Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Απάντηση στον πρόεδρο του Νυμφαίου



Στο πλαίσιο της ενορχηστρωμένης, αλλά κακότεχνης, επίθεσης που έχουμε δεχθεί, είδαμε και ένα δημοσίευμα του Προέδρου
της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου κ. Γιάννη Παπαδόπουλου, με προσωπικές προσβολές και έντονη επίθεση προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη.
Ένα μεγάλο πρόβλημα για το Νυμφαίο είναι η λειτουργία των τουριστικών υποδομών, όπως σωστά αναφέρει ο Πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος. Αυτό όμως που δεν αναφέρει είναι ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε την Προγραμματική Σύμβαση με τις «Νύμφες» για να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα οι τουριστικές υποδομές, αλλά μετά τις καταγγελίες του κ. Θεοδωρίδη η σύμβαση διακόπηκε και ο Δήμος αδυνατεί από θεσμικής άποψης να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία των τουριστικών υποδομών του Νυμφαίου.
Άρα, μήπως ο κ. Παπαδόπουλος πρέπει να αναζητήσει ευθύνες στην κακεντρεχή και κακόβουλη αντιπολίτευση του όψιμου φίλου του κ. Θεοδωρίδη;
Κάπου εκεί αρχίζει ένας καταιγισμός επιστολών σε άσχημο κλίμα. Από Πρόεδρος του Νυμφαίου ο κ. Παπαδόπουλος μετατράπηκε σε επιστολογράφο και εσχάτως σε λιβελογράφο. Αιτήματα, διαπιστώσεις και παράπονα. Τίποτε άλλο! Όσο για τις συνεχείς επαφές και επικοινωνίες με τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες, είναι μεγάλο ψέμα! Οι Αντιδήμαρχοι ακόμη τον αναζητούν για να τον γνωρίσουν!
Οι Πρόεδροι όλων των υπόλοιπων Τοπικών Κοινοτήτων, ανεξάρτητα σε ποια Δημοτική Παράταξη ανήκουν, είχαν άμεση και τις περισσότερες φορές άριστη συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου. Αντιθέτως, ο επιστολογράφος κ. Παπαδόπουλος το μόνο τηλέφωνο που ήξερε ήταν αυτό της Οικονομικής Υπηρεσίας για να ρωτήσει πότε θα κατατεθούν τα χρήματα της αντιμισθίας του…
Είναι χαρακτηριστικό της ανικανότητας του Προέδρου ότι οι κάτοικοι του Νυμφαίου είχαν μάθει τα τηλέφωνα των Αντιδημάρχων και επικοινωνούσαν απευθείας μαζί τους για την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετώπιζαν. Αυτό ΔΕΝ τιμά τον κ. Πρόεδρο, που κατά τα άλλα είναι λαλίστατος.
Η μόνη πρόταση για επίλυση του προβλήματος λειτουργίας των τουριστικών υποδομών του Νυμφαίου από το Τοπικό Συμβούλιο ήρθε στις 9 Δεκεμβρίου 2013. Ως Διοίκηση του Δήμου την αποδεχθήκαμε, την ψηφίσαμε, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην ουσία σήμερα έχουμε εξασφαλίσει τη λειτουργία των τουριστικών υποδομών.
Έτσι γίνεται δουλειά! Με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι με διαπιστώσεις και συνεχή γκρίνια.
Εμείς σαν διοίκηση του Δήμου πιστέψαμε και πιστεύουμε στο ρόλο του Νυμφαίου ως αιχμής του δόρατος του τοπικού τουριστικού μας προϊόντος. Όμως για να πάει μπροστά το χωριό χρειάζεται συνεργασία, συγκεκριμένες προτάσεις και πάνω απ’ όλα δουλειά. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ανθρώπους που αδιαφορούν για το κοινό καλό και ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.
Ευτυχώς ο κ. Παπαδόπουλος αποτελεί την εξαίρεση, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι Νυμφαιώτες είναι περήφανοι και νοικοκύρηδες, μα πάνω από όλα είναι άνθρωποι ιδεολόγοι, με γνώσεις και βέβαια άνθρωποι με μεθοδικότητα, εμπειρία και τεράστια διάθεση για προσφορά.

Σε κάθε περίπτωση το Νυμφαίο δεν αξίζει ανθρώπους που δεν έχουν όρεξη για δουλειά και η μόνη τους έγνοια είναι το προσωπικό όφελος των ιδίων και των παρατρεχάμενων τους. Γι’ αυτό κάναμε ένα νέο ξεκίνημα με ανθρώπους ικανούς που μπορούν να προσφέρουν στο χωριό και θα το κάνουν. Ο κ. Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία του χωριού ως ο πιο αποτυχημένος Πρόεδρος και για τον χαρακτηρισμό αυτό δεν θα φταίει ούτε ο «Καλλικράτης» ούτε η διοίκηση του Δήμου, αλλά ο ίδιος, καθώς στη νέα δημοτική περίοδο θα αποδειχθεί ότι το Νυμφαίο μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Δήμου Αμυνταίου έχοντας στο τιμόνι του χωριού άξια και ικανά στελέχη των Ανοιχτών Οριζόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου