Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Διευκρινίσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα


Οδηγίες  προς τις εφορίες έδωσε το υπουργείο Οικονομικών να δέχονται από τους φοιτητές για τη χορήγηση του Στεγαστικού επιδόματος των χιλίων ευρώ  τα  δικαιολογητικά που απαιτούνται, χωρίς την επικύρωση, έδωσε με εγκύκλιο. Ειδικότερα σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών:

1) Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. θα δέχεται απλή φωτοτυπία του μισθωτηρίου συμβολαίου (όχι δηλαδή επικυρωμένο αντίγραφο) συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στη φωτοτυπία. Η κάθε Δ.Ο.Υ. που είναι επιφορτισμένη με την διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας, μπορεί να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο των προαναφερθεισών υπεύθυνων δηλώσεων.
2) Θα γίνεται αποδεκτό απλό αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, το οποίο έχει επικυρωθεί από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα Κ.Ε.Π.. Εναλλακτικά θα γίνεται αποδεκτή φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στη φωτοτυπία.
3) Το ηλεκτρονικά χορηγούμενο εκκαθαριστικό σημείωμα, μέσω του συστήματος TAXISNET, έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου και συνεπώς πρέπει να γίνεται αποδεκτό, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του.
4) Όσον αφορά στα έντυπα Ε9, πρέπει επίσης να γίνονται αποδεκτές απλές φωτοτυπίες τους, συνοδευόμενες από υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες θα βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων.
Μέχρι 30 Απριλίου η παράταση για το Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα
Σας γνωρίζουμε   ότι, προωθείται  Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία προβλέπεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος  έως τις 30/4/2013. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να συνεχίσετε, χωρίς διακοπή, την παραλαβή των αιτήσεων που υποβάλλονται από τους δικαιούχους του επιδόματος.
Αυτό αναφέρει έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου παιδείας Θανάση Κυριαζή προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Έλεγχοι στα δικαιολογητικά των φοιτητών για το Στεγαστικό Επίδομα 2013
Με έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σχετικά με το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών, ζητά από τις Διευθύνσεις Φοιτητικής Μέριμνας των ΑΕΙ
Α. Να συντάσσουν  την κατάσταση πληρωμής δαπάνης
Β. Να ελέγχουν την πληρότητα των δικαιολογητικών,
Γ. Να προωθούν τα δικαιολογητικά στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου φοιτητή του επιδόματος, προκειμένου να γίνει έλεγχος των εν λόγω δικαιολογητικών από τις κατά τόπους ΥΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου