Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Φλώρινα: Θερμαινόμενος πεζόδρομος!!!

Γράφει ο Σπύρος Ηλιάδης
Σήμερα ο πεζόδρομος Φλώρινας φιλοξενεί δεκάδες καταστήματα, εμπορικά και εστίασης.
Ακόμα περισσότερο εκατοντάδες πολίτες διέρχονται κατά μήκος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν
εμπορικά και όχι μόνο…μια βόλτα αναψυχής ή να επισκεφθούν την διπλανή γειτονιά.
Τους χειμερινούς μήνες η διέλευση του πεζόδρομου γίνεται δύσκολη και σε ορισμένες περιπτώσεις μετράμε «θύματα» με κατάγματα εξ αιτίας του πάγου και της χιονόπτωσης.
Ο σημερινός πεζόδρομος έχει όλες τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε θερμαινόμενο (ενδοδαπέδια θέρμανση), η μεγάλη ευκαιρία είναι τώρα με το έργο της τηλεθέρμανσης… με ελάχιστο κόστος η διέλευση του θα είναι ακίνδυνη, ταυτόχρονα μια εφαρμοσμένη καινοτομία που θα είναι η πρώτη στα ελληνικά δεδομένα!
Θα γίνει πόλος έλξεις ακόμα  για τους χειμερινούς επισκέπτες και θα ωφελήσει την πόλη αναβαθμίζοντας τόσο την ποιότητα ζωή όσο και τα οικονομικά της.
Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

6 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά το χιόνι είναι αυτό που προσελκύει τους τουρίστες και όχι ο πεζόδρομος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα δεν είναι οτι ο πεζόδρομος δεν περπατιέται, το πρόβλημα είναι οτι κανείς δεν καθαρίζει τους δρόμους, ούτε και τα πεζοδρόμια. ειδικά τα πεζοδρόμια... ενώ θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένοι οι καταστηματάρχες να καθαρίζουν τον χώρο μπροστά από τα μαγαζιά τους και ο δήμος να μεριμνάει για τα υπόλοιπα. Αυτό το πράγμα παίζει να συμβαίνει μόνο στη Φλώρινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΟΚΕΤΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΛΥΩΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδη δε γνωριζω, ποσο πραγματοποιησιμο ειναι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε Ηλιάδη
    ΦΛΩΡΙΝΑ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

    είναι και οι φτωχογειτονιές , είναι τα εκείνα τα σπίτια που δέν καπνίζει η καμινάδα και δέν έχουν τζάκι ούτε θέρμανση , είναι κι εκείνες οι ξεχασμένες γειτονιές λίγο ή πολύ μακριά απο τον πεζόδρομο , είναι και εκείνα τα ξεχασμένα κοντινά ή μακρινά χωριά μας.

    Ποσώς νοιάζει το 99% του πληθυσμού ή των ελάχιστων τουριστών εάν η "βιτρίνα θερμαίνεται υπογείως ενώ στο εσωτερικό ή στα ράφια δέν υπάρχει παραγόμενο προιόν , υπηρεσίες αποψιλώνοντε η στην είσοδο αντί για το καλωσήρθατε υπάρχουν χιλιάδες λ ο υ κ έ τ α".

    Οι μόνοι που τους νοιάζει , κατα την άποψη μου, η υποδαπέδια τηλεθέρμανση είναι μάλλον οι καφετζήδες οι συνταξιούχοι οι περίοικοι, οι σε καθημερινή βάση αργόσχολοι και οι κατα καιρούς πελάτες των εκείθε καφετεριών ...

    ¨Οσο για τον τουρισμό ; ποιόν τουρισμό; Πού είδατε τουρίστες ς; μόνο μία νύχτα παραμονή Χριστουγέννων; Κι αυτό το θεωρείται τουριστική κίνηση ; Λυπάμαι...Μόνο οι εναπομείναντες 5-6 ξενοδόχοι στην πόλη γνωρίζουν την πρωτοφανή οικονομική κάμψη που βιώνουν .

    Σας διαφέυγει επίσης της προσοχής ) στο θέμα του τουρισμού) ότι έκλεισαν δύο τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες στην Φλώρινα και μία άλλαξε χέρια . Σας διαφεύγουν πολλά..΄Κοιταξτε στην διπλανή Καστοριά τι τουρισμό έχει φέρει η ΕΓΝΑΤΙΑ και μετά κάντε την συγκριτική μελέτη με τα τουριστικά της Φλωρίνης ..

    Και εσείς με την ..παρεούλα σας ασχολείστε με την ..... υποδαπέδια θέρμανση του πεζοδρόμου !.

    Το εάν δέν καθαρίζεται απο τα συνεργεία αποχιονισμού του δήμου όταν χιονίζει έγκαιρα και μετατρέπεται κατόπιν σε "παγοπίστα" ο πεζόδρομος και οι πλατείες αυτό δέν είναι άλλοθι για το ράβε ξεπάτωνε ξαναμπάλωνε διαρκώς την πλακόστρωση των πεζοδρομίων στην πόλη.

    Συμπερασματικά θα χαρακτήριζα "εκτός Τόπου και Χρόνου το κείμενο σας"- ναί αυτό που διάβασα και μάλιστα το έχουν αναρτήσει σχεδόν όλα τα τοπικά σάιτς

    ΕΝΑΣ ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τηλεθέρμανση δε θα γίνει, την μπλοκάρουν ο Δήμαρχος οι έμποροι πετρελαίου και κάποιοι ακόμα που βρίσκουν τζάμπα πετρέλαιο. Θα θεωρηθεί απλά μη βιώσιμη και το κονδύλι της ΕΕ θα επιστραφεί αυτούσιο. Αν γινόταν όμως, τότε θα ήταν μια καλή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή