Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ανταπόκριση-ενημέρωση από τη Νοσοκομειακή επιτροπή του νοσοκομείου Φλώρινας

10 γιατροί του Χειρουργικού τομέα και της μονάδας  Τεχνητού νεφρού από το νοσοκομείο Φλώρινας με υπόμνημα τους προς την διοίκηση εκφράζουν την αγωνία τους για την λειτουργία των τμημάτων τους και του νοσοκομείου γενικότερα, που έχει φτάσει σε όριο  επικίνδυνο. Όλες οι χειρουργικές κλινικές  έχουν απομείνει
με 2 μόνο γιατρούς. Ήδη η μαιευτική-γυναικολογική κλινική δεν καλύπτει εφημερίες το 1/3 του μήνα και οι   γυναίκες πρέπει να αναζητούν άλλο νοσοκομείο για την γέννα τους. Ο διορισμός επικουρικών γιατρών καθυστερεί προκλητικά, η διοίκηση δίνει μόνο υποσχέσεις και οι γιατροί φτάνουν στα όρια των αντοχών τους. Η υποστελέχωση αφορά και  το νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό και σοβαρή είναι και η έλλειψη υλικών. Ο προϋπολογισμός του 2014 με βάση τις ανάγκες υπολογίζεται ότι θα φτάσει  με το ζόρι για το μισό χρόνο. Οι γιατροί  ζητούν, άμεσα μέτρα στελέχωσης, αλλιώς από  τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν  να καλύψουν με ασφάλεια τις εφημερίες του μήνα.

Για την νοσοκομειακή επιτροπή, 
Γιάννης Κοσκοσάς

1 σχόλιο:

  1. Απολύτως κατανοητά τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία του Νοσοκομείου από την έλλειψη προσωπικού και χρημάτων. Θα πρέπει να καταλάβετε όμως, οι Νοσοκομειακοί γιατροί, πως σε πείσμα της γνωστής και αισχρής πολιτικής που εφαρμόζεται κεντρικά στο χώρο της υγείας, το Νοσοκομείο της πόλης μας πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της ακριτικής πόλης μας. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί έχετε σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης ως προς αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή