Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η δικαιοσύνη σήκωσε το ανάστημα της

-Η απραξία και η ατολμία της Δικαιοσύνης μπήκε σε βαθύ λήθαργο, σήμερα διαφαίνεται καθαρά η προσπάθεια δικαστικών να προστατέψουν τον λαό από τα πτωματοφάγα «πολιτικά όρνεα» που κατασπάραξαν όχι μόνο τις σάρκες μας, αλλά κυρίως την οικονομία της πατρίδας μας.
-Αρκετοί «καθαροί» Δημοσιογράφοι έχουν ασκήσει  κριτική  στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης το τελευταίο  διάστημα και 
φαίνεται πως κάτι αρχίζει να αλλάζει στους κύκλους της Δικαιοσύνης, αρχίζουν ναι ξυπνούν συνειδήσεις, αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως είναι θεσμικοί παράγοντες της Δημοκρατίας, η Τρίτη εξουσία! οι θεματοφύλακες του συντάγματος μας, το τελευταίο αποκούμπι του αδικημένου και κατατρεγμένου.
Όπως και να είναι χαιρετίζω με περίσσια περηφάνια αυτή τη «μεταστροφή» της Δικαιοσύνης υπέρ του λαού και της τήρησης κατά γράμμα του Συντάγματος.
-Στο σημείο αυτό θα  ήθελα να αιτιολογήσω την θέση μου κάνοντας αναφορά σε τρεις περιπτώσεις δικαστικών αποφάσεων, που στάθηκαν σταθμός και προπύργιο της αμερόληπτης και μη υποταγμένης δικαιοσύνης.
1) Στα τέλη του Ιανουαρίου του αυτού έτους  το ΣτΕ δικαίωσε τους ένστολους όλων των Σωμάτων θεωρώντας αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση με την οποία περικόπηκαν οι αποδοχές τους.
2) Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την αυτόφωρη σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο. Γεγονός που σημαίνει ότι εφ εξής οι αυτόφωρες συλλήψεις για χρέη είναι παράνομες διότι υπάρχει προδεδικασμένη απόφαση. Μέσω αυτής της γενναίας απόφασης οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης βάζουν φρένο στην διαπόμπευση των επιχειρηματιών.
3) Στις αρχές Φεβρουαρίου το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου με ψήφους 3-2 έκρινε πως το «χαράτσι» στα ακίνητα, το οποίο εισπράττεται διά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
-Είναι κατανοητό από τους παραπάνω σταθμούς, Δικαστικές αποφάσεις, πως η δικαιοσύνη σήκωσε το ανάστημα της απέναντι  σε όλους αυτούς που νομοθετούν αυθαίρετα εις βάρος του Ελληνικού λαού, πως υπάρχουν έντιμοι και ανεξάρτητοι Δικαστές που είναι απέναντι από τα πτωματοφάγα «πολιτικά όρνεα» που διασπάθισαν το χρήμα της πατρίδας μας.
Αποδεικνύεται επίσης, πως υπάρχουν Δικαστές όπως ακριβώς οι Πολυζωίδης και Τερτσέτης , Δικαστές που ξέρουν να λένε όχι και μπορούν να προστατέψουν το Σύνταγμα, τους Νόμους, τη χώρα και τους πολίτες.
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου