Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πραγματοποιήθηκαν οι Συνελεύσεις σε Σκλήθρο και Ξινό Νερό


Στις Τοπικές Κοινότητες Σκλήθρου και Ξινού Νερού, με πρωτοβουλία των Προέδρων κ. Δημήτρη Τάπη και Νικόλαου Χάσου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες Συνελεύσεις όπως ορίζεται από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εκτός από τα έργα τοπικής σημασία
για τις δύο Τοπικές Κοινότητες ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ι. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχει καταφέρει να εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Αμυνταίου. Τα έργα αυτά, που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, καθιστούν το Δήμο Αμυνταίου πρωτοπόρο στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και θα συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναφορά έγινε επίσης και στα ενεργειακά θέματα για τα οποία υπάρχει έντονη κινητικότητα και ο Δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να πλαισιώσουν τις προσπάθειες διεκδίκησης του Δήμου, δίνοντας ως παραδείγματα πετυχημένων κινητοποιήσεων τον αποκλεισμό του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα και την αντίδραση στη μεταφορά του ΙΚΑ Αμυνταίου, που η τοπική κοινωνία είχε συγκεκριμένα οφέλη.
Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη βαρύτητα που θα δοθεί στον αγροτικό τομέα και θα ξεκινήσει να υλοποιείται με την αγροτική οδοποιία που σχεδιάζεται σε όλο το Δήμο Αμυνταίου.
Ειδικά στο Ξινό Νερό, ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση πολίτη για το εργοστάσιο και τη μελλοντική του πορεία, αναφέρθηκε στη σύμβαση που καταγγέλθηκε από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, λέγοντας ότι με αυτή ουσιαστικά είχε εγκλωβιστεί ο πλούτος του Ξινού Νερού σε μία εταιρία που διακινούσε ανταγωνιστικό νερό. Μετά την απροθυμία της εταιρίας «Μαλαματίνα» να υλοποιήσει την επένδυση για την οποία είχε δεσμευτεί ο Δήμος Αμυνταίου αναζητά επενδυτή, αλλά υπάρχουν δυσκολίες λόγω της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης στη χώρα.
Οι πολίτες και των δύο Κοινοτήτων ζήτησαν συχνότερη επαφή με τη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για συχνότερες συναντήσεις με τους πολίτες αναφέροντας ότι τα δύο πρώτα χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολα διότι δόθηκε αγώνας δρόμου για να ενταχθούν τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αφού επιτεύχθηκε αυτός ο στόχος μπορούν να πυκνώσουν οι επαφές με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου