Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κάθετος Εγνατίας Φλώρινα-Νίκη: το έργο τρέχει κανονικά


Στον κάθετο άξονα Κοζάνη- Φλώρινα - Νίκη κατασκευάζεται το τμήμα «Φλώρινα - Νίκη», μήκους 14,5χλμ. Τα έργο με προϋπολογισμό 

δημοπράτησης 80.000.000 ευρώ δημοπρατήθηκε την 06.09.2011 και η Σύμβαση υπεγράφη  την 29.12.2011 με  συνολική προθεσμία εκτέλεσης τριάντα (30) μήνες από την υπογραφή της.  
Ανάδοχος εταιρεία είναι η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-ΜΟΧΛΟΣ με έκπτωση 17,35%. Η  χρηματοδότησή του έργου γίνεται από το ΕΣΠΑ Ε.Π Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας. Αυτή την εποχή τα έργα έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και δεν παρατηρείται κάποια καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου.
Το έργο Φλώρινα-Νίκη είναι το βόρειο τμήμα του κάθετου άξονα «Κοζάνη - Φλώρινα - Νίκη» με μήκος 78,5 χλμ. Ανήκει στο  Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο και αποτελεί τμήμα του  Δέκατου Πανευρωπαϊκού  Διαδρόμου, συνδέει την Εγνατία Οδό από τη Κοζάνη  με το Συνοριακό σταθμό Νίκης και  μέσω του εδάφους της ΠΓΔΜ, συνδέεται με το Βελιγράδι και τη Βουδαπέστη.
Επιμέρους τμήματα του άξονα ,όπως το τμήμα "Α/Κ Κοζάνης - Πτολεμαΐδα", μήκους 22 χλμ. έχουν ήδη κατασκευαστεί στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων. Από το Υπουργείο μελετάται επίσης το τμήμα Πτολεμαϊδα - Φλώρινα.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το υπό κατασκευή έργο περιλαμβάνει  πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας με τυπική διατομή τετράιχνης οδού, πλάτους 17 μ., διαχωρισμένων κλάδων κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Μεταξύ των μεγάλων τεχνικών έργων που εκτελούνται τα  σημαντικότερα είναι:  2 ανισόπεδοι και ένας ισόπεδος κόμβος , 9 γέφυρες,  παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 31,4 χλμ., καθώς και  βελτιώσεις - αποκαταστάσεις του τοπικού οδικού δικτύου σε μήκος περίπου 20χλμ.
*Το έργο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο με τα Μεγάλα Υπό Κατασκευή Έργα στην Ελλάδα και η κατασκευή του έργου προχωρά κανονικά. Η χρονολογία συνολικής ολοκλήρωσης του είναι το 2014.
Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου