Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σύσκεψη για την ολοκλήρωση του αρδευτικού του φράγματος Τριανταφυλλιάς

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 15/11/2013 στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, με σκοπό την ολοκλήρωση της μελέτης του αρδευτικού δικτύου του φράγματος της Τριανταφυλλιάς.
Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης
Φλώρινας με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Μ.Καρακόλης με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και εκπρόσωποι των μελετητών.  Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στην υλοποίηση της μελέτης, με κυριότερο της μη ύπαρξης αναδασμών. Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της διενέργειας υποχρεωτικών αναδασμών και της χρηματοδότησης αυτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δ.Ηλιάδης δήλωσε πως η ένταξη της κατασκευής του έργου «Φράγμα Τριανταφυλλιάς» στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του έργου και κατά συνέπεια την ολοκλήρωση του. Το επόμενο βήμα για την πλήρη αξιοποίηση του φράγματος της Τριανταφυλλιάς είναι η ολοκλήρωση της μελέτης για το αρδευτικό δίκτυο.
Στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε και στο γεγονός πως η Περιφέρεια, ως αρμόδια για τη διενέργεια των αναδασμών, θα διενεργήσει στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, εφόσον εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η υλοποίηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του τομέα της γεωργίας, το οποίο θα εξασφαλίσει την άρδευση των 43.000 στρεμμάτων της περιοχής και θα δώσει μια σημαντική πνοή στον τόπο.


1 σχόλιο: