Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Η Δευτέρα, 10-06-2013, ήταν η ημέρα εκπαιδευτικών δράσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Φλώρινας.
Πολλά τα προγράμματα των σχολικών δραστηριοτήτων, πολλές και οι εκπαιδευτικές δράσεις των παιδιών. Μια αυλή γεμάτη με χαρούμενα και χαμογελαστά προσωπάκια γεμάτα ικανοποίηση για τα όσα κατάφεραν
στη σχολική χρονιά που πέρασε. Οι δάσκαλοι, επίσης χαμογελαστοί, ανάμεσα στα παιδιά, και όλοι μαζί θερμοί οικοδεσπότες!
Σε κάθε γωνιά της αυλής, λειτούργησε και διαφορετικό βιωματικό εργαστήρι για να υπενθυμίσει: το σεβασμό για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του τόπου μας, την τοπική ιστορία, την ενημέρωση για την Υγεία, την ανάπτυξη και καλλιέργεια γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, τον εθελοντισμό κ.ά.
Πιο συγκεκριμένα,  θαυμάσαμε τις εξαιρετικές εργασίες των παιδιών, με ποικίλες θεματικές, όπως:
Λουλούδια, Φυτολόγια, Δάσος, Θάλασσα, Λίμνες, Ποτάμι, Φυσικό Περιβάλλον, Καταρριχήσεις, Βότανα της φύσης και Υγιεινή διατροφή, Κυκλοφοριακή αγωγή κ.ά.
Παράλληλα, η ακούραστη κ. Τριανταφυλλιά Γκόγκου, υπεύθυνη ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, ενημέρωσε τα παιδιά του 6ου Δημοτικού, για το έργο του περιβαλλοντικού Φορέα που εδρεύει και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πρέσπας.
Κέρδισε τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον των παιδιών, ο Διασώστης και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Λάζαρος Τοσουνίδης,  ο οποίος, εκτός από την απαραίτητη ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις της Ομάδας Διάσωσης, πρόσφερε στα παιδιά μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους, την εμπειρία της καταρρίχησης!
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τα παιδιά ζωγράφισαν, κατασκεύασαν φυτολόγια και λουλούδια, ψάρεψαν ψάρια, έγραψαν συνθήματα, έπαιξαν και έφαγαν φρέσκο ψωμί με ελαιόλαδο, ρίγανη και ελιές!
Συγχαρητήρια στο Διευθυντή κ. Γιώργο Λυγούρα και στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, Βασιλική Βογδανίδου Ιωάννα Κέκου, Κυριακή Κουτσούμπα, Παύλο Νάνο, Σοφία Πετροπούλου, Χρυσάνθη Ριζίδου, Όλγα Σαββάκη, Σοφία Τσεμπερλίδου,
Ειρήνη Τσουτσούλη, Ιορδανία Φιλοποίμην, Κωνσταντίνο Φωτιάδη,
Δήμητρα Χατζή, Βάια Χατζηαυγέρη και Πέτρο Χατζητύπη για την οργάνωση, την καλή διάθεση και τη φιλοξενία τους!
Δόξα Κωτσαλίδου

Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου