Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Υγιεινή διατροφή στο νηπιαγωγείο του Παπαγιάννη


Οι νηπιαγωγοί του νηπιαγωγείου του Παπαγιάννη, κ.κ. Βίκυ Σκένδου και Κατερίνα Φλώρου, υλοποιούν ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που αφορά στην υγιεινή διατροφή των παιδιών και την απόκτηση σωστών διατροφικών συνήθειών κι έχουν
εφεύρει πρωτότυπους τρόπους και δημιουργικά παιχνίδια για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Στα μικρά παιδιά οι θεωρίες ξεχνιούνται πολύ γρήγορα, ενώ τα παιχνίδια και οι βιωματικές δράσεις, τραβούν το ενδιαφέρον τους περισσότερο.
Οι νηπιαγωγοί στον Παπαγιάννη, γνωρίζοντας πολύ καλά την παιδική ψυχολογία και το στάδιο ωρίμανσης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, αποφάσισαν να υλοποιήσουν δράσεις, οι οποίες συνδυάζουν τη θεωρία και την πράξη. ξεκινώντας μέσα από τα ενδιαφέροντα των παιδιών, προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες που χρειάζονται τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας, και στη συνέχεια, προβαίνουν σε παιχνίδια και δημιουργικές ενασχολήσεις, με τις οποίες τα παιδιά εμπεδώνουν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις.
Στον προγραμματισμό των δράσεων, έχουν εντάξει και τη συνεργασία με τους γονείς, οι οποίοι μπορούν να σταθούν δίπλα στο παιδί τους και να συνεχίσουν το έργο του σχολείου και στο σπίτι, συμβάλλοντας στην απόκτηση μακροπρόθεσμων θετικών στάσεων και συμπεριφορών που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες και σε τελική ανάλυση, την υγεία τους.
Συγχαρητήρια Συναδέρφισσες!
Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων  Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου