Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Aυλαία για την έκθεση της εικαστικού Κ.Βαλερά


Η εικαστικός Κωνσταντίνα Βαλερά, που εντυπωσίασε το κοινό της Κομοτηνής, με τα έντονα χρώματα και με μια ιδιότυπη και εντυπωσιακή τεχνοτροπία, έκλεισε την αυλαία και οδεύει σε άλλους τόπους. Οι παλιοί συγκινήθηκαν από τη θεματογραφία της και οι νέοι προβληματίστηκαν σχετικά με τον κύκλο που κάνει ο 

χρόνος. Τελικά τα συναισθήματα ήταν μια αγαλλίαση και μια συναισθηματική ανακούφιση...
Μια συγκινημένη κυρία δήλωσε: Δεν ξέρω πώς, αλλά ξελάφρωσε η ψυχή μου.

Επίσης και οι μαθητές των Σχολείων υπέβαλλαν πολλές ερωτήσεις στην καλλιτέχνιδα και έγινε μια ενδιαφέρουσα αναλυτική συζήτηση, επιβεβαιώνοντας πως τα έργα, τους εντυπωσίασαν και τους προβλημάτισαν.
Όμως η νεαρή καλλιτέχνιδα,πέρα από τις εντυπώσεις που άφησε, με ξεχωριστή ευαισθησία, αποτύπωσε και την καλλιτεχνική της σφραγίδα στην Κομοτηνή αφού ένας πίνακας που απεικονίζει ένα θλιμμένο αγόρι του "Συσσιτίου", θα κοσμεί το νέο κτίριο, το οποίο εγείρεται με τις έντονες προσπάθειες του Συλλόγου Άγιοι Θεόδωροι.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου, συνοδευόμενη και από τη συνεργάτιδά της κ. Παναγοπούλου,  προσέφερε στην Κωνσταντίνα Βαλερά έργα των μαθητών του Ειδικού Σχολείου,  Ημερολόγια και άλλα είδη, σχετικά με την περίσταση. Σε ένα κλίμα γεμάτο ανθρωπιά και συγκίνηση αντάλλαξαν ειλικρινείς φιλοφρονήσεις, ενώ η κ.Κωνσταντίνα Βαλερά θα επιδιώξει να παραστεί στα εγκαίνια του ανεγειρόμενου κτιρίου.

Πηγή: inkomotini.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. Φάνη καλημέρα,οι αετοί πετούν και με χιόνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαραίτητη διευκρίνιση:Το ανωτέρω άρθρο είναι από την ιστοσελίδα "inkomotini". Οι εντυπώσεις που άφησε η Κωνσταντίνα Βαλερά, στην Κομοτηνή, ήταν εξαιρετικές. Ο τοπικός Τύπος,δηλ.
    οι τρεις πολυσέλιδες καθημερινές εφημερίδες της πόλης (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ - Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΧΡΟΝΟΣ) προέβαλλαν με πολύ θετικά σχόλια το καλλιτεχνικό έργο της καλλιτέχνιδας. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και με τα ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης και οι Κομοτηναίοι, που επισκέφθηκαν την Έκθεση, με αυθορμητισμό εξέφραζαν τις θετικές τους εντυπώσεις. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, σχετικά με την Έκθεση, ήταν το γεγονός ότι δύο σοβαρά σωματεία, στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού (Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν.Ροδόπης
    "Αθηνίων" και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Ροδόπης), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης και αυτό υποδηλώνει εκτίμηση στο έργο της.
    Σπύρος Παπουτσής Αρμενοχωρίτης Κομοτηναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος πια με αυτές τις "αυθόρμητες" δημοσιεύσεις! Δηλαδή, εγώ σαν ιδιώτης ή σαν σύλλογος κάνω μια έκθεση ή άλλη εκδήλωση και μετά στέλνω και ένα κείμενο που κολακεύω τον εαυτό μου ή τον σύλλογό μου, ότι όλα ήταν υπέροχα, είχε τεράστια επιτυχία η εκδήλωση...
    Μήπως είναι λίγο υποκριτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή