Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Φλώρινα: Αξιόλογα και επίκαιρα τα blog του νομού!

Οι ηλεκτρονικές εφημερίδες (blog)  της Φλώρινας κατόρθωσαν να κερδίσουν ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στη τοπική κοινωνία.
Αξιόλογα και αντικειμενικά (αν αφαιρέσουμε ένα ή δύο) αποτελούν σημείο
πληροφόρησης – πολιτικής και ειδησεογραφικής συνάντησης.
Το φαινόμενο αυτό συνδέεται στενά με την έγκριτη υπόσταση τους, την αντικειμενικότητα και την ποιότητα τους, γεγονός που τα
καθιέρωσε στην  αστική τάξη και στο πεδίο της κοινωνικοπολιτικής σκηνής.
Έτσι, οι ηλεκτρονικές εφημερίδες σήμερα είναι οι βασικοί δίαυλοι της πολιτικής και ειδησεογραφικής ζωής, αναπόσπαστο κομμάτι από κάθε Φλωρινιώτη πολίτη.
Κατάφεραν να πάρουν όλα τα στρώματα του πληθυσμού, έγιναν παράγοντες διαμόρφωσης της πολιτικής ιδεολογίας των αναγνωστών τους.
«Εκλαΐκευαν» την ενημέρωση και την έκαναν περισσότερο άμεση με αποτέλεσμα να προσφέρουν ζωντανή και ελκυστική πρόσβαση στην επικαιρότητα για εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες – αναγνώστες-.
Καθιέρωσαν την άμεση ενημέρωση πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να
αντιμετωπίζονται από το κοινό τους θετικά, σε σχέση πάντα με την αμεροληψία που δείχνει η συντριπτική πλειοψηφία των  blog του νομού!
Τα πρόσωπα που «κάνουν το παιχνίδι» της «διαμόρφωσης» στο κοινωνικό τραπέζι είναι αφενός τα επιτελεία που παράγουν τον ειδησεογραφικό λόγο, ο δημοσιογράφος που το μεταφέρει και αφετέρου οι αναγνώστες που την προσλαμβάνουν και την εμπεδώνουν.
Η μεταξύ τους σχέση (δημοσιογραφικός λόγος – αναγνώστες)  είναι ιδιόμορφη, καθώς διαμορφώνετε από την πολιτική  φύση – ένταξη - των Blog.
Ο ηλεκτρονικός εκδότης-ιδιοκτήτης, κατά κανόνα δεν παρεμβαίνει γλωσσικά στην παραγωγή συγκεκριμένων κειμένων, σίγουρα όμως δείχνει την εκδοτική ταυτότητα και το ιδεολογικό στίγμα - χώρο του  Blog του, παρά ταύτα ο δημοσιογραφικός λόγος είναι στη βάση του πολυφωνικός  και τροφοδοτείται σχεδόν πάντα και από άλλα κείμενα τεκμηρίωσης.
Τα Blog του νομού Φλώρινας μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν εξυπηρετούν  οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, για να τα χρησιμοποιήσουν ως εργαλεία για την αύξηση της δύναμής τους, παραμένουν ανεξάρτητα και λειτουργούν με ακρίβεια κινήσεων  ως «ελεύθεροι σκοπευτές»
Πιο συγκεκριμένα προσδίδουν έναν τόνο σοβαρότητας και εγκυρότητας στον λόγο τους με «στίγματα» αυστηρού επιστημονικού  πνεύματος, ιδιαίτερα στην διατύπωση κρίσεων και καταγραφή γεγονότων πολιτικών και τεχνοοικονομικών, ακόμα περισσότερο  δεν έχουν γνωστές στρατηγικές της λαϊκίζουσας Δημοσιογραφίας!
Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ- ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ-ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή