Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έκθεση Ζωγραφικής Κωνσταντίνας Βαλερά "Ανυπόταχτες Μαρτυρίες"


Την Παρασκευή 31 Μαϊου 2013,μία νέα εικαστικός,η Κωνσταντίνα Βαλερά προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας στην έκθεση της με τίτλο΄΄Ανυπόταχτες Μαρτυρίες΄΄στο Κέντρο Τεχνών (Πάρκο Ελευθερίας-Βας.Σοφίας).Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις19.30.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου.
Η έκθεση ΄΄Ανυπόταχτες Μαρτυρίες΄΄ αποτελεί μια σύγχρονη ματιά της ζωγράφου πάνω στο έργο τριών φωτογράφων που με το φακό
τους απαθανάτισαν στιγμιότυπα μιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας,του Εμφυλίου, που σημάδεψε τη νεοελληνική πραγματικότητα. Η καλλιτέχνης με ακανόνιστες πινελιές,αποτυπώνει σκαιές φιγούρες που ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και με το ανυπόταχτο πνεύμα τους και την περίσσια ικμάδα της ψυχής τους πασχίζουν να διεκδικήσουν μια δίκαιη ζωή φλερτάροντας καθημερινά με τον θάνατο. Οι Ανυπόταχτες Μαρτυρίες είναι μια απόπειρα αποτύπωσης με έντονα χρώματα ,ανυπόταχτων ψυχών που στοχοθετεί στη μεταφορά του κοινού απ΄το ιστορικό παρόν ανεβάζοντας το στις μυστικές περιδιαβάσεις της φοβερής μοίρας κάποιου ατομικού ΄΄προορισμού΄΄.Οι τύποι των ονείρων και η ανάληψη ευθυνών του απέναντι της ιστορίας είναι μέρος αυτού του πεπρωμένου….
Ήταν αληθινή πρόκληση για μένα,αναφέρει η ζωγράφος ,να προσεγγίσω τις εικόνες αυτές μέσα απ΄τα έργα μου.Αυτό που κυρίως με ενδιέφερε ήταν να αποτυπώσω την γενική εντύπωση αυτών κι όχι τόσο τις λεπτομέρειες.Επιθυμία μου ήταν να υπάρχει
αφηγηματικότητα και έκφραση ώστε το κάθε έργο να διηγείται τη δική του ιστορία.
Βλέποντας τα έργα της Κωνσταντίνας Βαλερά διαπιστώνει κανείς πως αυτό που επιδιώκει είναι η αφήγηση της εποχής αποτυπώνοντας όλα τα στοιχεία που την καθορίζουν χωρίς να εστιάζουν στο δράμα των εικόνων με τρόπο εμφατικό.Παντρεύοντας την εξπρεσιονιστική πινελιά με τα έντονα χρώματα καταδεικνύει την αισιόδοξη θέαση της ζωής με ένα υπερεαλιστικό ύφος αντλώντας ωστόσο στοιχεία απ΄την ιστορική εμπειρία.
Η Κωνσταντίνα Βαλερά σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών&Εφαρμοσμένων Τεχνών,του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.
Σε Συνεργασία με τον Σύλλογο των εν Αθήνα Φλωρινιωτών << Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ >>
                                      Πρόεδρος  "Ελευθερία Παναγιωτίδου"


Έλαβε μέρος στις ομαδικές εκθέσεις:
26-06-2012: Ζωγραφική, Αίθουσα Τεχνών «Καπλανών 5» Κολώνακι, Αθήνα.
24-08-2012: Ζωγραφική, Βαλταδώρειο Γυμνασιο, Κοζάνη.
10-09-2012: Ζωγραφική, Αίθουσα Τεχνών «Καπλανών 5» Κολώνακι, Αθήνα


Ατομικές Εκθέσεις:
18-11-2012: Ζωγραφική, Αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων «ο Αριστοτέλης» Φλώρινα.
09-03-2013: Ζωγραφική, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου Κομοτηνης, Κομοτηνη.

4 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία Κωνσταντίνα και θερμά συγχαρητήρια για τα εξαιρετικά σου έργα, που με το σπάνιο σου ταλέντο δημιουργείς.- Α.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία Κωνσταντίνα μου !Το πάθος σου και το ξεχωριστό ταλέντο σου έρχεται να κάνει τη διαφορά !

      Διαγραφή
  2. Κωνσταντίνα μου εγώ και η Δήμητρα σου ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία που ούτως ή άλλως την αξίζεις και ακόμα περισσότερο. Τα έργα σου είναι εκπληκτικά. Θα έρθουμε να τα δούμε και από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία Κωνσταντίνα μου θα σε δούμε από κοντά τώρα που έχουμε την τιμή να έρθεις στην Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή