Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Το ΚΚΕ σχολιάζει την επικαιρότητα


Ι. Έγκλημα κατά των συνταξιούχων οι νέες δραστικές περικοπές.
** Οι νέες δραστικές μειώσεις που φέρνει η συγκυβέρνηση στις συντάξεις, μετά από τις αλλεπάλληλες που έχουν ήδη γίνει, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά έγκλημα.
** Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι 

δε θα θίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ψέμα, όπως ήταν και οι διακηρύξεις ότι δε θα γίνουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς.
**Αποτελούν πρόκληση τα όσα λέει η συγκυβέρνηση ότι οι περικοπές θα είναι δίκαιες, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. – Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορεί να πληρώσει τις τεράστιες επιβαρύνσεις στα φάρμακα και στις ιατρικές εξετάσεις, που έπρεπε να είναι δωρεάν, τους φόρους και τα εξοντωτικά χαράτσια.
** Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις. – Συσπείρωση και πάλη για την ανατροπή όλων των νόμων που σφαγιάζουν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα.
***
ΙΙ. Ληστεία …με δόσεις!
Η συζήτηση που γίνεται, εδώ και ένα μήνα, για τον τρόπο που θα πληρωθεί φέτος ο φόρος εισοδήματος, ξεπερνάει κάθε όριο κοροϊδίας. Οι οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης, αυτοί που με τις αποφάσεις τους επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά, με τη μείωση των μισθών ή των συντάξεων και την παράλληλη εκτόξευση των φόρων στα ύψη, παριστάνουν ότι αποτελεί παραχώρηση, παροχή και διευκόλυνση των εργαζομένων να πληρώσουν τους νέους φουσκωμένους φόρους σε εφτά δόσεις αντί για τρεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Είναι ολοφάνερο ότι προκαλούν και εμπαίζουν εκατομμύρια νοικοκυριά που, απλά, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν το μπουγιουρντί της εφορίας και το οποίο για πολλούς ισοδυναμεί με δύο και τρεις μισθούς. Το πρόβλημα για τα εκατομμύρια θύματα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής δεν είναι ο αριθμός των δόσεων για την πληρωμή των χαρατσιών, αλλά τα ίδια τα χαράτσια που πληρώνουμε με βάση τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τα παιχνίδια σε βάρος των φτωχών και ας βάλουν φόρους στο κεφάλαιο που έχει συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο. Ας βάλουν φόρους στους εφοπλιστές, που δεν πληρώνουν δεκάρα. Ας βάλουν φόρους στους τραπεζίτες. Ας βάλουν φόρους σε όλα τα φιντάνια του συστήματός τους, που κλέβουν με την εκμετάλλευση τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και βγάζουν δεκάδες δισεκατομμύρια στο εξωτερικό.
Ν.Ε. ΚΚΕ Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου