Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δηλώσεις για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.



Με μια ακραία και αυταρχική δήλωση ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης κορυφώνοντας τη στρατηγική συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία πράξη πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει πως η Ε.Ρ.Τ. ανήκει στον ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. δεσμεύεται να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα δεσμεύεται πολιτικά απέναντι και στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως προστατεύοντας και μία αντίληψη αδέσμευτης, δημοσιογραφικά υπεύθυνης και ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της Ε.Ρ.Τ. θα σταθούμε απέναντι.
Ως βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας δηλώνω ότι συμπαραστέκομαι στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και ότι θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους το δημόσιο χαρακτήρα και τη λειτουργία της. 
Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας







Μέσα σε αυτή δύσκολη συγκυρία, ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των κατοίκων της Φλώρινας, εκφράζω τη βαθύτατη αντίθεσή μου σε αυτή την εξέλιξη. Γιατί άλλο η εξυγίανση, που όλοι μας θέλουμε, και άλλο το κλείσιμο του διακόπτη εν μία νυκτί.
Ειδικά στην περιοχή μας, στα σύνορα με άλλες δύο χώρες, ο ρόλος της ΕΡΤ (τηλεόραση και ραδιόφωνο) είναι πολυποίκιλος και ουσιώδης. Οι πολίτες χρειάζονται την ενημέρωση, χρειάζονται την ΕΡΤ.
Παράλληλα, εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου προς όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και δηλώνω πως θα βρίσκομαι στο πλευρό τους.
Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας εκφράζει την αντίθεσή του στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την οικονομία της χώρας γενικότερα. Οι χιλιάδες απολυόμενοι έρχονται και αυτοί με τη σειρά τους να προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της χώρας μας επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση και παραδίδοντας την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που πρωτοτύπησε για μια ακόμη φορά κλείνοντας τους δημόσιους σταθμούς ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στερώντας από το λαό τη φωνή του και την επαφή της Ομογένειας με την Πατρίδα της.
Με το κλείσιμο της ΕΡΤ κλείνουν και οι περιφερειακοί σταθμοί της χώρας μας, ανάμεσα τους η ΕΤ3 και η ΕΡΑ Φλώρινας, αγνοώντας τη σημαντική  συμβολή τους στην τοπική ενημέρωση και στην ανάδειξη των προβλημάτων και των πλεονεκτημάτων της Φλώρινας, αφήνοντας άνεργους τους εργαζόμενους σε αυτούς τους σταθμούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την Τοπική Κοινωνία της πολλαπλά πληττόμενης Φλώρινας.
Σε μια περιοχή που η ανεργία αγγίζει το 30%, καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, καλεί την Τοπική Κοινωνία να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Φλώρινας και να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενούς της.
Καλούμε τέλος τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του αυτή.
Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Τραϊανός Ηλ. Ρασάικος



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛΑΣ Φλώρινας, σε έκτακτη Συνεδρίασή του αποφάσισε την παράστασή του στις διαμαρτυρίες που διοργανώνει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ,   και δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που με μία αυταρχική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο μέσω απολύσεων.
Η Ένωσή μας ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και ειδικά όταν αυτοί πλήττονται.
Η δύναμη είναι στους πολλούς, η ελπίδα στους αγώνες!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                        ΜΠΑΡΟΣ Γεώργιος



Όλη η Ελλάδα χθες το απόγευμα έγινε μάρτυρας ενός αυταρχικού διαγγέλματος, δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.
Η κυβέρνηση, παραπλανητικά μίλησε για αδιαφάνεια, χαράτσια και σπατάλες προβαίνοντας ουσιαστικά σε μία δημόσια αυτοκριτική της, ως πολιτικού προϊστάμενου της Ε.Ρ.Τ.
Επέρριψε έμμεσα ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αποκρύπτοντας:
  • Ότι η στρατιά των διορισμένων συμβούλων της διοίκησης της Ε.Ρ.Τ. από την κυβέρνηση και τον κ. Κεδίκογλου, αμείβονται όσο το σύνολο των 2656 απολυμένων.
  • Ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι το μόνο ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ και με ΝΟΜΙΜΗ άδεια Μ.Μ.Ε. σε αντίθεση με τα ιδιωτικά, συντηρούμενα με θαλασσοδάνεια, μέσα.
  • Ότι το 25% των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος πάει απευθείας στον κρατικό προϋπολογισμό. 
Η απόφαση αυτή αποτελεί κατά μέτωπο επίθεση στο λαό, στους εργαζόμενους, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στη Δημοκρατία, καθώς καταστρατηγεί με βάναυσο τρόπο την ελευθερία της έκφρασης.
Είναι μια ακόμη πραξικοπηματική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία υποταγμένη στις επιταγές της Τρόικας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υπηρετεί, αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, και αφαιρεί το δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση, κάνοντας σκληρή επίθεση στο δημόσιο χώρο επικοινωνίας.
Με «χουντικές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διαλύουν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, στο πλαίσιο ενός άκρατου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που στοχεύει την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Σήμερα η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την ίδια «δολοφονική» τακτική που εδώ και ένα χρόνο ακολουθεί απέναντι στην κοινωνία.
Είναι αυτοί που επιστρατεύσαν λιμενεργάτες-καθηγητές-εργαζόμενους στους ΟΤΑ, είναι οι ίδιοι που  απολύουν εργαζόμενους, συγχωνεύουν νοσοκομεία κλείνουν πανεπιστήμια, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.
Η Ν.Ε. Φλώρινας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και υπερασπίζεται μέχρι τέλους το δημόσιο χαρακτήρα και τη λειτουργία της Ε.Ρ.Τ. 
Θεωρούμε τον αγώνα αυτό, αγώνα αντίστασης όλης της κοινωνίας. Η Ν.Ε. Φλώρινας καλεί τον κόσμο της Φλώρινας σε παλλαϊκή συμμετοχή σε όλα τα καλέσματα των απολυμένων της Ε.Ρ.Τ. Δε θα επιτρέψουμε τη φίμωση της φωνής της ακριτικής Φλώρινας που ακούγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέσω του δικτύου της Ε.Ρ.Τ.
Επίσης, ζητάμε από τους εκπροσώπους και των άλλων πολιτικών χώρων να βγουν και να δεσμευθούν ότι θα αγωνιστούν για τη διατήρηση της Ε.Ρ.Τ  και συνάμα της Ε.ΡΑ. Φλώρινας.
Ως εδώ! Δε θα σταματήσουν ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας


Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ καθώς και όλους τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να “κλείσει” τη δημόσια τηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται για άλλη μια φορά το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με το οποίο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και σε εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες.
Ποια είναι όμως η έκτακτη περίπτωση και η εξαιρετικά απρόβλεπτη ανάγκη που οδήγησε στο «κλείσιμο» της δημόσιας τηλεόρασης;
Αδυνατούμε να δεχτούμε την παράφορη παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας με πρόσχημα την κρίση. Διαφωνούμε με κάθε πραξικοπηματική ενέργεια στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας.
Διεκδικούμε μια διαφορετική κοινωνία από αυτή που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Μια κοινωνία που θα τη χαρακτηρίζει η ευνομία, η ισονομία, ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων, η πρόσβαση όλων μας στα κοινωνικά αγαθά που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια, με δικαίωμα στη ζωή  χωρίς αποκλεισμούς.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους τοπικούς πολιτευτές της Φλώρινας να καταψηφίσουν το επαίσχυντο αυτό Νομοσχέδιο. Απαιτούμε από τους αιρετούς μας άρχοντες να καταδικάσουν ομόφωνα αυτού του είδους τις πολιτικές που προάγουν την ανομία, που διαρρηγνύουν το κοινωνικό ιστού, που δημιουργούν ανασφάλεια στον Ελληνικό λαό καθώς καταστρατηγούν κάθε έννοια κράτους δικαίου.   
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Σ.Υ.Ν.Α.Φ.)
Για το Δ.Σ.
Ο Γενικός Γραμματέας
Ο Πρόεδρος

Αριστείδης Παστίδης

Παντελής Πηλείδης



Το εξωφρενικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική καταστολής και διάλυσης κάθε έννοιας, όχι απλά νομιμότητας αλλά ήθους.
-Την ώρα που τα ιδιωτικά ΜΜΕ εκπέμπουν παράνομα σε δημόσιες συχνότητες με προσωρινές άδειες λειτουργίας εδώ και 22 χρόνια.
-Την ώρα που αναβάλλεται για 4η συνεχή χρονιά ο φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και γίνεται αποδεκτό από την άτεγκτη κατά τα άλλα "Τρόικα".
-Την ώρα που ιδιωτικό ΜΜΕ δανειοδοτείται με 180 εκ. ευρώ από χρεοκοπημένη και ανακεφαλαιωμένη από τον ελληνικό λαό τράπεζα.
-Την ίδια ώρα που τα ελλείμματα των ιδιωτικών ΜΜΕ καλύπτονται από τα διόδια που έχουν εκχωρηθεί στους μιντιάρχες-εργολάβους, την ανάθεση έργων και των εφοπλιστικών φοροαπαλλαγών.
-Την ίδια ώρα πριμοδοτούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ τα χρεοκοπημένα ιδιωτικά ΜΜΕ να συνεχίσουν να παράγουν  "αντικειμενική" ενημέρωση και σαπουνόπερες….
 Δε μπορούμε να πούμε πολλά. Κάποιοι τα έχουν πει χρόνια τώρα καλύτερα από τον καθένα μας:
Το ανυπεράσπιστο αγόρι
Ο κύριος Κ. έλεγε πως είναι σφάλμα να καταπίνεις σιωπηλά την αδικία που σου έγινε, και διηγήθηκε την ακόλουθη ιστορία: “Κάποιος περαστικός είδε ένα αγόρι που έκλαιγε και το ρώτησε τι είχε πάθει. “Είχα δυο γρόσες για να πάω σινεμά” είπε το αγόρι, “κι ένα παιδί που περνούσε, μου βούτηξε τη μια γρόσα απ’ το χέρι” – και του ‘δειξε ένα παιδί λίγο πιο πέρα. “Και δε φώναξες βοήθεια;” ρώτησε ο περαστικός. “Πώς δε φώναξα!” είπε το αγόρι, και τα αναφιλητά του δυνάμωσαν. “Και δε σ’ άκουσε κανείς;” ρώτησε πάλι ο περαστικός, και το χάιδεψε τρυφερά. “Όχι” είπε μέσα στ’ αναφιλητό του το αγόρι. “Και γιατί δε φώναζες πιο δυνατά; Δεν μπορούσες;” ξαναρώτησε ο περαστικός. “Όχι” ξανάπε το αγόρι, που βλέποντάς τον να χαμογελάει, ένιωσε την ελπίδα του να ζωντανεύει. “Τότε, δώσ’ μου τη κι αυτήν!” είπε ο περαστικός, και αρπάζοντάς του και την άλλη γρόσα από το χέρι, συνέχισε ανέμελα το δρόμο του”.
ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΫΝΕΡ

Σ.ΥΠ.ΟΤΑ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ,
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ & ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση των 88.000 επιστρατευμένων καθηγητών στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που υπερασπίζονται το αγαθό της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης και το δικαίωμά τους στην εργασία. Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και των Ναυτεργατών φάνηκε πλέον καθαρά ο κατήφορος της Κυβέρνησης που «αποφασίζει και διατάσσει» με τα μνημόνια της βάρβαρης λιτότητας και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστική τη Βουλή και το Σύνταγμα.
Ο κοινωνικός αυτοματισμός που θέλει να προκαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη σπατάλες για τις οποίες η ίδια ευθύνεται – και όχι οι εργαζόμενοι – δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει αυτή τη φορά.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα είναι βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία.
Τα δημόσια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανήκουν στο λαό, πληρώνονται από το λαό και πρέπει να τον υπηρετούν παρέχοντας ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, πολιτισμό και επιμόρφωση, αντισταθμίζοντας έτσι την υποκουλτούρα και τη μαύρη πολιτική προπαγάνδα που ασκείται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του λαού.
Να υπερασπιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!
Δ.Σ. της ΟΛΜΕ


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας εκφράζει τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της Εθνικής Ραδιο-Τηλεόρασης. Δηλώνουμε τη θερμή συμπαράστασή μας προς τους δοκιμαζόμενους εργαζομένους της ΕΡΤ και καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό.
Ζητούμε την άμεση άρση της απόφασης.
Δ.Σ. ΕΛΜΕ Φλώρινας



Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Με επιστρατεύσεις, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και απαράδεκτα νομοθετήματα στρέφεται κατά των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας.
Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε και επιβλήθηκε το κλείσιμο τη Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης φανερώνει ότι δεν υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αναστολή στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης και της Τρόικας ακόμη και αν επιφέρεται χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων και ζητά την άμεση απόσυρσή της.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης και Τρόικας που επιδιώκουν τη διάλυση του Δημοσίου.

Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής συμμορίας. Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, για να βρει η κυβέρνηση 2.800 εργαζόμενους και να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης, ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων.
Θα στηρίξει αποφασιστικά κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας
Αντωνακάκη Σοφία


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας καταδικάζει κατηγορηματικά, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Για άλλη μια φορά παραβιάζεται το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος κατά το οποίο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, γιατί φυσικά καμία τέτοια περίπτωση δεν συντρέχει για το ξαφνικό “κλείσιμο” της Ε.Ρ.Τ..
Η σκανδαλώδης παράδοση της ενημέρωσης των πολιτών κατ’ αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα καταργεί κάθε έννοια πολυφωνίας και αντικειμενικότητας και, επιπλέον, αναιρεί τη συνταγματικά κατοχυρωμένη κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.
Ειδικά στην περιοχή μας η συμβολή της ΕΡΑ Φλώρινας  και του  Κλιμακίου Φλώρινας της ΕΤ-3 είναι αναντικατάστατη στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας, την προώθηση του πολιτισμού αλλά και την ανάπτυξη και διατήρηση δεσμών μεταξύ των απανταχού Φλωρινιωτών.
Η ως άνω μεθόδευση και επίδειξη πυγμής από την Κυβέρνηση, την οποία απευθύνει στην πραγματικότητα προς κάθε εργαζόμενο, κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την υπόσταση του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.
Απαιτούμε, λοιπόν, την άμεση ανάκληση της αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.
Για το Δ.Σ.
                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           Δημήτριος Π. Στεφανίδης                          Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης





Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα εκφράζει την αντίθεση και τον αποτροπιασμό στην πολιτική της Κυβέρνησης κατά των Εργαζομένων, μιας πολιτικής που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου  σε μαζικές απολύσεις, φτώχια ανεργία και εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.
Ειδικότερα η απόφαση της τριμερούς κυβέρνησης να κλείσει με αυταρχικό και απαράδεκτο τρόπο την Δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση οδηγεί σε συρρίκνωση και υποβάθμιση της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού εντός και εκτός των συνόρων.
Εθελοτυφλώντας επί χρόνια στο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου, κόβει την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση του λαού οδηγώντας σε φίμωση και σκοταδισμό. 
Δηλώνουμε την θερμή και έμπρακτη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ζητούμε την άρση της συγκεκριμένης απόφασης από την πολιτεία.
                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ         ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ





Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .
Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.] 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί: 
  • Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά την μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας .
  • Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.
ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στις 10.30 π.μ.




Την αλληλεγγύη του πρός τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων εκφράζει το Σωματείο Εμπορικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών Φλώρινας και σας καλεί στην 24ωρη απεργία πέμπτη 13 Ιουνίου στις 10:30 στην κεντρική πλατεία.
Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι,χρειάζεται εμείς με οργανωμένη πάλη στα ταξικά μας σωματεία να αντισταθούμε απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.



Το Δ.Σ. και οι συνάδελφοι του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΕΡΤ .
Η αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ με στόχο να καταπνιγεί στη γέννησή της από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τον Ελληνικό λαό δεν πρέπει να περάσει.
Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης γα τη διακοπή του κρατικού φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού εν γένει θα πρέπει να βρει όλο τον Ελληνικό λαό απέναντι.
Οι πολίτες περιμένουν πολιτικές λύσεις και όχι γκεμπελικές πρακτικές. Ο ξαφνικός θάνατος οποιουδήποτε οργανισμού χωρίς καν προσπάθεια επίλυσης των όποιων προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν, ανακινεί υποψίες και το λιγότερο ΔΟΛΟ έναντι του κοινού συμφέροντος της χώρας.
Τη στιγμή που στην περιφέρεια που ζούμε πέραν της ΕΡΑ και της ΕΡΤ δεν μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε αξιόπιστη ενημέρωση από το πανελλήνιο, και ποιοτική ψυχαγωγία, μιας και η ιδιωτική πρωτοβουλία των μεγαλοεργολάβων δεν μπορεί να “επενδύει” σε μη “αποδοτικές” περιοχές όπως η δική μας.
Την ώρα που τα ιδιωτικά ΜΜΕ εκπέμπουν παράνομα σε δημόσιες συχνότητες με προσωρινές άδειες λειτουργίας εδώ και 22 χρόνια, και με πομπούς που πληρώθηκαν από τους δήμους και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
Την ίδια ώρα που τα ελλείμματα των ιδιωτικών ΜΜΕ καλύπτονται από τα διόδια που έχουν εκχωρηθεί στους μιντιάρχες-εργολάβους, την ανάθεση έργων και των εφοπλιστικών φοροαπαλλαγών.
Την ίδια ώρα πριμοδοτούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ τα χρεοκοπημένα ιδιωτικά ΜΜΕ να συνεχίσουν να παράγουν  “αντικειμενική” ενημέρωση και τούρκικες σαπουνόπερες….
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου, και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της και περιορισμού του δικαιώματος της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης από αφεντικά, ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Δ. Καραθανάσης

13 σχόλια:

  1. οκ να το δεχτω οτι δεν επρεπε να κλεισει ετσι η δημοσια τηλεοραση αλλα οταν εκλειναν η μια μετα την αλλη βιομηχανιες και βιοτεχνιες [π.χ. ο λαναρας ] και ιδιωτικα καναλια δεν ειδα τετοια πρεμουρα για τους εργαζομενους τους που πεταχτηκαν στον δρομο και χωρις αποζημιωση τις περισσοτερες φορες ...τοσα χρονια ολοι φωναζουν οτι γινονται οργια σπαταλης στην ερτ και οτι εκει βολευονται τα ''δικα μας'' παιδια και τωρα που κατι γινετε ,εστω και μ αυτον τον τροπο , ξεσηκωθηκαν ολοι και φωναζουν και εκδιδουν ψηφησματα ..γιατι? οι εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα ειναι αναλωσιμοι και οι του δημοσιου οχι ?? παλι το συντεχνιακο συμφερον μπροστα?? γιατι δηλαδη να μη δεχτουμε οτι οντως θα δημιουργηθει μια νεα δημοσια τηλεοραση ?? τοσο κακο ειναι??
    μεχρι χτες ολοι χαρακτηριζαν την ερτ ως φερεφωνο της κυβερνησης πως εγινε ξαφνικα και σε μια νυχτα μετατραπηκε σε ανεξαρτητη ενημερωση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ως τώρα ήταν φερέφωνο, η νέα δημόσια τηλεόραση ξέρεις τι θα είναι? Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

      Οι νέοι υπάλληλοι θα μπουν με αξιοκρατικά κριτήρια. (2 από ΝΔ, 1 Πασοκ, 1 Δημάρ).

      Διαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσει ότι face to face λέτε καλά έγινε και έκλεισε και σε δηλώσεις γράφετε υπέρ της ΕΡΤ. Εγώ σαν απλός πολίτης λέω καλά έγινε και έκλεισε... δεν άκουγα όυτε έβλεπα τα κρατικά εδώ και χρόνια γιατί ήταν μάπα και ας πλήρωνα κάθε μήνα στην ΔΕΗ το χαράτσι μου. Αν οι μισοι από εσάς έβλεπαν ΕΡΤ δεν θα είχε μηδενική ακροαματικότητα!!!

    Όταν σε λίγες μέρες βγουν οι δημοσκοπίσεις και δείτε ότι η κοινή γνώμη έιναι υπέρ αυτού που έγινε... μην αρχίσετε να λέτε άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άθλιοι, Φαρισαίοι υποκριτές ( όσοι δηλώνετε πόσο πονάτε για την ΕΡΤ),
    σα δε ντρέπεστε!
    Γράψτε στο googl (μηχανή αναζήτησης) -μισθοί των εργαζομένων στην ΕΡΤ και θα δείτε για τι ποσά και μισθούς μιλάμε!
    Με τα ψευτοκλαψουρίσματά σας δεν θα γίνουμε ποτέ κράτος! Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση!
    Η ανεργία είναι πράγματι τεράστιο κακό, αλλά σκεφθείτε, ότι με τους μισθούς αυτών των <>, θα μπορούσαν να δουλέψουν, να βρούν δουλειά δεκαπλάσια 'ατομα!
    Με εσάς που δηλώνετε, ότι κλαίτε για τους καημένους της ΕΡΤ , θα κάνουμε κράτος!
    Δε ντρέπεστε!!!!!!!!!!!!
    Όλοι αυτοί είναι διορισμένοι απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Δηλ. γλειψιματίες! Γιατί εσείς οι πονόψυχοι << αριστεροί >> κλαίτε για τους δεξιοπασόκους! Είναι τελικά εσωτερική δική μας υπόθεση! Μη γίνεστε περίγελος! Ο κόσμος λέει : Καλά έκανε η κυβέρνηση! τελικά κάναμε μάγκα τον Σαμαρά! Αυτό το κάνετε καλά ψευτοδημοκράτες! Στα παράθυρα κλαίτε , ενώ μεταξύ μας λέτε εντελώς τα αντίθετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα δεν είναι μόνο για την ΕΡΤ ανόητε! Χαίρεκακε μικροαστέ, είναι για την ίδια την ζωή σε αυτή τη χώρα. Η ΕΡΤ ειναι απλα η σταγονα που ξεχείλισε το ποτήρι!

      Διαγραφή
    2. Είσαι βλαξ! Γιατί δηλ να μη γίνει το ίδιο και σε άλλα διαφθορεία! Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση! Τα γκαλοπ λένε, ότι ο κόσμος οι απλοί πολίτες, ότι μόνο έτσι θα γίνει τι ξεκαθάρισμα και σεις λαμ ας κάνετε πως κλαίτε! Γιατί ΔΕΝ κλαίτε, αλλά προσποιείστε, 'ότι κλαίτε!
      Θα έλεγα επαναλειτουργεία της ΕΡΤ να γίνει σε ένα μήνα ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!
      Αφού ρε ορνεα στην ΕΡΤ είναι ΜΟΝΟ πασοκοι και δεξιοί, γιατί ξεσηκωθείκατε ρε Συριζιτες και αριστερούλιδες για μας! Τόσο πολύ μας αγαπάτε και δεν το ξέραμε! ή μήπως η πλειοψηφεία είναι δικά σας παιδιά και γι΄ αυτό πήρε φωτιά ο κώλος σας!

      Διαγραφή
  4. Για τους ανόητους χαιρέκακους.

    http://www.gazzetta.gr/plus/article/515113/o-giannis-kotsiras-me-keimeno-potamo-gia-tin-ert

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα ρε φιλε ποιος ειναι ο κοτσιρας ..ο παππας με το αλαθητο?? ο καθενας εχει την αποψη του ..και εγω επιμενω οτι οταν απολυονται ιδιωτικοι υπαλληλοι ολοι σφυριζουν αδιαφορα μολις γινει λογος για δημοσιο ολοι στο ποδι ..

      Διαγραφή
  5. Μέχρι τώρα κανένας από τους υπαλλήλους της ΕΡΑ Φλώρινας δεν ήταν κοντά στην κοινωνία της Φλώρινας.
    Ακούσατε ποτέ να μιλάνε για την ανεργία στο νομό;
    Γιατί λοιπόν απαιτούν τώρα να είμαστε εμείς οι απλοί άνεργοι πολίτες που ποτέ δεν γλύψαμε για μια θέση δίπλα τους;
    Ας σταματήσουν την καραμέρα για δήθεν ενημέρωση και φίμωση της τοπικής κοινωνίας, γιατί ο μόνος που οφελήθηκε τόσα χρόνια από την παρουσία του ήταν ο Παύλος με τους καφέδες και τα τσίπουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσυ που λες οτι κανενας απο την Ερα Φλωρινας δεν ηταν κοντα στην κοινωνια της Φλωρινας μαλλον ακουγες και εβλεπες αλλο ραδιοφωνο και λεω οτι εβλεπες γιατι για να λες οτι ο μονος που ωφεληθηκε ηταν ο παυλος με τα τσιπουρα και τους καφεδες πρεπει και εσυ να ησουν απο αυτους που τα επινες εκει μεσα τελικα ...!!!Ναι να κλεισει η Ερα Φλωρινας αφου τελικα δεν βοηθησε στην τοπικη κοινωνια αλλα γιατι δεν τα ελεγες στα μουτρα σε αυτους που εργαζονταν και εργαζονται ακομα εκει γιατι εκει ειναι ολοι αυτοι και ακομα πολεμανε...Δυστυχως αυτοι ειμαστε και χαιρομαστε με την φωτια που πηρε ο γειτονας αλλα τελικα η φωτια θα ερθει και στο δικο μας το σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δακρύβρεχτη η απάντηση σου, αλλά από ουσία μηδέν. Τουλάχιστον παραδέχεσαι πως αυτό που κάνατε όλη μέρα ήταν να πίνετε καφέδες και τσίπουρα. Πες μας όμως ποια η προσφορά σας στην κοινωνία της Φλώρινας; Αν μπορείς απάντησε με επιχειρήματα σ΄αυτό και άσε τα παραμύθια πως πολεμάτε. Γιατί πολεμάτε; Για την κοινωνία ή για τη τσέπη και τη βόλεψη σας; Δώστε μας και κάποια στιγμή τα προσόντα όσων εργάζονται εκεί και πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Πείτε μας πόσες ώρες εργάζονταν το μήνα, ποιο το αντικείμενο τους και τι μισθό έπαιρναν. Πείτε την αλήθεια μια φορά.

      Διαγραφή
  7. Xε χε η ωρα η καλη και να μας γραφουν, οσο για τους αριστερο προς το κεντρο δεξιο βολεμενους αναξιους τι να πω...ξεβολευτηκαν και τους ποναει,οταν ομως ξεβολευονταν αλλοι, αυτοι σιγη ιχθυος.Ορε τα τυμπανα αρχισαν και δεν ξερουν να χορευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΚΛΑΜΑΤΑ. Η ΕΡΤ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΙΑΦΚΑ. Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1981 ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή