Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η Ανακύκλωση… "Κυκλώνει" το Αμύνταιο!


Μετά από τον Άγιο Παντελεήμονα, η «Ανακύκλωση» επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο του Λεχόβου.
Οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας προσφέρουν στους μαθητές τη μοναδική οικολογική εμπειρία, η οποία καλύπτει όλη τη σχολική
χρονιά: «Ανακύκλωση κάθε ημέρα»!
Εκτός από τις δράσεις που υλοποιούν μέσα στο σχολείο, διοργάνωσαν μια ενημερωτική ημερίδα με εισηγήτριες τις κ.κ. Μαρία Χαραλαμπάκη και Αναστασία Βασιλειάδου, οι οποίες αποτελούν την ομάδα δράσης για το Περιβάλλον του Δήμου Αμυνταίου και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις θετικές επιπτώσεις της ανακύκλωσης στο περιβάλλον, στην αίθουσα προβολών του Δημοτικού σχολείου.
Παρότι η ανακύκλωση θεωρείτε ένα θέμα τετριμμένο και παλιό, εν τούτοις, υπάρχει ανάγκη να ενημερώνονται συνεχώς τα παιδιά και οι γονείς (και τελικά όλοι μας), για τις θετικές επιδράσεις της στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.
Η σωστή ενημέρωση και οι επαναλαμβανόμενες δράσεις, βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν μακροπρόθεσμες θετικές στάσεις και συμπεριφορές, που αφορούν στο σεβασμό προς το περιβάλλον και στη συνετή διαχείριση των ποικίλων πόρων αυτού.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ολίδης  Γεώργιος  καθώς και οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων, κ.κ. Ζαννίκου Χαριτίνη, Λιασόπουλος Δημήτριος, Μασώτου Αφροδίτη, Πασίνης Στέφανος, Μαλεσάγκου Παρασκευή και Μακαρίου Ουρανία υλοποιούν όλη τη χρονιά προγράμματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Λεχόβου, καθώς και ποικίλα πολιτιστικά θέματα.
Συγχαρητήρια στο Λέχοβο!!!
Δόξα   Κωτσαλίδου
Υπεύθυνη. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου