Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γ.Δακής: Ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

Την προέγκριση δημοπράτησης δύο έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων και για την προμήθεια εξοπλισμού αποκομιδής και μεταφόρτωσης απορριμμάτων, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ (2.835.000 €).
Το φυσικό αντικείμενο προβλέπει την προμήθεια
25 μεταλλικών (CONTAINERS), 1 τριαξονικού οχήματος μεταφοράς και ανυψωτικής ικανότητας και 15 απορριμματοφόρων οχημάτων με ενσωματωμένο σύστημα συμπίεσης.
«Η προστασία του περιβάλλοντος και οι ενέργειες που διασφαλίζουν την δημόσια υγεία, συνιστούν ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε ο Γιώργος Δακής. «Στηρίζουμε την ΔΙΑΔΥΜΑ με έργα και δράσεις, έχοντας ως στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την εξοικονόμηση πόρων, την σημαντική ελάφρυνση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας».
Η προμήθεια του εξοπλισμού συγχρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης - Ταμείο Συνοχής κατά 80% και από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 20%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου