Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Επειδή το ΠΟΤΗΡΙ ξεχείλισε

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Βαθύς Μεσαίωνας «αντικειμενικής ενημέρωσης» ξεχείλισε από τα ΜΜΕ των ντόπιων μεγαλοκαναλαρχών, με αφορμή τα «βασιλικά γεννητούρια». Αμέτρητες ώρες παρελαύνουν βασιλιάδες - συγγενείς
και «γαλαζοαίματοι» μιλώντας για ένα βρέφος, προσβάλλοντας ανοιχτά τη νοημοσύνη μας. 
Την ώρα που χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο από τη φτώχεια, την πείνα και τις αρρώστιες, την ώρα που παιδιά λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολεία και αυξάνεται δραματικά ο αριθμός αυτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αποτελεί πρόκληση η υπερπροβολή από τα ελληνικά ΜΜΕ της γέννησης του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.
Η αθώα ύπαρξη του μωρού ΔΕΝ μπορεί να κρύψει πως είναι βγαλμένοι από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ανθρωπότητας, περιφέροντας τη σήψη της προϊστορίας. Μαζί τους ΟΣΟΙ τους προβάλλουν ως άξιους λόγου, διευθύνοντας παράλληλα την επίθεση σε βάρος των λαών.
Χλευάζουν με αποτρόπαιο και κυνικό τρόπο τη λαϊκή οικογένεια, επιδεικνύοντας τη χλιδή των υπολειμμάτων της φεουδαρχίας που αποκτήθηκε με το αίμα και τα ανείπωτα βάσανα δεκάδων λαών.
Όλοι αυτοί βρήκαν φιλόξενο χώρο και απεριόριστο τηλεοπτικό χρόνο προβολής από τα ΜΜΕ, τα οποία για τις εργατικές κινητοποιήσεις, τα λαϊκά προβλήματα, τις διαφορετικές απόψεις του σημερινού μονόδρομου της Ε.Ε. και των μνημονίων δεν έχουν να διαθέσουν ούτε ένα λεπτό.
Γνωστά τα κατορθώματα της αγγλικής μοναρχίας που έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ασία, στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Κύπρο, στην Ελλάδα. 
Φανέρωσαν και μ' αυτόν τον τρόπο ότι τους χωρίζει χάος από τους εργαζομένους και τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους.
Μόνο ως «κάθαρση» με την ορολογία του αρχαίας τραγωδίας μοιάζουν οι στίχοι του Βάρναλη από τον «Οδηγητή» του:
Δεν δίνω λέξεις παρηγόρια

δίνω μαχαίρι σ' ολουνούς
καθώς το μπήγω μες το χώμα
γίνεται φως, γίνεται νους.

Όθε περνά, γκρεμίζει κάτου
σαν το βοριά, σαν το νοτιά
όλα τα φονικά ρηγάτα
θεμελιωμένα στην ψευτιά.

Κ' ένα στηλώνει κι ανασταίνει
το `να βασίλειο της Δουλειάς
(Ειρήνη! Ειρήνη!) το βασίλειο
της Πανανθρώπινης Φιλιάς.

Βασίλης Τζώτζης

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους νέοι άνθρωποι με ορθή κρίση.
    Πολύ σωστές, για μια ακόμη φορά, οι απόψεις του φίλου μας Βασίλη.
    Την ώρα που το ΕΣΡ έχει απαγορέψει να προβάλλουν τα κανάλια εικόνες (ντροπής) ,όπως τις θεωρούν αυτοί, ανθρώπων που απλώνουν τα χέρια για μια σακούλα λαχανικά, παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα, ανθρώπων που αυτοκτονούν από απελπισία κ.λ.π την ίδια ώρα μας έχουν σπάσει τα νεύρα προβάλοντάς μας το βρέφος, αναρωτιούνται τάχα ποιό θα είναι το όνομά του και άλλα τέτοια φαιδρά. Χωρίς φυσικά το ίδιο να φταίει σε κάτι, απλά ήταν τυχερό. θέλουν να μας αποβλακώσουν έτσι ώστε να μη σκεφτόμαστε τα δικά μας παιδιά που μεταναστεύουν για μια καλύτερη τύχη, γιατί εδώ αν είναι ΤΥΧΕΡΑ θα βρουν δουλειά και ο μισθός τους πολύ πιθανό να μην αρκεί για να αγορασθεί ένα παιχνιδάκι του διαδόχου!!!!!!

    Ν.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή