Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δηλώσεις Θ.Γερμανίδη και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για τον αδικοχαμένο αστυνομικό

Σήμερα τα ξημερώματα ο 43χρονος Υπαρχιφύλακας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, Ηλίας Κωστένης, έχασε τη ζωή του από πυρά που άνοιξαν εναντίον του αδίστακτοι κακοποιοί, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην περιοχή του Βροντερού.
Ο 43χρονος αστυνομικός βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της
δημόσιας ασφάλειας στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Ως βουλευτής Φλώρινας εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια, στους οικείους και στους συναδέλφους αστυνομικούς του 43χρονου Υπαρχιφύλακα.
Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τη σύζυγο και το παιδί του, να επανεξετάσει τις συνθήκες επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, τη διαρκή μετεκπαίδευσή τους και την ενίσχυση των υπηρεσιών τους.
Τούτες τις στιγμές αυτό που επιβάλλεται είναι η περισυλλογή και ο προβληματισμός όλων μας.
Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου Αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, από πυρά Αλβανών κακοποιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα κατά την επιχείρηση αστυνομικού ελέγχου.
Τραγικά περιστατικά, όπως αυτό, φανερώνουν, για ακόμη μια φορά την αδιαφορία και την αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να πάρει τα αναγκαία μέτρα και να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα της εξασφάλισης των αναγκαίων όρων για την ασφαλή άσκηση του έργου των αστυνομικών δυνάμεων. Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των αστυνομικών σωμάτων, ιδίως σε φυλασσόμενες περιοχές υψηλού δείκτη επικινδυνότητας και δυσμενών καιρικών συνθηκών, πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί από το κράτος, ώστε ποτέ ξανά κανένας αστυνομικός υπάλληλος να μη θυσιαστεί, προκειμένου να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του.
Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια του άτυχου Αστυνομικού και να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές των όρων άσκησης του δύσκολου έργου των αστυνομικών υπαλλήλων, ιδίως σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως τα σύνορα, στα οποία συνέβη το θλιβερό συμβάν. 

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

7 σχόλια:

  1. Κύριοι ψευτοευαίσθητοι του ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί αριστεροί, μήπως θα κάνετε καμία πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού; Εσείς που μόνιμα καταφέρεστε κατά των αστυνομικών τους οποίους αποκαλεί: "Μπάτσους - γουρούνια - δολοφόνους" σήμερα σας έπιασε η ευαισθησία; Τώρα που υπάρχει προοπτική εκλογή σας και ανάληψης εξουσίας; Μέχρι τώρα καταδικάζατε την "αστυνομική βία" και υποστηρίζατε τους καημένους λαθρομετανάστες. Η υποκρισία σας είναι αισχρή και δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΟΤΑΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΜΟΛΟΤΩΦ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;;;

    ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

    ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΟΙΑΛΒΑΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ ΜΟΛΟΤΩΦ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη ξεχνας αγαπητέ φίλε, ότι ούτε τα δάχτυλά σου ( ΔΕΝ ) είναι όλα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΏΝΕΙ ΠΟΡΕΊΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ Κ. ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ? ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε μου υποχρέωση του αστυνομικού είναι να προστατεύει τους πολίτες. όσοι αστυνομικοί πέφτουν, πέφτουν από εγκληματίες, όχι από μαθητές ούτε από φοιτητές ούτε από άνεργους ούτε από συνταξιούχους στις πορείες. και ποιο είπαμε είναι το καθήκον του αστυνομικού; το μόνο σχόλιο που μπορεί να κάνει κανείς για τους αστυνομικούς που χάνονται είναι αυτό των συλλυπητηρίων. είσαι άστοχος αν συγκρίνεις την κακοποίηση που ρίχνουν οι μπάτσοι στους διαδηλωτές με την κακοποίηση που δέχονται οι αστυνομικοί από αυτούς που καταδιώκουν.

      Διαγραφή
  5. Οποιος γνωριζει εστω και ελαχιστα τον Θαναση, ξερει καλα οτι το συλληπητηριο μηνυμα ειναι ειλικρινες. Επισης γνωριζει και την θεση του για την αστυνομια. Αλλωστε και ο ιδιος εχει παιδι στην αστυνομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεξιοι σχολιαστες...ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή