Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κριτικός Γραμματισμός και νέα Προγράμματα Σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας


Το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο «ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» στο πλαίσιο  του Προγράμματος για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με τίτλο «Κριτικός Γραμματισμός στο Νέο Σχολείο», που θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2012 ως τον Απρίλιο του 2013, 

σας προσκαλούν την Τετάρτη. 28 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00 – 21:00 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΦΑΙΔΩΝ, στην πρώτη επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:
«Κριτικός Γραμματισμός και νέα Προγράμματα Σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας»,
με εισηγητή τον επιστημονικά υπεύθυνο του Προγράμματος, κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Καθηγητή Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας.
Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μετά από δήλωσή τους εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη γλώσσα, τις λειτουργίες της, τον κριτικό γραμματισμό, τις στρατηγικές για τη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων, αλλά και για την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για τη γλωσσική διδασκαλία, τη συζήτηση πάνω σε θέματα τέχνης, λογοτεχνίας, κινηματογράφου και βιβλίου, καθώς και ζητήματα για την αξιοποίηση της γλώσσας στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων.
Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Η εγγραφή στον Όμιλο και η συμμετοχή στο Πρόγραμμα που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι προαιρετική, ώστε να μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός να παρακολουθεί επιλεκτικά όποια θεματική τον ενδιαφέρει για την επιστημονική του εξέλιξη. Ωστόσο, η δυνατότητα πιστοποίησης από το Πανεπιστήμιο αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και για την λήψη βεβαίωσης συμμετοχής στο παρόν πρόγραμμα προαπαιτείται, πέραν των άλλων υποχρεώσεων, η συστηματική παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Ντίνας
Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της
Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας


ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Κωνσταντία Βαϊρινού
Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Άννα Πολατίδου
Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. η αιτηση στο προγραμμα μπορει να γινει την τεταρτη στη συναντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή