπευθυνότητας" ή στο δρόμο της "ανευθυνότητας";


Με «φόντο» την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, το δίλημμα αυτής της εβδομάδας από τους «Μνημονιακούς σωτήρες» της χώρας, είναι ΨΗΦΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ή ΨΗΦΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.
Το δίλημμα, ακούγεται πράγματι πολύ «σκληρό» και προσπαθεί να μας προβληματίσει, αν όχι να μας φοβίσει (για μία ακόμη φορά).
Προβληματίστηκα και εγώ και σκέφτομαι  ποιο δρόμο να ακολουθήσω.
Για να δούμε όμως ποιος είναι ο «ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ» και πόση ΕΥΘΥΝΗ  έχουν ΑΥΤΟΙ που μας καλούν να τον ακολουθήσουμε.

Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να πληρώνει ένας τρίτεκνος ή πολύτεκνος φόρο εισοδήματος   227 ευρώ πέρυσι  και φέτος να καλείται να πληρώσει 3.437 ευρώ, με τα ίδια εισοδήματα, ενώ οι «καθοδηγητές Υπουργοί της φοροδιαφυγής», απολαμβάνουν τη ΛΕΙΑ τους και «έχουν εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών τους»! (Έτσι μας είπαν).
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να έχεις κρατήσεις στο μισθό σου, άνω των 350 ευρώ, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να πληρώνεις και την επίσκεψη στο γιατρό και τα φάρμακα σου!
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να ανοίγεις το μαγαζάκι σου το πρωί, να κάνεις τζίρο 30 (!) ευρώ, να χρωστάς στο ΤΕΒΕ κάποιους μήνες, να μην μπορείς να πάρεις ούτε ένα ευρώ δάνειο για να στηρίξεις την επιχείρηση σου (από τις τράπεζες, που πήραν άνω των 100 δις), και να καλείσαι να πληρώσεις περαίωση, φόρο, και λοιπά πάγια έξοδα, αλλά και να ζήσεις την οικογένεια σου με τη στοιχειώδη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο ΔΡΟΜΟΣ της  ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να σου στέλνουν ειδοποίηση κατάσχεσης από τη Δ.Ο.Υ για χρέος 300 ευρώ, ενώ στις Δ.Ο.Υ υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη 30 δις, μόνο από εννιακόσους «επώνυμους και μη Έλληνες»!  (Άραγε πώς συσσωρεύτηκαν αυτά;)
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να απειλούνται με κατάσχεση οι καταθέσεις άνω των 3.000 ευρώ για χρέη προς το δημόσιο, ενώ μόνο σε ένα μήνα «έκαναν φτερά» 12,3 δις, από «πλούσιους Έλληνες πατριώτες», χωρίς να ελεγχθούν από κανέναν! (Τουλάχιστον για τη νομιμότητα τους).
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα οι  καταχρεωμένοι καναλάρχες, οι ΠΑΕ, οι ΚΑΕ, και άλλοι «παρασιτικοί επιχειρηματίες», αλλά να μην μπορεί να έχει ένας μαγαζάτορας, που λόγω της κρίσης χρωστά κάποια «ευρουλάκια»!
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι τα Ελληνόπουλα να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση, χωρίς κολατσιό (υπάρχουν πολλά!), χωρίς τη δυνατότητα λειτουργίας Ολοήμερου (λόγω περικοπών) και χωρίς κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να έχει την ευθιξία να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να έχεις 1.100.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ συμπατριώτες και 425.000 ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ιδιωτικούς υπαλλήλους!
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να «κόβονται» ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ των 600 ευρώ και οι «απόμαχοι της ζωής», να σχηματίζουν ουρές  εκατοντάδες μέτρων, έξω από το ΙΚΑ!
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να πληρώνουμε το πετρέλαιο θέρμανσης 1,60 ευρώ (!), επειδή οι κατά τα άλλα «ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ», δεν μπορούν 30 χρόνια να αντιμετωπίσουν τη λαθρεμπορία καυσίμων!  
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να συγκρίνουν το μισθό σου με αυτόν της Βουλγαρίας και τη ΖΩΗ σου με τη ζωή των δύστυχων παιδιών της Αφρικής, και εσύ να πρέπει να είσαι ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ!
Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, είναι να ΨΗΦΙΣΕΙΣ τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  της κοινωνίας μας και της καθημερινότητας μας, επειδή ΑΥΤΟΙ οι «ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ» και «ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΕΣ», δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να αναλάβουν την ελάχιστη ΕΥΘΥΝΗ, απέναντι σε ΣΕΝΑ, αλλά προσπαθούν να «επιβιώσουν πολιτικά» κάνοντας τη μια ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ μετά την άλλη!
Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι μόνιμα ΕΚΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ συμπολίτες μου.
Η δική μου επιλογή μάλλον θα είναι ο ΔΡΟΜΟΣ της ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.                                                                   
Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αλλά σίγουρα θα είναι πιο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ.
«Μέρμηγκας»

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ψήφισα ΣΥ.ΡΙΖ.Α και κυρίως δεν είμαι «παρασιτικός ΠΑΣΟΚΟΣ», που «ξεβολεύτηκα», όπως αρέσκονται να λένε οι τοπικοί αναλυτές του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς τα ίδια πιστεύω και γω, μπράβο "Μέρμηγκα" !

    Τζιτζικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή