Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στο Αμύνταιο

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, 6:30 μμ Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου
Είμαστε πολίτες και όχι υπήκοοι.
Δείξαμε εμπιστοσύνη στα λόγια και τις προθέσεις τους.
Τους ψηφίσαμε περιμένοντας τις ανάλογες συμπεριφορές και τα έργα τους.
Τελικά, τους μετρήσαμε, τους ζυγίσαμε και απογοητευτήκαμε.
Παλιοί και νέοι ενεργοί πολίτες, αγρότες και επιστήμονες, υπάλληλοι και επαγγελματίες, άνεργοι και συνταξιούχοι, ενώνουμε τις
διάσπαρτες φωνές και διαμαρτυρίες μας, για να δημιουργήσουμε ένα ξεκίνημα αλλαγής του αυτοδιοικητικού τοπίου στην περιοχή του Αμυνταίου.
Θα εργαστούμε, ώστε η Δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» να υλοποιήσει στόχους όπως:
  1. Να απαγκιστρωθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) από τη γραφειοκρατία του Καλλικράτη και να γίνει ισότιμος εταίρος του κεντρικού κράτους και της κυβέρνησης.
  2. Να σταματήσει η απομόνωση των Κοινοτήτων (Δ.Δ.) και να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση της κοινωνίας στο σχεδιασμό του αύριο της περιοχής μας.
  3. Να καταργήσει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο στην Τ.Α.. Η συμμετοχική δημοκρατία είναι το όραμά μας.
  4. Να παραμείνει η ΔΕΗ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Τα ορυχεία να αποτελούν δημοτική ιδιοκτησία όπως σε όλη την Ευρώπη.
  5. Να γίνουν οι υδάτινοι πόροι (λίμνες-ποτάμια-φράγματα) και οι ορεινοί όγκοι (χιονοδρομικά-τουριστικά καταλύματα) φορείς παραγωγικής ανασυγκρότησης, μείωσης της ανεργίας και πόλος έλξης τουριστικού προορισμού, με στόχο το σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.
  6. Να αξιοποιήσουμε την πλούσια αγροτο-κτηνοτροφική παραγωγή του Δήμου μας. Η τυποποίηση και εμπορία των προϊόντων  ΟΠΑΠ θα αποφέρει νέες προστιθέμενες αξίες και θέσεις εργασίας. Ομάδες παραγωγών, υποδομές συσκευασίας και επεξεργασίας μαζί με την αλληλέγγυα οικονομία, αποτελούν όρους για την διατροφική επάρκεια.
  7. Να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και τις ΑΠΕ ως πηγή παραγόμενου πλούτου, από την δημιουργικότητα της νέας γενιάς, δίχως να υποθηκεύεται το μέλλον της, ή να μετατρέπει την περιοχή σε περιβαλλοντικό κολαστήριο.
  8. Να αντιταχθούμε στις πελατειακές σχέσεις και τον ευτελισμό συνειδήσεων. Η ανεργία δεν είναι ντροπή, η εργασία είναι καθολικό κοινωνικό δικαίωμα. Ονειρευόμαστε την Τ.Α. υποστηρικτή της υγειούς επιχειρηματικότητας και αντίπαλο της διαφθοράς.
  9. Να οργανώσουμε συναλλαγές χωρίς μεσάζοντες-κοινωνικά παντοπωλεία-ιατρεία-φαρμακεία-φροντιστήρια.
  10. Να λειτουργήσει ο Δήμος Αμυνταίου με διαφανή οικονομική διαχείριση, δημοκρατικό προγραμματισμό, ταμειακή φερεγγυότητα, καθαρούς μειοδοτικούς και πλειοδοτικούς διαγωνισμούς.
  11. Να θεσμοθετήσουμε επιτροπές κοινωνικού ελέγχου, δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις και διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.
  • Να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.
  • Να αποκτήσουν ζωή και ρόλο οι κοινότητες.
  • Να κάνουμε πράξη τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη.
  • Να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά συμφέροντα και τη διαπλοκή, σαν γίγαντες με πήλινα πόδια.             


                                                                      ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου