Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη φορέων για το σχέδιο "Αθηνά"


Από το Δήμο Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Κόλαφος το κείμενο του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο καταργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μεταφέρεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση λειτουργεί με σκοπιμότητες και με όρους παρελθόντος, που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της περιοχής πολιτιστικά, οικονομικά, εθνικά.
Επικράτησε η κοντόφθαλμη πολιτική που καταστρέφει την περιοχή μας και   τους ανθρώπους της, κόντρα στους αγώνες μας και τις ομόφωνες αποφάσεις των φορέων μας για ένα πανεπιστήμιο που θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και εθνικής θωράκισης.
Καταγγέλλουμε όλους όσους συμμετείχαν στη διαμόρφωση της πρότασης αυτής του σάπιου πολιτικού συστήματος, που τιμωρεί για άλλη μια φορά τον τόπο μας και τον οδηγεί στην καταστροφή. Που δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την αγωνία μας για την παραμονή των Τμημάτων στην πόλη μας, που αποτελεί αναγκαιότητα ζωής για όλους μας.
Στην εφιαλτική πρόταση να κλείσουν οι Σχολές και τα Τμήματα  στην πόλη μας, στην εφιαλτική προοπτική της τρομακτικής καταστροφής του παρόντος και του μέλλοντος των Φλωρινιωτών η απάντηση είναι μόνο μία: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει δυναμικά και άμεσα.
Πολίτες και τοπικοί φορείς, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να ανατρέψουμε την εφιαλτική πρόταση διαβούλευσης για το μέλλον της περιοχής και των παιδιών μας.  
Γι’ αυτό η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση της Παρασκευής 01.02.2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στο νέο πάρκο στις 20:30 είναι απαραίτητη.
Φλώρινα, 31.01.2013
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ....για ένα πανεπιστήμιο που θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και εθνικής θωράκισης.] Αυτό το...[εθνικής θωράκισης]είναι όλα τα λεφτά! Εντάξει ρε να θωρακιστούμε εθνικά με το Πανεπιστήμιο!Λες και αυτό μας θωρακίζει! Ρε ή είσαι θωρακισμένος εθνικά από μόνος σου ή δεν είσαι!΄Αν μπορείς και αν θέλεις βέβαια... αυτά δεν είναι πάντα στο "χέρι" σου! Βλέπουμε την εθνική "θωράκιση" στα άλλα πανεπιστήμια! Ναααααααααά κάτι εθνικές θωρακίσεις τόσο παχιές που τρομάζουν όλοι οι άλλοι λαοί! Δουλευόμαστε ρε; Αλλά μια και μιλάμε για εθνικές και μάλιστα θωρακίσεις...δεν θωρακίστηκε ο Δήμος από την ύπουλη @@@@@@@ των νοβοζοριτών με κάποιο άρθρο τους ΣΤΗΝ @@@@@@@@@@@@ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΗ 3 ΙΝΤΣΩΝ ΑΤΣΑΛΙΟΥ! Αυτά να μη τα ξεχνάμε μια και μιλάμε για εθνικές θωρακίσεις! Δηλαδή άλλα τα καβούρια και άλλα τα μανούρια....έτσι ε; Όπου και όπως μας βολεύει η εθνική πανοπλία! Εδώ θωράκιση μέσω πανεπιστημίου εκεί μούφα διχτυωτή θωράκιση και μούγκα! Ή είμαστε φορείς και δημόσια πρόσωπα ή δεν είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή