Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αιμορραγούν τα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία


Χωρίς περίθαλψη σε πολλούς τομείς κινδυνεύουν να μείνουν και οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας. Μπορεί στο «παρά πέντε» να αποφεύχθηκε, με το «δανεισμό» γιατρών και τη συνεργασία ιδιωτών 

παθολόγων, το λουκέτο στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, αλλά τα προβλήματα επιμένουν. «Για να λειτουργήσει η κλινική με ασφάλεια, απαιτούνται έξι γιατροί, άσχετα από τον αριθμό των νοσηλευομένων, όπως παραδέχτηκε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Αρης Μουσιώνης. Συμφωνώ με τις προδιαγραφές, αν και σημαίνει ότι όλα τα τμήματα των νοσοκομείων της δυτικής Μακεδονίας θα έπρεπε να κλείσουν, διότι επανδρώνονται με δυο γιατρούς το πολύ! Λίγα τμήματα έχουν τρεις και ακόμη λιγότερα είναι «τυχερά», επειδή έχουν τέσσερις! Όλα είναι προβληματικά», τονίζει στον «ΑτΚ» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ), Χρήστος Κατσίνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Φλώρινας έχουν μόνο από ένα γιατρό η καθεμία!
«Στην αντίστοιχη μονάδα της Πτολεμαΐδας είμαστε δύο, στην Καστοριά και τα Γρεβενά επίσης δύο. Στην Παιδιατρική της Κοζάνης υπηρετούν δυο γιατροί και στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας τρεις, εκ των οποίων μια επικουρική. Στο ίδιο νοσοκομείο το Μικροβιολογικό έχει μόνο δύο άτομα και είναι φανερό πόσο κουράζονται για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Σ' αυτές τις κλινικές, αν αρρωστήσει ο γιατρός, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, όπως συνέβη με την Παθολογική Κλινική που λίγο έλειψε να κλείσει οριστικά», προσθέτει ο κ. Κατσίνας. Έχοντας εργαστεί και ο ίδιος επί δύο χρόνια κάνοντας όλο το μήνα εφημερία, γνωρίζει καλά ότι οι εξαντλητικές συνθήκες απειλούν την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού αλλά και των ασθενών. «Αν δεν γίνουν τουλάχιστον δύο προσλήψεις επικουρικών για το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Οι κλινικές πρέπει να εφημερεύουν καθημερινά για το καλό των πολιτών. Δεν θα δεχτούμε ούτε μια μέρα να κλείσει ξανά κλινική», ανέφερε στον «ΑτΚ» η δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου.
Πηγή: Αγγελιοφόρος

2 σχόλια:

  1. Άθλιοι πολίτες δηλ. δεν ξέρετε τι θέλετε!
    -Να μη γίνεται σπατάλη δημ. χρήματος!
    -Να μη κλέβουν τα κοπρόσκυλα!
    -Να έχουμε τέλεια εξοπλισμένα νοσοκομεία έξω απ΄ το σπίτι μας!
    - κτλ κτλ!
    Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος παροχής υπηρεσιών υγείας!
    -Τι έχετε να προτείνετε;
    Τα οδικά δίκτυα άλλαξαν, είναι πολύ καλύτερα από 10970! Το ίδιο και οι συγκοινωνίες!
    Μόνο το βρίσιμο δεν φτάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή