Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ενοχλητικές παρατηρήσεις για μια κουραστική πόλη…


...Φλώρινα... Περιοχή Σιδ..Σταθμού... Η αισθητική της φύσης σε 2ο πλάνο και η δική μας σε 1ο 
Βένος Μαντουλίδης





31 σχόλια:

  1. H γενικότερη αισθητική της πόλης (άσχημες πολυκατοικίες, κακοσυντηρημένοι δρόμοι )ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική νο 2. Αυτή είναι η πόλη που φτιάξαμε και που ζούμε.
    Δεν βλέπω να ενοχλούμαστε που οι πολυκατοικίες κατέστρεψαν τα παλιά σπίτια και επιβλήθηκαν με βίαιο τρόπο στο όμορφο φυσικό τοπίο καταπατώντας κάθε έννοια αισθητικής.
    Τα σκουπίδια από τον κάδο εύκολα μαζεύονται αναστρέψιμη κατάσταση όμως το κακό που έγινε στην πόλη όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'ταν μονο οι πολυκατοικιες.... Δες δρομους που ειναι γεματοι λακουβες... Τα σπασμενα πεζοδρομια... Και παντου σκουπιδια.. Ολοι κατω. Λες και ειναι πολυ κουραστικο να πας μεχρι τον καδο.. Εγω παντως ευχαριστω τους γονεις μου που με εμαθαν τα σκουπιδια μου (ακομα και το πιο μικρο χαρτακι) να τα πεταω στον καδο και με εμαθαν να κανω ανακυκλωση. Αυτες τις αρχες θα επρεπε να διδασκουν οι γονεις στα παιδια. Προσωπικα παντως σε οσους φιλους με ρωτανε για τη Φλωρινα, τους προτεινω να επισκευθουν μονο το ποταμι, το Νυμφαιο και τις Πρεσπες.. Για την πολη γενικως ντρεπομαι.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα. 4-5 μεγαλοεργολάβοι κατέστρεψαν τη Φλώρινα, κι εμείς που δεν κάναμε κάτι για να το αποτρέψουμε.

      Διαγραφή
  2. Eδώ επέτρεψαν σε οδό που ονομαζόταν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ να μετονομαστεί από κάποιους "έξυπνους", που δεν νομίζω να ρώτησαν και κανένα, σε οδό ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ...
    Από την Ελευθερία επέλεξαν τον Καντιώτη...
    Από εκεί να καταλάβεις την εγκεφαλική βλάβη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω, μέχρι και την ελευθερία κατάφεραν και εξαφάνησαν. Αίσχος...

      Διαγραφή
    2. Πόσα συμπλέγματα, μπορεί να έχεις φίλε 12:02 καθώς και ο σύντροφός σου που συμφωνεί και επαυξάνει.
      Όταν λοιπόν κι εσύ, προσφέρεις σε αυτήν την πόλη σχολεία, οικοτροφεία, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, συσσίτια και αμέτρητες φιλανθρωπικές δράσεις, τότε ίσως να δώσουμε και το δικό σου όνομα σε κάποιον δρόμο. Και ίσως μέχρι να συμβεί αυτό, (αν συμβεί ποτέ ξανά), να έχουμε γίνει άνθρωποι (λέμε τώρα) και να μην διαμαρτυρηθεί κανένας για την νέα ονομασία.

      Διαγραφή
    3. Έλεος ρε πιπέρι. Την Ελευθερία ως αξία συνέκρινε με τον Καντιώτη, όχι τον εαυτό του. Διάβασε λίγο τι λέει.

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΛΑΤΕ, ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.;
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ... ΝΑΙ! ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ!!

      Διαγραφή
    5. 12:02 εδώ...
      Φίλε @piperi, δεν ξέρω τί έκανε ο καντιώτης, ούτε τα καλά, ούτε τα κακά...
      Το πρόβλημά μου είναι ότι βλέπω μια χριστιανοποίηση των πάντων στην πόλη μας. Και κανείς δεν ρωτάει κανένα.
      Ήταν φιλοσοφικό το θέμα με την ονομασία, αλλά μάλλον προτιμάς να βλέπεις παντού σταυρούς και παπάδες, αντί για έννοιες Ελευθερίας. Δεν πειράζει...

      Διαγραφή
    6. Την Ελευθερία ως αξία ξαναλέω και γω, αν είσαι εσύ κομπλεξικός να διαστρεβλώνεις τα λόγια μου (ο 12.17 είμαι) δικό σου πρόβλημα. Αν επίσης δεν διδάχτηκες στη ζωή σου τέτοιες αξίες επίσης δικό σου πρόβλημα. Και εγώ δεν θα μιλήσω για εγκεφαλική βλάβη , για ανεγκέφαλους θα μιλήσω.

      ΥΓ : Άσε τα κεφαλαία, κατανοώ την ανάγκη σου να "ουρλιάξεις" αλλά μην νομίζεις πως έτσι επιβάλλεσαι.

      Διαγραφή
    7. 12:02 εδώ...
      δεν έγραψα εγώ με κεφαλαία. (τώρα γιατί τα κεφαλαία μέσα στο δικό σου το κεφάλι συνιστούν κραυγές, αυτό είναι άλλο θέμα... να το κοιτάξεις...)
      Και εγώ καλέ μου φίλε έμαθα ΠΩΣ να σκέφτομαι, όχι ΤΙ να σκέφτομαι. Να είσαι καλά. Ελπίζω να μας χαρίσεις λίγη από την φώτιση που χαρίζει ο εγκέφαλός σου όταν έχουμε ανάγκη...

      Διαγραφή
  3. Κάποιοι όπως ο ανώνυμος των 12:02 π.μ. ανοηταίνουν προκειμένουν να βγάλουν τα απωθημένα τους!Τι σχέση έχει το θέμα της ανάρτησης με τη μετονομασία οδών;Και μια που τέθηκ το θέμα:ο Καντιώτης σώθηκε ως εκ θαύματος απ τη μήνι των Ιταλών και των Γερμανών και επί κατοχής όταν όλα τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά,με τριμμένο ράσο,διοργάνωσε συσσίτια στην Κοζάνη με τα οποία σώθηκαν απ τον εκ πείνας θάνατο 8150 ψυχές.Και βιβλία έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την εθνική δράση του Καντιώτη.Αλλά πού να το εκτιμήσουν αυτό κάποιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι οι συνήθεις "αριστεροί του γλυκού νερού", οι οποίοι επειδή στην πράξη αποδείχτηκαν αστοί του κερατά, βολεμένοι ως το μεδούλι (τους ξέρουμε δα, σε μικρό χωριό ζούμε), προσπαθούν να ανανεώσουν τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης του χύνοντας χολή εναντίον του χριστιανισμού με κάθε ευκαιρία.

      Διαγραφή
    2. Αν το ad hominem είναι μία φορά λογική πλάνη , τότε το ηλεκτρονικό ad hominem είναι διπλά ηλίθιο μιας και δεν γνωρίζεις την ταυτότητα του πομπού και τίποτα σχετικό με το ήθος ή τη ζωή του. Αυτό για το "βιασμό" της λογικής που επιχειρείται.

      Από την άλλη αν πράγματι σε ενοχλούν οι ψευδοαριστεροί και αν πραγμάτι σε ενοχλούν οι "αστοί" , γιατί δεν αποδεικνύεις εαυτόν ως αληθινό αριστερό , ως άνθρωπο που κάνει πράξεις τα λόγια να σε δούμε να σε καμαρώσουμε ; Εκ του ασφαλούς όλα ;

      Όσο για την ατυχή σου παρένθεση περί μικρού χωριού θα σου απαντήσω με μία φράση ενός δασκάλου μου που αποδεικνύεται χιλιοσωστή. "Για κάποιους ανθρώπους η ζωή τελειώνει στο Αρμενοχώρι". Και ναι όντως κάποιων ανθρώπων η ζωή, οι εμπειρίες και το μυαλό περιορίζονται στο να σχολιάσουν το γείτονα, την παρέα του πεζοδρόμου, να κουτσομπολέψουν και μετά να βυθιστούν στο βόθρο τους-είναι δα και η μόνη ευτυχία τους. Και εσύ λοιπόν παραδέχεσαι πως όποια κριτική μπορείς να ασκήσεις σε ΙΔΕΕΣ τις αντλείς από ένα-δύο ανθρωπάκια που είδες και σχολίασες στο "μικρό χωριό" σου; Μέχρι εκεί φτάνουν τα δικά σου πιστοποιητικά ; Ε μάθε λοιπόν να κρίνεις και να μιλάς με επιχείρηματα χωρίς αυθαίρετες γενικεύσεις, υπεκφυγές και σοφίσματα.

      Διαγραφή
    3. Αυτά που σου έμαθαν οι προοδευτικάριοι δάσκαλοί σου κράτα τα για κει που περνάνε. Αν νομίζεις ότι πετώντας δυο λατινικούρες βγήκες από την υποχρέωση να μιλήσεις για την ουσία του πράγματος, τότε είσαι για γέλια (άντε, και για κανένα διδακτορικό σε κάποιον από τους τόσους "προοδευτικούς" "δασκάλους" του επαρχιακού μας πανεπιστημίου). Περιμένω να μιλήσεις για την ουσία -και δεν θα εκπλαγώ καθόλου (αν κρίνω από το υφάκι της "απάντησής σου") αν είσαι από τους ιδεοληπτικούς που δε βλέπουν την αηδιαστική υποκρισία όσων έκαναν την αριστεροφροσύνη επάγγελμα.

      Τα περί ανωνυμίας κλπ τα αντιπαρέρχομαι ως φαιδρά (επιεικώς). Οι ομοϊδεάτες σου (λέμε τώρα...) είναι εξίσου ανώνυμοι, αλλά ουδόλως σε πείραξαν...

      Διαγραφή
    4. 1) Ξαναλέω, δεν με ξέρεις προσωπικά, άσε τους αφορισμούς. Έχετε κάνει καραμέλα να αποκαλείτε ψευτοπροοδευτικό όποιον διαφωνεί μαζί σας. Αυτομάτως και χωρίς κανένα τεκμήριο. Αυτό δεν συνιστά αντεπιχείρημα αλλά προσωπική επίθεση και μάλιστα αυθαίρετη.

      2) Εσύ ειρωνεύτηκες και κακοχαρακτήρισες ανθρώπους που δεν γνωρίζεις καν και σου απάντησα. Έγκλημα ;

      3) Ποσώς με ενδιαφέρει αν μερικά ανθρωπάκια από τη Φλώρινα οικειοποιήθηκαν ιδέες (κάθε ιδέες, αριστερές, δεξιές, χριστιανικές κλπ) για ιδιοτελείς σκοπούς. Την έννοια "αντιπροσωπευτικό δείγμα" την έχεις ακούσει ; Κρίνεις μήπως και το χριστιανισμό από τους 10,100,1000,10000 βλαμμένους που τον χρησιμοποίησαν για να βγάλουν χρήματα ; Τον κρίνεις ,μήπως, από τα σεξουαλικά σκάνδαλα και εγκλήματα ; ΟΧΙ και καλά κάνεις. Προβάλλει ένα ηθικό συστήμα , αυτό αξιολογούμε, αυτό κοιτάμε αν μας αρέσει ή όχι , αυτό κριτικάρουμε. Κι αν υπάρχουν κάποιοι γελοίοι αυτοαποκαλούμενοι χριστιανοί, καθιστά αυτό τη χριστιανική πίστη γελοία ; Όχι.
      Ανάλογα ουδεμία ευθύνη φέρω εγώ να απολογηθώ για τους ηλιθίους που εσύ συνάντησες στη ζωή σου. Εμένα με γνωρίζεις ; Ξέρεις πως είναι η ζωή μου , η οικογένειά μου, πως τα βγάζω πέρα, αν εργάζομαι και πόσο , αν τιμώ τις ιδέες μου; Όχι.
      Από εκεί και πέρα αν όντως σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με το τι πιστεύω εγώ (γιατί ο πολιτικός μου χώρος -που δεν είναι η αριστερά- με κάνει υπεύθυνο για τα λόγια μου και μόνο, βλέπεις είμαι κατά της "αγέλης") θα χαρώ να σου λύσω ό,τι απορία θες για το δικό μου κοινωνικό πρότυπο.

      ΥΓ : Κατανοώ πως κουβαλάς ένα κάποιο μίσος από τις ίσως λιγοστές εμπειρίες σου αλλά οι διάλογοι ξεκινούν επί ισοις όροις και χωρίς προκατάληψη.

      ΥΓ 2 : Ομοιδεάτες δεν ξέρω αν έχω σε αυτά τα σχόλια που έγιναν εδώ. Και δεν είπα πουθενά πως με ενόχλησε η ανωνυμία , μην διαστρεβλώνεις τα λόγια μου. Και εγώ εξάλλου ανώνυμα γράφω και επικροτώ την ελεύθερη έκφραση τέτοιου είδους που προσφέρουν τα μπλογκς. Εγώ σημείωσα πως είναι λογική πλάνη να ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ανθρώπους που δεν ξέρεις για θέματα προσωπικά. Και από ό,τι είδα κανείς δεν αποκάλεσε εσένα ψευτοχριστιανό, ψευτοδεξιό, ψευτοεπαναστάτη, άτιμο ή ό,τι αλλο. Αντιθέτως εσύ το έπραξες.

      Διαγραφή
    5. Πολύ καλά τα λες. Στις συμβουλές σκίζεις. Πάρε λοιπόν ένα καθρέφτη και ...καλή εφαρμογή!!!

      Θυμίζω μόνο ότι σχολίασα τη στάση κάποιων αμετανόητων "αριστερών" (αν δεν είσαι αριστερός τι σε κόφτει; γιατί μπήκες με τέτοιο πάθος στη συζήτηση;) που σε κάθε θέμα που αφορά τη Φλώρινα βλέπουν τον ...Καντιώτη, στα πλαίσια του γνωστού αντεκκλησιαστικού τους μένους. Αυτοί άραγε δεν σε ενόχλησαν;

      Διαγραφή
    6. 12:02 εδώ...
      στον Ανώνυμο 10 Αυγούστου 2012 8:23 μ.μ., δεν είμαι αριστερός φίλε, ούτε και δεξής.

      στον Ανώνυμο 11 Αυγούστου 2012 12:53 π.μ., μίλησες στους κολλημένους για ad hominem και νομίζεις φίλε μου ότι θα κάτσουν να googlάρουν καν τί σημαίνει αυτό... Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Καλή υπομονή!

      Διαγραφή
  4. Παρά τις όποιες εξαιρέσεις , μάλλον ναι, είναι να ντρεπόμαστε που είμαστε Φλωρινιώτες. Και το λέω όχι φυσικά για τον τόπο που μας περιβάλλει και είναι πανέμορφος αλλά για τους ανθρώπους. Δυστυχώς, τεράστιο έλλειμμα πολιτισμού στις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙ.ΟΣΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΌΖΩΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ανώνυμος9 Αυγούστου 2012 9:22 μ.μ.

      ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙ.ΟΣΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΌΖΩΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ."

      Κύριε Πανέξυπνε, πρώτον η πόλη γράφεται με Η και δεύτερον όλοι μας πληρώνουμε δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους και απαιτούμε από τον δήμο να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Δεν είμαστε μαλάκες να μαζευουμε τις δικές σου ακαθαρσίες (εφόσον πιστεύεις ότι η εικόνα της πόλΗς μας είναι οκ άρα πετάς και εσύ τα σκουπιδάκια σου εκτός των κάδων)

      Διαγραφή
  6. Λάζος ο βουνίσιος ...9 Αυγούστου 2012 στις 9:23 μ.μ.

    Οι φωτογραφίες έχουν έναν εύστοχο συμβολισμό με προτρεπτικό χαρακτήρα . Επιτέλους αφυπνίζονται και άλλοι ενεργοι Φλώρινιώτες και χαίρομαι που δέν είμαι ο μοναδικός στην χαραδρούπολη μας. Πέραν των σκουπιδόκαδων η εικόνα του έρημου σιδ σταθμου και της ευρύτερης περιοχής προδικάζουν την προσλαμβάνουσα εικόνα στον παθητικό θεατή...γενικώς και ειδικώς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε τέτοιο γενικό χάλι δεν την έχω ξαναδεί την Φλώρινα.
    Στις επόμενες δημοτικές εκλογές ελπίζω να μην το ξεχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στον κ. Μαντουλίδη. Όλοι οι ενεργοί πολίτες θα πρέπει να αναδεικνύουμε και να δημοσιεύουμε τα κακώς κείμενα.

      Διαγραφή
  8. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΩΣ Η ΚΑΘΑΡΩΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΕΣΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΕΣ ΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟ, Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΗ) ΚΑΙ ΜΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΟΠΡΙΕΣ, ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απόλυτο δίκιο έχετε στην όλη διατύπωση της εικόνας, σχετικά με την καθαριότητα της πόλης μας.

    Σήμερα όμως είδα 4-5 άτομα πηγαίνοντας στην δουλειά, να καθαρίζουν τον πεζόδρομο, "με ένταση" και "επιμονή"!

    Εργαζόμενοι υπάλληλοι με φιλότιμο υπάρχουν.
    Οργανόγραμμα δεν υπάρχει...

    Ας μην γινόμαστε απόλυτοι, ως προς την αποτύπωση ενός προβλήματος στην πόλη, δίχως να προσδιορίζουμε τα αίτια.

    Αλλιώς στον νου μου φέρνει η όλη "νευρικότητα", την τοπική εφημερίδα "Ο Πολίτης".

    "Σήμερα μάζεψαν τα σκουπίδια" στην αυλή ΜΟΥ, με το καλημέρα! = Είναι καλοί.

    Την άλλη μέρα "Πάλι πέρασαν και μάζεψαν τα σκουπίδια της αυλής ΜΟΥ", (με το καλημέρα)! = Πάλι είναι καλοί.

    Την 3η μέρα (ή μετεκλογική περίοδο πες το - "LOL"), δεν καθάρισαν πρώτα την δική ΜΟΥ αυλή και αμέσως αρχίζουμε τα #@$%#$^$%^@#@.

    Μην το πάμε σε "Γεροντοπαραξενιές"...

    Οι υπάλληλοι κάνουν ότι μπορούν θέλω να πιστεύω.
    Τα ασυνάρτητα συντονιστικά επιτελεία δεν ξέρω που τους στέλνουν...

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ.
    Eλάτε ρε παιδιά.Το ίδιο πλάνο ενός σκουπιδοτενεκέ πολλές φορές.κι από την ίδια οπτική γωνία,τί πα να πεί;
    Σε μια σουϊτα μόνη τη λεκάνη της τουαλέτας να βγάζαμε και μάλιστα χωρίς να έχουμε τραβήξει το καζανάκι,τί θα λέγαμε: Ιδού η σουϊτα σας κύριοι του ξενοδοχείου;
    Ε όχι, είναι πολύ άδικο και πολύ μονομερές.
    Και κυρίως πολύ προκατηλειμμένος αρνητισμός,χωρίς 1 πρόταση,βρε αδερφέ.Ελεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aθάνατοι Φλωρινιώτες...μετατρέψατε έναν προβληματισμό για την καθαριότητα σε ένα ακόμη κατηγορητήριο για τον Καντιώτη...μάλλον είναι στην συνείδηση σας σαν την coca - cola πάει με όλα..η αισθητική είναι και αυτή θέμα παιδείας και πολιτικής τελικά επιλογής..ζούμε σε μια πολη με υποτυπώδεις υποδομές..εναν παράδεισο όπως είναι η πισίνα και περιβάλον χώρος εχεί΄μετατραπεί σε μέρος συνεύρεσης ζευγαριών που χωρίς ντροπή πετούν τα προφυλακτικά σε κοινή θέα ..το στάδιο κάτω έχει μετατραπεί σε γήπεδο αφρικανικής χωρας..το κολυμβητήριο αποσυντίθεται και αλλα τραγελαφικά......η ανεργία καλπάζει οι νέοι μαραζώνουν με έναν καφέ στο πεζόδρομο...και εμείς αλληλοκατηγορούμαι ο ένας τον αντί να πάρουμε πρωτοβουλίες...κακό χωριό το μικρό χωριό!!

    Ένας Γιδοβοσκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΠΟΛΥΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ! ΦΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ. ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, Η ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ; ΜΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΗ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΒΑΜΕΝΑ ΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝΤΡΑ; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΜΑΣ. ΑΝΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο σχόλια για σένα.. Πρώτον φυσικά θα μιλήσουμε για τον δήμο γιατί είναι δική του δουλειά να κρατάει καθαρή την πόλη με τα λεφτά που πληρώνουμε εμείς. Δουλειά του δήμου δεν είναι να βάφει τις πολυκατοικίες που μένουμε εννοείται. είναι των διαχειριστών και των ενοίκων της. Για τα παιδιά έχεις δίκιο. Από το σπίτι παίρνουν αρχές (άρα μάλλον οι γονείς δεν έχουν ή απλά αδιαφορούν). Δεύτερο σχόλιο. Είπες: Η ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.... Που ακριβώς πρέπει να τα κάνει το ζώο? Έλεος!!!! Απλά μαζεύτε τα! Ένα πλαστικό γάντι μιας χρήσης και μια σακούλα αρκούν. Σε άλλες πόλεις παντού αυτό κανουν. Αλλα σιγά μην ρίξει το επίπεδό του ο φλωρινιώτης και μαζέψει τα σκατά του σκύλου του.

      Διαγραφή
  13. Προς 08:23 είδες καμιά αριστερή κυβέρνηση ως τώρα και ρίχνουμε το φταίξιμο σ'αυτούς μόλις δούμε τα ζόρια; η
    μήπως όλα αυτά δεν τά έκαναν οι δεξιοί του αλμυρού νερού;Ποιος φταίει γιά τη κατάντια αυτής της Πόλης, ποιός τους ανέχονταν και συναινούσε μαζί τους οι αριστεροί; Και πάλι αυτούς βγάζετε φταίχτες ντρέπεστε να παραδεχτείτε τα αίσχοι αυτών που μας κατάντησαν σε αυτό το χάλι ακόμα η αριστερά σας φταίει,τι έκαναν οι αριστεροί εδώ και 60 χρόνια σε αυτό το τόπο και τον
    κατάντησαν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή