Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας για το νέο σχολικό έτος 2013-2014

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9.30 πμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» Φλώρινας,  πραγματοποιήθηκε Παιδαγωγική
Συνάντηση των Διευθυντών και όλων των Εκπαιδευτικών της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας για τον Προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε τις παρακάτω ενότητες:
  1. «Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας». Παρουσίαση των βασικών αρχών και των δράσεων εφαρμογής της πρότασης για τον Προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου της Σχολικής Μονάδας και του νέου πλαισίου για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας, από τη Σχολική Σύμβουλο, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά.
  2. Διάλογος και τοποθετήσεις από τους/τις συναδέλφους/ισσες. Κατάθεση προτάσεων για επιμορφωτικές δράσεις (ενδοσχολικές, διασχολικές, ανοιχτές, κλπ.) και εκπαιδευτικές καινοτομίες (περιγραφική αξιολόγηση, φάκελος εργασιών μαθητή, δημιουργία Ομίλων για εκπαιδευτικούς και μαθητές, κλπ.) για τη νέα σχολική χρονιά.
  3. Τοποθέτηση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Γεώργιο Ρίση, για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου.
  4. «Πρόγραμμα Comenius Regio της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το ΤΕΕΤ Φλώρινας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας» με τίτλο «Visual arts, creativity and intercultural education based on local artistic repository». Παρουσίαση από τη Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Παρασκευή Γκόλια και τον καθηγητή Μουσικής κ. Σπύρο Ξενιτόπουλο. Διάλογος και κατάθεση απόψεων και εμπειριών από προηγούμενη εφαρμογή προγράμματος Comenius και πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα.

Θεωρούμε ότι η συνάντηση αυτή έχει βαρύνουσα σημασία, εφόσον ο προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου περιλαμβάνει την αποτίμηση των διδακτικών, παιδαγωγικών και διοικητικών ενεργειών όλων των παραγόντων που μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, μια διαδικασία κατά την οποία το σχολείο σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου συνολικά.
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια δημιουργική, ευχάριστη και αποτελεσματική χρονιά.
Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά


1 σχόλιο: