Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στους ΑΠΟΝΤΕΣ και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας


Περί απόντων φορέων ο λόγος...
Αυτές τις μέρες γίνεται  μια σοβαρή προσπάθεια να ξεδιπλωθεί και στην πόλη μας το κουβάρι των αγώνων ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο σχέδιο «Αθηνά» για την εκπαίδευση.
Ομολογουμένως έχει παρατηρηθεί και σχολιαστεί ποικιλοτρόπως η απουσία 

των τοπικών «φιλοκυβερνητικών» παραγόντων.
Η δική μου τοποθέτηση για το ζήτημα είναι πως όχι απλά πρέπει να λείπουν ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ο Φλωρινιώτικος λαός να μην τους θεωρεί ευπρόσδεκτους στον αγώνα του, να οργανώσει τον αγώνα αντιπαραθετικά σε αυτούς και την πολιτική της οποίας είναι οι τοπικοί εκπρόσωποι.
Βασικός στόχος κάθε αγώνα είναι η ανατροπή των συσχετισμών που διαμόρφωσαν την άδικη πολιτική, η απομόνωση των φορέων της.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ αυτού του αγώνα είναι ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.
Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι Ενεργοί νέοι της πόλης μας στα φιλόξενα μικρόφωνα όσων σήμερα σιωπούν εκκωφαντικά, αρκούνται σε εκπτωτικές κάρτες και γιορτούλες την ώρα που η σπουδάζουσα νεολαία της πόλης μας δέχεται συντριπτικά χτυπήματα.
Και για να μιλήσουμε σαν νεολαίοι σε μια φιλική παρέα με ειλικρίνεια και καυστικότητα:
«Μα καλά τι άλλο πρέπει να γίνει στην πόλη μας για να πάρουμε μια πρωτοβουλία την ώρα που πλήττονται νέοι σαν και εμάς;
Τι σημαίνει Ενεργός νέος όταν η πόλη μας ερημώνει; Να αποτελείς τον πολιτικό βαστάζο του κάθε τοπικού πολιτικού παράγοντα;
Φεύγουν οι φίλοι μας, οι παρέες και οι κοπέλες & τα αγόρια μας από τη Φλώρινα μαζί με τις σχολές, αυτά αξίζουν λιγότερα από τις καλές σχέσεις με τους τοπικούς φορείς της Κυβέρνησης;
Αλήθεια ποια η θέση του Ομίλου απέναντι στην Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συγκροτούν;»
Είναι ξεκάθαρο πως ο Όμιλος αποτελεί το θλιβερό ΑΘΡΟΙΣΜΑ από μικροφέουδα της ΟΝΝΕΔ μαζί με απομεινάρια της νεολαίας Πα.Σο.Κ. και απλά ΔΕΝ έχει το θάρρος να αναλάβει το κόστος της υπεράσπισης της εφαρμοζόμενης πολιτικής, κρυπτόμενος πίσω από προφάσεις.
Κλείνοντας από αυτό το φιλόξενο βήμα, απευθύνω κάλεσμα στη φλωρινιώτικη νεολαία να προσπεράσει επιδεικτικά τέτοιου είδους ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.
Οι μαθητές να αξιοποιήσουν τα εκλεγμένα 15-μελή συμβούλια και τις μαζικές διαδικασίες των μαθητικών κοινοτήτων και να πάρουν δυναμικό μέρος στον αγώνα, οι φοιτητές τα Διοικητικά τους Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών τους συλλόγων, οι εργαζόμενοι νέοι τα Σωματεία τους, η άνεργη νεολαία επιτροπές ανέργων κτλ ΥΠΑΡΧΕΙ μια κάποια πείρα από τον αγώνα των εργαζομένων στα 5-μηνα.
Οι στίχοι του Μαγιακόφσκι σε μετάφραση Γ.Ρίτσου «Το μέλλον δε θα ρθεί /από μονάχο του έτσι νετο- σκετο/ αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς /από τα βράγχια κομσομόλε άρπαξέ το /απ'την ουρά του πιονιέροι κι εσείς.»
Και σίγουρα ΔΕΝ έχουμε να περιμένουμε τίποτα από ομίλους που για αποστολή έχουν να πηγαίνουν τις ανθοδέσμες και να αλλάζουν το νερό στις προεκλογικές ομιλίες των τοπικών εκπροσώπων της Κυβέρνησης με ενδόμυχη φαντασίωση να γίνουν κάποια μέρα Χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, με μόνιμα υποζύγια τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Τζώτζης Βασίλης

11 σχόλια:

  1. Τα παιδιά του ΟΕΝΕΦ εχουν αποδείξει την μαχητικότητα τους εμπρακτα και χωρίς προτάσεις του στυλ "να γινει" αυτο και να γίνει το άλλο κε Τζώτζη. Δεν περιμένουν απο εσας να τους επιβραβευσετε ή όχι.

    Ενας που δεν είναι στην ΟΕΝΕΦ αλλα παρακολουθει την δράση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια φίλτατε ανώνημε;;Πώς ακριβώς;;Βγάζοντας κάρτες με τις οποίες έχουν "έκπωση" τα μέλη σας σε μαγαζιά του πεζόδρομου;;για κάτι τέτοια καλοί είστε,για καμιά συγκέντρωση του πανεπιστίμιου όπως προχτές που έγινε και έκλεισε συμβλικά ο δρόμος;;Πού ακριβώς ήταν ο ΟΕΝΕΦ σας;;Έπεινε καφέ στόν πεζόδρομο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalytera na xeskepazeis ta dika sou lathi para ton allon dimokritos apo oti eida st panepistimio pou exei t onoma tou foitises.....
    Afiste epitelous ton monadiko isos pragmatiko zontano organismo ayths tis perioxhs... Den xoroun politika paixnidia se ayth tin istoria... Kane mia gyra sto diadiktio kai des t exei kanei o oenef ...

    syntrofikous xairetismous (ETSI den to lete ekei sto KKE)

    apo ena neometanasth....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:46 αυτά δεν τα λένε το ΚΚΕ αλλά πολλοί άνεργοι νέοι της Φλώρινας που βλέπουνε τους πολιτικάντιδες του ομίλου σε αλισβερίσι με καρέκλες εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ πέθανε και ο πεθαμένος δεν κλάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός ο Βασίλης, εδώ που τα λέμε, θεσμοί που δεν γεννήθηκαν απ’ την ανάγκη δημιουργίας, δραστηριοποίησης κλπ, θεσμοί όπως η ΟΕΝΕΦ που κατασκευάστηκαν στα σχεδιαστήρια της εξουσίας, δε μπορούν να είναι τίποτε άλλο παρά διακοσμητικοί, τέτοιοι που καμιά απήχηση δεν έχουν στη νεολαία και απλά αποτελούν χρηστικό όργανο των υπολοίπων θεσμών της εξουσίας. Η νεολαία έχει φοιτητικές παρατάξεις, έχει τα δικά της μέτωπα αγώνα όπως το Μ.Α.Σ. αν πιστέψει στον εαυτό της θα κάνει θαύματα ! ΥΓ Φίλε Βασίλη, σε ποιόν τα λες, πιστεύεις ότι θα βρεις ευήκοον ούς εδώ μέσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε χαιρετώ και εγώ νεομετανάστη "Σύντροφε" του ΠΑΣΟΚ που έχει πεθάνει.!
    Εγώ μπορεί να μην έχω σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστίμιο αλλά είμαι άνεργος αγαπητέ και σαν άνεργος δεν έχω να χάσω τίποτα..Κοιτάξτε εσείς να κάνετε τίποτα στο διαδύκτιο γιατί να κατέβετε σε καμιά συγκέντρωση λίγο δύσκολο..Και μετά ελα να μου πείς εμένα που σε πονεί και που σε σφάζει.!

    Και γράψε καποίο όνομα,μην κρύβεσαι,δεν είναι ντροπή.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπράβο Βασίλη, πολύ σωστά τα λες...
    Υπάρχουν ενεργοί και ανενεργοί νέοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ο όμιλος ήταν ενεργός και δυναμικός θα μπορούσε να συντηρήσει και ένα γραφείο. Από 2 € το μήνα να έδιναν τα μέλη του θα είχαν δικά τους γραφεία. Αλήθεια πόσα μέλη έχει ο σύλλογος; Βρήκαν την εύκολη λύση να ζητήσουν στέγη στο Επιμελητήριο το οποίο και τους παραχώρησε την αίθουσα του. Μπορεί άραγε κάθε άστεγος σύλλογος ή όμιλος να έχει τα ίδια προνόμια; Αλήθεια πόσο ανεξάρτητος θα είναι ο ΟΕΝΕΦ απέναντι στην εξουσία και στον οποιοδήποτε φορέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ. Τζώτζη μόνο μένος βλέπω στην ανάρτηση σας και απορώ με το λόγω ύπαρξής της. Προφανώς και έχετε κάτι προσωπικό με την ομάδα (με την οποία δεν έχω καμία απολύτως σχέση, το σημειώνω για να προλάβω τους κακοπροαίρετους). Πραγματικά απορώ με τη ζήλια που έχουν μερικοί συμπολίτες μας! Προσπαθούν οι ίδιο να ξεχωρίσουν και αν δεν τα καταφέρουν ασχολούνται σπιλώνοντας άλλους! Get a life ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!! Και να τελειώνουμε λίγο με την προσωπική προβολή ...την άλλη φορά μην ξεχάσεις να μας στείλεις και το κινητό σου!!!! (Δεν τσιμπάμε με τη δικαιολογία γράφω επώνυμα γιατί δεν φοβάμαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΟΥΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΝ ΝΕΟ Η ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΙΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η νεολαία έχει φοιτητικές παρατάξεις.....Αυτο μου εχει μεινει απο ολα οσα διαβασα...Το διαβασα μεσα στο κειμενο το βλεπω και σε σχολιο καποιου επισκεπτη...Ας πω οτι εχετε δικιο σε ολα...Για την οενεφ για τους πολιτικαντιδες και γενικα για ολα....Εξηγηστε μου κατι εδω μεσα...Οι φοιτητικες παραταξεις δηλαδη δεν ειναι ανδρο πολιτικαντιδων???Εκει ειναι η κοιτιδα της δημιουργιας τετοιων ανθρωπων και εσεις λετε οτι το μελλον ειναι να στραφουν οι νεοι προς αυτους???Πατε καλα??Ρε αφηστε τους νεους να κανουν οτι θελουν...Μας τα κανατε σκατα και τωρα δινετε και συμβουλες??Σταματηστε πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή