Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φωτεινή παραφροσύνη


Juan Miro
 Γράφει η Φοίβη               
«Πίστεψε πως αξίζει να ζεις αυτή τη ζωή και αυτή σου η πεποίθηση θα δημιουργήσει το γεγονός. Μη φοβάσαι να ζήσεις».
William James

Η πιο συναρπαστική έννοια που ανακαλύπτω μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας είναι η μαγεία στη θέσπιση στόχων. Διάφορα πράγματα, όντως, συνέβαιναν και συμβαίνουν. Τα πράγματα αλλάζουν. Οι άλλοι, όπως και 'γω, αλλάζουν. Μπορεί ποτέ να μην μείνω
χωρίς προβλήματα, που θα πρέπει να τα μετατρέψω σε στόχους. Το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν θα μείνω χωρίς ανάγκες και επιθυμίες. Αυτή όμως η διαδικασία θέσπισης στόχων, εκτός από το να κάνει τη ζωή πιο ευχάριστη, βοηθάει στο να αναπτυχθεί μια στοιχειώδης πίστη στην παλίρροια, στο ρεύμα, και στη γενικότερη γλυκύτητα της ζωής. Προβλήματα υπάρχουν. Τα προβλήματα επιλύονται. Συνειδητοποιούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Όνειρα γεννιούνται. Και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Στην πορεία εμφανίζονται και άλλα προβλήματα. Αλλά όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα.
Όλοι πιστεύουν σε κάτι...δεν είναι δύσκολο να πιστεύεις αλλά το να αφυπνίσεις τη θέληση, να επιλέξεις το σκοπό σου και να τον ακολουθήσεις χωρίς να εκτραπείς, είναι για λίγους...Το να έχεις υποχρέωση να πιστεύεις είναι υψηλότερο από το να πιστεύεις απλώς...Πιστεύω στον εαυτό μου σημαίνει: δημιουργώ.
Οι επίλεκτοι άνθρωποι, σε κάθε εποχή, βρήκαν τα κεφάλαια για να υλοποιήσουν τους απίστευτους άθλους τους μόνο αφού είχαν εξαλείψει από το Είναι τους κάθε μορφή αμφιβολίας. Το αληθινό κεφάλαιο είναι μέσα μας. Οι πόροι που βρίσκουμε είναι η υλοποίηση της εσωτερικής μας ευημερίας.
Υπάρχει κάτι το μαγικό στον καθορισμό νέων στόχων και στην καταγραφή τους. Η διαδικασία αυτή θέτει σε κίνηση ψυχολογικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις. Συνειδητοποιούμε εκείνα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, ώστε να επιτύχουμε και να φέρουμε σε πέρας τους στόχους μας, και τα πραγματοποιούμε. Τα πράγματα στρέφονται υπέρ μας. Τα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν.
«Και όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα», λέει ο David Schwartz στο βιβλίο του: «Τhe Magic of Thinking Big».  Η αποτυχία να ακολουθήσεις τις επιθυμίες σου, να κάνεις δηλαδή αυτό που θέλεις πάνω απ’όλα να κάνεις, ανοίγει το δρόμο της μετριότητας. «Η επιτυχία απαιτεί προσπάθεια από το βάθος της καρδιάς και της ψυχής, και την καρδιά και την ψυχή σου μπορεί να τη βάλεις μόνο εκεί που πραγματικά επιθυμείς. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι το εξής: όταν παραδοθείς στους στόχους σου, οι στόχοι σου βρίσκουν το δρόμο τους προς το υποσυνείδητό σου. Ο κόσμος του υποσυνείδητού σου βρίσκεται πάντοτε σε ισορροπία. Ο κόσμος του συνειδητού είναι εκείνος που δεν βρίσκεται σε ισορροπία, παρά μόνο στην περίπτωση που είναι συντονισμένος με αυτά που σκέφτεται το υποσύνειδητό σου. Χωρίς τη συνεργασία με το υποσυνείδητο, ο άνθρωπος είναι διστακτικός, μπερδεμένος και αναποφάσιστος. Ενώ στην περίπτωση που ο στόχος σου έχει απορροφηθεί από το υποσυνείδητό σου, τότε αντιδράς σωστά αυτομάτως, και το μυαλό σου είναι ελεύθερο να σκεφτεί καθαρά και σωστά».
Ο άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του, κάνει ένα βήμα φαινομενικά στο κενό, και μόνο τότε, πέρα από κάθε αμφιβολία, βλέπει το έδαφος κάτω από τα πόδια του να υλοποιείται, δικαιώνοντας τη φωτεινή παραφροσύνη του...Πίστευε για να το δεις, και ποτέ το αντίστροφο!                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου