Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στη 

διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr/, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός). Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία. 
Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. 
Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης. 
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116. 173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων.
Από αυτό φαίνεταο ότι είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς ανήλθε σε 69% από 62% το 2011.
Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ  σε 32.689.
Ανοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, όπως και στο δεύτερο πεδίο στα τμήματα Φυσικής Πληροφορικήςς και στις στρατιωικές σχολές.
Πτώση σημειώνεται στα τμήματα Χημείας.
Άνοδος καταγράφεται επίσης στις ιατρικές σχολές, ενώ αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμηματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς).
Τέλος άνοδος σημειώνεται στα οικονομικά τμήματα και τα τουριστικά τμήματα ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου