Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτική Επίσκεψη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, κατόπιν αποδοχής του σχετικού αιτήματος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας με σκοπό την ενημέρωση
των παιδιών και των δασκάλων σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητές τους.
Το πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα κατέφθασε στην αυλή του σχολείου και όπως ήταν αναμενόμενο, οι μικροί μαθητές ξεσηκώθηκαν με τη θέα του. Ακολούθησε ενημερωτική παρουσίαση με χρήση Η/Υ σχετικά με το έργο του Π.Σ. Πτολεμαΐδας, τον σταθμό, το προσωπικό, το αντικείμενο απασχόλησης κ.α. Στον χώρο της αυλής είχαν μεταφερθεί εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες όπως κράνη, πυρίμαχες στολές, φιάλες οξυγόνου, μάσκες, μάνικες, εργαλεία χειρός κ.ά.
Τα παιδιά, εμφανώς ενθουσιασμένα, συμμετείχαν ενεργά και ακατάπαυστα στην παρουσίαση καταθέτοντας συνεχώς τις απορίες τους στους πυροσβέστες. Οι τελευταίοι απαντούσαν αναλυτικά σε κάθε μία ερώτηση, ενώ αυτό που μετ' επαναλήψεως διαβεβαίωναν είναι ότι η ηρωική αντιμετώπιση των καταστροφών στις κινηματογραφικές ταινίες και στις παιδικές περιγραφές απέχει πάρα πολύ από την αλήθεια. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τα μικρά παιδιά όταν διαπιστώσουν οτιδήποτε είναι να ενημερώσουν άμεσα κάποιον ενήλικα, ενέργεια η οποία είναι ταυτόχρονα αποτελεσματική και ηρωική.
Αφού πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος και του εξοπλισμού του, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ρίψη νερού στην αυλή του σχολείου και το άκουσμα της χαρακτηριστικής σειρήνας.
Από την πλευρά μας, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας τόσο για την άμεση ανταπόκριση και τη φιλική διάθεση, όσο και για την ουσιαστική ενημέρωση που παρείχαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Με εκτίμηση

το Δ.Σ. του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου