Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

+δημιουργία για τη Φλώρινα

Στην κατάμεστη αίθουσα της «Οδού Ονείρων» δεκάδες Φλωρινιώτες συμμετείχαν στην πρώτη δημόσια εκδήλωση της δημοτικής κίνησης ενεργών πολιτών, που θα δώσει τη μάχη στις εκλογές του Μαΐου με το όνομα «+δημιουργία» (ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ). Την εκδήλωση συντόνιζε ο
καθηγητής πληροφορικής Χρήστος Όροβας. Ο επικεφαλής της κίνησης Παντελής Αργυριάδης ανέπτυξε στην εισήγησή του το πολιτικό πλαίσιο και τους βασικούς άξονες δράσεις. Αμέσως μετά πήραν το λόγο δεκάδες μέλη και φίλοι της +δημιουργίας, που πρότειναν τρόπους οργάνωσης και τη συγκρότηση ομάδων εργασίας. Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Φλώρινας δημόσια διαβούλευση που διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες, ακούστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις τόσο σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.  Οι προτάσεις αφορούσαν σε ζητήματα ανεργίας, καθημερινότητας, ποιότητας ζωής, διαχείρισης απορριμμάτων, ενέργειας, ευρωπεριοχής, συμμετοχικότητας των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και σε θέματα πολιτισμού-αθλητισμού - τουρισμού. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα (γεωργίας και κτηνοτροφίας). Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θ.Καρυπίδης.  
Το μεγάλο πίνακα ζωγραφικής που κοσμούσε τη σκηνή, φιλοτέχνησαν οι Γιώργος Πανταζής, Ειρήνη Φουντουραδάκη, Θεώνη και Αργύρης Ρίμος, φοιτητές στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας.
Σχεδιασμός Λογότυπου: Γιάννης Βγόντζας
Φωτό: Μαρία Μήντσε




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου