Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Για μια θέση λεωφορείου


Tο Σάββατο (06-10-12, 15:00) στα ΚΤΕΛ της Φλώρινας, αρκετές ήταν οι παρέες νέων με προορισμό την εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται στο Αμύνταιο.
Τα εισιτήρια κόπηκαν κανονικά, οι λιγοστές αποσκευές τοποθετήθηκαν 

στο χώρο τους και η πίσω πόρτα άνοιξε.
Οι θέσεις γέμισαν ταχύτατα και πολλοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να καθίσουν είτε στριμωχτά ανάμεσα σε φίλους τους, είτε όρθιοι στο διάδρομο. Μοναδική εξαίρεση όσοι πήγαιναν Θεσσαλονίκη που είχαν αριθμό θέσης την οποία και διεκδίκησαν.
Ο οδηγός προτού ξεκινήσει ζήτησε μόνο την απομάκρυνση των όρθιων από το μπροστινό κομμάτι του διαδρόμου, πράγμα όμως που ήταν δύσκολο έως αδύνατο καθώς όλος ο διάδρομος ήταν ήδη γεμάτος.
Η διαδρομή απλώς να πούμε πως δεν ήταν διόλου ευχάριστη και ασφαλής.
Μας δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:
1.Τα εισιτήρια που βγαίνουν για ένα λεωφορείο συγκεκριμένων θέσεων, δε θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένου αριθμού;
2.Πόσο “νόμιμα” είναι τα ΚΤΕΛ όταν αφήνουν ανήλικους (και μη) όρθιους, χωρίς καμία προστασία;
3.Δε θα έπρεπε να προνοούν και να έχουν περισσότερα διαθέσιμα λεωφορεία σε τέτοιες περιστάσεις όταν ξέρουν ότι είναι το μοναδικό (!) ΜΜΜ της Φλώρινας;
Απογοητευμένοι επιβάτες του λεωφορείου

17 σχόλια:

  1. Aλήθεια τι θα γίνει με το σταθμό λεωφορείων των Κτελ πότε θα κατασκευαστεί

    και επιτέλους έρχεται το τρένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα στο βωμό τους κέρδους. Καμία σκέψη για ασφάλεια, αξιοπρέπεια κλπ "παράλογα" πράγματα για τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ. Αυτά μπορούν να τα δουν οι τοπικοί φορείς που δεν πιέζουν για τίποτα (επαναλειτουργία τραίνου, να μπει "χέρι" με ελέγχους στα ΚΤΕΛ). Ας παραδεχτούν μια φορά ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μονοπώλιου αλλιώς να βγάλουν τα κοστούμια των τοπικών αρχών γιατί δεν τα αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχα ναι γιατί εκεί στα ΚΤΕΛ φημίζονται για την ευαισθησία τους ! E ρε τραίνο που σας χρειάζεται...

    ΥΓ : Αλήθεια, με το κάπνισμα του κάθε κάγκουρα οδηγού τι θα γίνει ; Δεν έχω πετύχει ΜΙΑ φορά που ο οδηγός να μην καπνίζει στη διάρκεια της διαδρομής και κάνω τουλάχιστον 1 δρομολόγιο το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως και γω ως φοιτήτρια μπορώ να επιβεβαιώσω την αφ' υψηλού συμπεριφορά οδηγών και εισπρακτόρων. Οτι θέλουν κάνουν αφού δεν έχουν ανταγωνισμό και λειτουργούν ως μονοπώλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι είναι παράνομα το ΚΤΕΛ στη θέση που βρίσκεται. Αλλα ο Δήμος σφυρίζει στο αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ...ΤΡΑΙΝΟ ΟΡΘΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΕΛΑΤΕ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ Σ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ...ΚΟΡΔΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι μόνο είναι παράνομα με την ανοχή της πολιτείας αλλά και απο την πρώτη μέρα(πόσα χρόνια δηλαδή;) λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, απότι ακούστηκε απο τους συγκατοίκους τους. Τώρα αν δεν ήταν ΚΤΕΛ Φλώρινας και ήταν ΚΤΕΛ οποιουδήποτε άλλου Νομού θα τους είχαν βάλει στην θέση τους, εκτός πόλης.
    Α και κάτι τελευταίο γιατί κανένας τοπικός δημοσιογράφος δεν αναδεικνύει το θέμα που πρέπει να βρίσκεται κάπου στα δικαστήρια μεριά; Το Προεδρικό Διάταγμα είναι σαφές: όποιο Κτελ δεν πληρεί τις προυποθέσεις σφραγίζεται. Και έχουν περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια απο το σφραγίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόκειται για κλασσική φαιουδαρχική συμπεριφορά. Όπου υπάρχει μονοπώλιο ή αποκλειστικότητα, παρατηρούνται ανάλογες συμπεριφορές. Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με την επαναλειτουργία των δρομολογίων του Ο.Σ.Ε. Σε ότι αφορά την παράνομη λειτουργία του Κ.Τ.Ε.Λ. θα ήταν χρήσιμο να το ψάξει όποιος μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μην τολμήσει κανένας πολιτικός να κάνει εγκαίνεια του τρένου την Κυριακή. Με τα γιαούρτια θα τον πάρει ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η μονοπωλειακη συμπεριφορα του τρενου δεν σασ χαλουσε?και η συμπεριφορα σας σ επιβατες να υποθεσω οτι ειναι κοσμια δεν γραφεται δηλαδη στα καθισματα (γιωργος love σουλα )καταστρεφοντας καθισμα που κοστιζει η δεν εκανες μια χαζη ερωτηση?(φοιτητρια ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 εβδομαδες ρωτησε τι ωρα φευγει το λεωφορειο των 11).ας ερθει επιτελους το τρενο να υσηχασουμε απο εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η μανα σας θα σας γενουσε ακομα στον σταυλο αν δεν ηταν τα κτελ.αλλα ο καθε χωριατης ξεσηκωθηκε εναντιον του κτελ τωρα.αλλα φλωρινιωτες τους παρασερνει ο καθενας σαν τα προβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε τα κτελ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό κτλ.

      Σαν χωριάτης-πρόβατο και φιλάνθρωπος σας συνιστώ να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ αναρωτιόμουν, τι ήταν αυτό που άλλαξε τις ζωές όλων μας και ενώ η μάνα μου γεννήθηκε στο στάβλο, εγώ γεννήθηκα σε νοσοκομείο.

      Απορώ πως δεν το είχαμε καταλάβει.

      Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσουμε να στηθεί άγαλμα για τα κτελ, ώστε όλοι μας να το τιμούμε κατά τας εθνικάς εορτάς.

      Διαγραφή
    3. Δείτε τώρα λογική ο μη "χωριάτης". Και υπολογιστές δεν υπήρχαν πριν κάμποσα χρόνια, δίνει αυτό και μόνο το δικαίωμα σε κάποια εταιρεία να σε χρεώνει υπέρογκα ποσά ή να σε υποχρεώνει να ανέχεσαι τους νταβάδες της,την υπεροψία και τις προσβολές τους; Τρικυμία εν κρανίω. Επίσης,αναρωτιέμαι τι σύνδρομα κατωτερότητας υπάρχουν έτσι ώστε να θεωρείτε την μετακίνηση των πολιτών ως κάποια μέγιστη ένδειξη ...μεγαλοψυχίας και την όποια σνεισφορά σας σε αυτό άθλο ή ηρωισμό. Άλλα στα χωριάτικα μυαλά, το μονοπώλιο, η κλεψιά, η εκμετάλλευση είναι "μαγκιά" και μάλλον δημιουργούν μεγάλες, πολύ μεγάλες ψευδαισθήσεις υπεροχής.

      Διαγραφή
  12. Το σχολιο του κτελιστα δειχνει το επιπεδο τους. Το θεμα εκλεισε εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 6.00 μονοπωλειακή συμπεριφορά του τρένου δεν υπήρξε ποτέ, απλά γιατί ΠΟΤΕ το τρένο δεν αποτελούσε μονοπώλειο. Φυσικά το τρένο δεν με χαλούσε αφού το εισητήριό του ήταν αισθητά φθηνότερο. Η συμπεριφορά των επιβατών εξαρτάται από την παιδεία τους και όχι από το μέσο με το οποίο ταξιδεύουν. Συμφωνούμε μόνο στο τελευταίο σημείο. Ότι με την έλευση του τρένου θα ησυχάσετε από εμάς με το παραπάνω. Ο αριθμός των επιβατών - πελατών σας θα περιοριστεί τόσο που θα έχετε άφθονο χρόνο για ησυχία. Και κάτι για τον ανώνυμο 6.03 που μάλλον είναι ο ίδιος: Μην επιμένεις στο θέμα των γεννήσεων σε σταύλους. Είσαι σαφέστατος. Μας έδειξες που γεννήθηκες και μας έπεισες με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αρχίστε προσφορές εκεί στα ΚΤΕΛ όπως παλιότερα που σας είχε τσακίσει ο ΟΣΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή