Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ρεσιτάλ βιολιού του Κυριάκου Πέτρου

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής”, παρακολουθώντας την εξέλιξη νέων Φλωρινιωτών καλλιτεχνών που τελειοποιούν την επίδοση στο όργανό τους σε επίπεδο πτυχίου - διπλώματος, διοργανώνει με χαρά ρεσιτάλ βιολιού του Κυριάκου Πέτρου.
Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Eljona - Ελένη Σινιάρη,
Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στις 8:30 μ.μ.στην αίθουσα “Θ. Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
Ο Κυριάκος Πέτρου γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1993. Από το 2000 είναι μαθητής του Ω.Ν.Α.Φ. Άρχισε βιολί σε ηλικία 7 ετών.
Τελείωσε τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα στο Ω.Ν.Α.Φ. καθώς και τα υποχρεωτικά βιόλας, μουσικής δωματίου και πιάνου με άριστα.
Σήμερα είναι μαθητής επί πτυχίω στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την κα Ελένη Ντίνε. Είναι κονσερτίνο της ορχήστρας του Σ.Ω.Θ.
Στο Ω.Ν.Α.Φ. έκανε και μαθήματα φωνητικής με την κα Αντρέεα – Μιρέλα Διδασκάλου. Έχει πάρει το Α’ βραβείο στο διαγωνισμό έντεχνου τραγουδιού το 2009 στα Γρεβενά.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει μέρος σε διάφορες συναυλίες του Ω.Ν.Α.Φ. και του Σ.Ω.Θ. και συμμετείχε σε κάθε εμφάνιση του ωδείου στα «Πρέσπεια» καθώς και σε κάθε συμμετοχή σε διαγωνισμό ή εκδηλώσεις της χορωδίας του Ω.Ν.Α.Φ.
Παίζει ακόμη  κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα είτε παίζοντας μουσική, είτε τραγουδώντας, με εμφανίσεις καλεσμένων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις όπως: Φλώρινα, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Αριδαία, Κέρκυρα και Αθήνα.
Έπαιξε και παραδοσιακή μουσική συνοδεύοντας χορευτικά σύνολα σε Βουδαπέστη και Πράγα, όπου πήρε μέρος ως βιολιστής και κιθαρίστας.
Φέτος συμμετέχει στο συγκρότημα “ κόρε – ύδρο ”, το οποίο με την κυκλοφορία του 5ου του άλμπουμ, έκανε δύο συναυλίες παρουσιάζοντάς το σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα.
Πήρε μέρος σε μουσικά σεμινάρια, όπως στη Βλάστη με καθηγητή τον κο Μίκη Μιχαηλίδη και εδώ και 4 χρόνια στην Αυστρία, στο INTERNATIONALE MUSIKTAGE BAD LEONFELDEN με καθηγητές τους κους Χρήστο Πολυζωίδη, Δημήτρη Πολυζωίδη και Elizabeth Baich – Polyzoides. 

Η είσοδος  είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου