Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση του Θ.Γερμανίδη για τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φλώρινας


Ερώτηση «Σχετικά με τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φλώρινας», υπέβαλε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης προς τον Υπουργό Υγείας, Αν.Λυκουρέντζο. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου» για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι σταμάτησε τη λειτουργία της. Η πρώτη φορά (9/7/2012-8/8/2012) με αιτιολογικό την αναζήτηση των αιτιών των κρουσμάτων ασθενών με πυρετό και τη δεύτερη (28/8/2012 – σήμερα) προληπτικά, αφού βρέθηκε μικροβιακό φορτίο στο δίκτυο του νερού της Μ.Τ.Ν. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι  οι τριάντα τρεις (33) νεφροπαθείς του Νομού, για να πραγματοποιήσουν την αναγκαία αιμοκάθαρση, τρεις φορές την εβδομάδα, αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς Νομούς (Κοζάνη, Καστοριά)  επιβαρύνοντας την υγεία τους και την ίδια την οικογένειά τους.
Παράλληλα, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη συγκεκριμένη Μονάδα οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, δεδομένου ότι καλείται να εξυπηρετήσει περιστατικά οξείας νεφρικής ανεπάρκειας και άλλα σύνθετα παθολογικά περιστατικά. Σύμφωνα με το ισχύον οργανόγραμμα του Υπουργείου στη Μ.Τ.Ν. Φλώρινας υπάρχουν τρεις (3) οργανικές θέσεις ιατρών νεφρολόγων, ενώ εδώ και δύο χρόνια υπηρετεί μόνο ένας (1) γιατρός. 
Βάσει των παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου:
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσει η Μ.Τ.Ν., με ασφάλεια για τους ασθενείς, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινή ζωή των νεφροπαθών του Νομού Φλώρινας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στις ανάγκες τους
  • Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις ιατρών στην εν λόγω Μονάδα
Ο ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γερμανίδης

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον βουλευτή μας ! αλήθεια , μόνον έναν έχουμε στην Φλώρινα ; ο άλλος τι κάνει ; οι αιμοκαθαριζόμενοι ταλαιπωρούνται και προχτές στο θάλαμο γυναικολογίας μάλωναν οι αδελφές με τους γιατρούς και οι γιατροί μεταξύ τους!
    κοντεύουν να κλείσουν και εκεί την κλινική όπως και παλιά .Μήπως έχουν σκοπό να κάνουν κέντρο υγείας ή και να το κλείσουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή