Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σφαγή..


Την δεύτερη ήττα του υπέστη ο Αμύντας Αμυνταίου στο τοπικό ντέρμπυ με τον Αρίων Πτολεμαϊδας, με σκορ 24-20. Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, όμως ήταν αμφίρροπο και αγωνιώδες μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τις
αλλοπρόσαλλες, απερίγραπτες και αχαρακτήριστες αποφάσεις του ακατάλληλου για τα δεδομένα ενός τέτοιου αγώνα διαιτητικού διδύμου του αγώνα οι οποίες σημειωτόν διαμένουν στην Πτολεμαϊδα (!) να στιγματίζουν την εξέλιξη του, προκαλώντας εκνευρισμό στους παίκτες του Αμύντα και ευνοώντας σαφώς την αντίπαλη ομάδα, η οποία εκμεταλλευόμενη και τον νεανικό της ενθουσιασμό ήταν αυτή που τελικά επικράτησε.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο 1ο ημίχρονο, αφού το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς, με την διαφορά να είναι πάντα στο γκολ, ενώ τις επιθετικές πρωτοβουλίες ανέλαβαν από την μεριά του Αμύντα ο Δημητρίου (8 γκολ) και από του Αρίωνα ο Τσαναξίδης (7 γκολ), με τον Θεοχαρίδη να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, με το σκορ στην λήξη του να είναι 10-10. Δεν έλειψαν φυσικά τα παρατράγουδα, αφού οι διαιτητές υπέπεσαν σε αρκετά λάθη (μη δοσμένα βήματα, επιθετικά και αμυντικά φάουλ), ενώ στο 25ο λεπτό υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω διαπληκτισμού μεταξύ των παικτών. Στην λήξη του ημιχρόνου ο Παναγιωτίδης τραυματίστηκε στο πόδι του, συνεχίζοντας όμως κανονικά στο παιχνίδι.
Η κατάσταση ξέφυγε στην επανάληψη, αφού ο Αμύντας προηγήθηκε με γκολ του Παναγιωτίδη (6 γκολ συνολικά), και στη συνέχεια ακολούθησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις, αφού οι διαιτητές αρχικά «είδαν» βήματα που κανείς δεν είδε σε αιφνιδιασμό του Τόιτου, και κατόπιν υπέδειξαν 3 δίλεπτες αποβολές στην ίδια φάση κατά του Αμύντα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο! Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από την μεριά του Αμύντα, για τις οποίες οι ανεκδιήγητες κυρίες Κοτζαφίλιου τιμώρησαν χωρίς κανέναν λόγο τον πάγκο της ομάδας με δίλεπτη αποβολή, αφήνοντας έτσι με 2 (!) παίκτες γηπέδου τον Αμύντα και επιτρέποντας στον Αρίωνα να προηγηθεί με σκορ 12-11! Ο Αμύντας δεν το έβαλε κάτω και πέρασε μπροστά χάρις τη βοήθεια του Παπαχρήστου Γιώργου (3 γκολ) με 15-16, ενώ ενδιάμεσα προηγήθηκε αποβολή του Τόιτου με τρίτο λάθος δίλεπτο καθώς και άκρως αντικανονικό χτύπημα στον Κωστόπουλο κατά την εκδήλωση αιφνιδιασμού το οποίο τον τραυμάτισε σοβαρά με συνέπεια να αποχωρήσει, το οποίο δεν τιμωρήθηκε ούτε με δίλεπτη αποβολή! Το παιχνίδι στη συνέχεια πήγαινε γκολ-γκολ, όμως μια γραμμή σε αιφνιδιασμό του Ηλία που μόνο γραμμή δεν ήταν επέτρεψε στον Αρίων να εκδηλώσει αιφνιδιασμό κατά τον οποίο εκδηλώθηκαν βήματα τα οποία δεν δόθηκαν, στη συνέχεια δόθηκε εντελώς λανθασμένο πέναλτι για φάουλ από μπροστά και δίλεπτη στον Ηλία (!) και ο Αρίων σκόραρε! Οι αποφάσεις αυτές ήταν λογικό να αποσυντονίσουν τον Αμύντα, ο οποίος δεν είχε καθαρό μυαλό στη συνέχεια, σπαταλώντας πολλές επιθέσεις και έτσι ο Αρίωνας με ηγέτες τον Χαϊτίδη (5 γκολ) και τον Μητρούλη (6 γκολ) έκανε το 20-20, 24-20, τελειώνοντας ένα δυναμικό παιχνίδι! Φυσικά απόρροια των διαιτητικών αποφάσεων ο Αμύντας δέχτηκε 9 (!) δίλεπτα ενώ ο Αρίων 5! Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στις κερκίδες από φιλάθλους και των 2 ομάδων, χωρίς δυστυχώς να λείψουν τα υβριστικά συνθήματα!
Ο Γιώργος Θεοχαρίδης μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Ήταν λογικό το ματς να έχει πάθος και ένταση αφού πρόκειται για τοπικό ντέρμπυ. Δυστυχώς ορισμένα λάθη που κάναμε στο τέλος, αλλά κυρίως εξωαγωνιστικοί παράγοντες έκριναν το ματς, το οποίο παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στην ομάδα του Αρίωνα, η οποία παρουσιάστηκε άκρως νεανική και ενεργητική, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας που στέκεται δίπλα μας σε κάθε αγώνα!»
Αρίων Πτολεμαϊδας (Πασιαλής Δημήτρης): Χαραλαμπίδης, Κατωτοικίδης 1, Χαϊτίδης 5, Κόλλιας, Ακριτίδης 2, Τσαναξίδης 7, Κωστικίδης, Πετρίδης, Παπακοσμάς 1, Αβραμίδης 2, Γκούμας, Μητρούλης 6, Νικολαϊδης, Μυλόπουλος, Μουλάκης
Αμύντας Αμυνταίου (Ελευθεριάδης Λευτέρης): Λιάσης (τ/φ), Τατσίδης (τ/φ), Παππαϊωάνου 1, Παπαχρήστου Α., Παπαχρήστου Γ. 3, Γεωργίου, Θωμαϊδης, Κωστόπουλος 1, Τόιτος, Γαβριηλίδης, Παναγιωτίδης 6, Κοσμίδης, Δημητρίου 8, Καλαϊτζίδης, Ηλίας 1, Θεοχαρίδης (τ/φ)
Δίλεπτα: 5-9, Πέναλτι: 2/2, 2/2



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου