Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ Φλώρινας στο 9ο συνέδριο του κόμματος


Η Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας συμμετείχε ενεργά στο 9ο συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη στο ΣΕΦ από της 01/03/2013 έως τις 03/03/2013. Οι εργασίες του συνεδρίου έληξαν στις 03/03/2013 και οι αποφάσεις του σε σχέση με
τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος την νέα δομή του και το καταστατικό του, έχουν ήδη αρχίσει να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του κινήματος (www.pasok.gr).
 Μερικά από τα θέματα του Κινήματος είναι:
  1. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, πρέπει να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για την ενίσχυση των ανέργων και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
  2. Συνέχιση των προσπαθειών με όλους τους ενδιαφερόμενους για την δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς.
  3. Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην τριτοκομματική κυβέρνηση, υλοποιώντας πιο φιλολαϊκές πολιτικές για ένα κράτος αποτελεσματικότερο και δικαιότερο.
  4. Το Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την υπέρβαση των μνημονίων.
  5. Οι προκλήσεις για την Ευρώπη του Μέλλοντος.
  6. Το ΠΑΣΟΚ της Νέας Εποχής.

Οι σύνεδροι την τελευταία μέρα του συνεδρίου συμμετείχαν στην εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος η οποία αποτελείται από 130 εκλεγμένα και 40 αριστίδην μέλη (βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου). Στην ΚΠΕ συμμετέχει ο Νικόλαος Σαμαράς επίσης εκλέχτηκε και ένας νέος άνθρωπος από το Νομό μας όπου συμμετέχει στο νέο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κινήματος ο σύντροφος Παντελίδης Βασίλειος 31 ετών, οικονομολόγος, ο οποίος έλαβε 276 ψήφους. Ο σύντροφος Παντελίδης Βασίλειος από την ηλικία των 19 ετών είχε δραστηριοποιηθεί στο φοιτητικό κίνημα μέσω της ΠΑΣΠ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο ενώ υπήρξε δραστήριο μέλος τόσο της Νεολαίας όσο και του Κινήματος στις οργανώσεις της Φλώρινας και τις Θεσσαλονίκης.
Είμαστε σίγουροι πως και οι δύο σύντροφοι θα μας εκπροσωπήσουν και θα αγωνιστούν για την αναγέννηση του Κινήματος και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο: